Kakkerlakkenplagen en hoe ze te voorkomen | DoeHetZelf.com (2024)

Er is niets in de wereld dat meer gehaat en misschien ook gevreesd wordt dan akakkerlak besmetting. Al lang de ergernis en ongewenste bewoner van grote stedelijke steden, verzet de kakkerlak zich tegen veel methoden om ongedierte te verwijderen, waardoor ze bijzonder vreselijk zijn om mee om te gaan.

En alsof ze nog niet afstotelijk genoeg zijn, dragen ze ziektekiemen en ziektes met zich mee. Als je nieuwsgierig bent naar kakkerlakken, of misschien heb je zelf een plaag, lees dan dit artikel om de oorzaak van dit ongedierte te achterhalen.

Basisprincipes van kakkerlakken

De gevreesde kakkerlak kan vliegen, heeft zes poten en is zo winterhard dat je hem voor onoverwinnelijk zou kunnen aanzien. Ze leven tot een jaar en zijn voornamelijk 's nachts actief, maar als ze alleen aanwezig zijn, kunnen ze wegrennen als ze worden blootgesteld aan licht.

Grotere plagen verhogen echter de durf en daglichtactiviteit, wat kan leiden tot enige angst voor bewoners van een huis.

Woonplaats

Kakkerlakken komen het meest voor in tropische en subtropische klimaten, meestal in de buurt van door mensen bewoonde gebouwen of hoge stedelijke woondichtheden met voedsel en ruimte om te groeien.

Sommige soorten kakkerlakken, zoals de Amerikaanse of Chinese kakkerlak, zijn in grote populaties aanwezig wanneer ze worden ondersteund door voedsel en water uit menselijke woningen, en ze worden routinematig aangetroffen in en rond vuilnisbakken, keukens of voedselopslagplaatsen.

Kakkerlakkenplagen in steden zo dichtbevolkt als New York waren lange tijd het voer van spoofs op "Saturday Night Live", die de spot dreef met de grillige grootte en brutaliteit van de kakkerlak en zijn plaats in het Amerikaanse huiselijke leven, vooral in grote steden.

Kakkerlakken houden van vocht en kunnen hun weg vinden naar vermenigvuldigende aantallen in de buurt van een lekkende leiding tussen de muren, onder een kapotte afvoeroverloop of in ruimtes die al lang niet meer worden gebruikt, zoals opslagruimtes of kasten en lades.

Oppervlaktewater kan het leven van een kakkerlak lang genoeg verlengen om onder een auto door te kunnen rennen, in een boom bij een raam te klimmen of in de broeikas van een bloemist te kruipen. gemakkelijk water krijgen.

Geventileerde pakhuizen waar bedorven of kapotte voedselcontainers worden verzameld, kunnen een enorme populatie voortbrengen die naar een veld kan stromen en kilometers ver weg kan worden gedragen, zich verspreidend in steeds groter wordende kringen van ongediertepopulatiegedrag, waar niemand later mee te maken wil hebben.

Kakkerlakkenplagen en hoe ze te voorkomen | DoeHetZelf.com (1)

Reproductie

Het vrouwtje kan in haar leven tot acht batches van meerdere nakomelingen voortbrengen. Deze pleeggroepen van 30 tot 40 heldere kakkerlakken worden binnen enkele uren donkerder. Een kakkerlakkenvrouwtje kan in haar leven 300 tot 400 nakomelingen voortbrengen.

Als zodanig impliceert de aanwezigheid van veel kakkerlakken een exponentiële dreiging van toekomstige besmetting, niet alleen een huidige. De "ene" die is ontsnapt, kan een miljoenvoudig terugkeren.

Hardheid

Kakkerlakken kunnen een maand zonder voedsel leven en kunnen tot een week in leven blijven, zelfs als ze geen kop hebben. De kakkerlak, de olympische steeplechaser van insecten, kan zijn adem 45 minuten inhouden en kan zijn hartslag vertragen.

Kakkerlakken hebben een veel hogere stralingsweerstand dan gewervelde dieren, terwijl een dodelijke dosis straling bij een nucleaire aanval of bioterreurgolfuitbarsting 6 tot 15 keer zo hoog kan zijn als die voor mensen.

De natuurlijke dood van kakkerlakken vindt waarschijnlijk plaats door predatie door grotere dieren. Omdat insecten zijn ontworpen als gewervelde dieren, veranderen zenuwgas en gifstoffen van ongediertebestrijdingselementen de spiercoördinatie.

De kakkerlak sterft uiteindelijk ondersteboven, veroorzaakt door spierspasmen die er vaak toe leiden dat de kakkerlak op zijn rug omdraait.

Soort

Kakkerlakken bestaan ​​al meer dan 350 miljoen jaar en er bestaan ​​ongeveer 4.000 soorten kakkerlakken. Van de ongeveer 22 soorten veroorzaken er vier specifiek alle problemen.

De Duitse, Amerikaanse, bruingestreepte en oosterse kakkerlakken zijn enkele van 's werelds meest geminachte plagen.

Bedreigingen voor de menselijke gezondheid

Kakkerlakken vormen vaak een bedreiging voor de gezondheid. Gewoonten en hoge voortplantingssnelheden van plaagkakkerlakken kunnen ertoe leiden dat grote populaties ziekteverwekkers verspreiden, voedsel besmetten, allergieën veroorzaken en zelfs astma verergeren.

Zoals gemeld door de National Pest Management Control Association, is gemeld dat kakkerlakken 33 soorten bacteriën, zes soorten parasitaire wormen en meer dan vijf menselijke ziekteverwekkers verspreiden.

Leuk weetje:In 2006 moest actrice Michelle Rodriguez van het tv-programma "Lost" steroïde medicatie nemen tijdens het filmen op de set in Hawaï, omdat ze al lang allergisch is voor "pollen" van kakkerlakken.

De tropische omgeving maakte kakkerlakken en hun bijproducten overal op de eilanden, en overal op de set, een gevaar voor de gezondheid.

Het wegwerken van kakkerlakken

Kakkerlakken zijn uitdagend ongedierte dat resistent is tegen veel conventionele methoden van beestjesbestrijding. Chemische sprays en gif kunnen tijdelijke verlichting bieden, maar deze veerkrachtige wezens vinden op de een of andere manier een weg terug naar onze huizen.

Bovendien zijn veel van deze conventionele methoden voor het indammen van kakkerlakken giftig voor de leden van het huishouden. Hieronder vindt u enkele langdurige controle- en preventietips voor kakkerlakken.

Kakkerlakkenplagen en hoe ze te voorkomen | DoeHetZelf.com (2)

Boorzuur poeder

Helaas kan dat alleendood alle kakkerlakkenin uw huis met behulp van chemicaliën. Hiervoor wordt boorpoeder ten zeerste aanbevolen. Breng het boorzuurpoeder aan langs hoeken en planken die worden bezocht door ongedierte.

Laat een chemische stof nooit in het zicht liggen, waar deze toegankelijk is voor jonge kinderen of huisdieren. Binnenkort zou je dode kakkerlakken moeten zien, die je onmiddellijk moet verwijderen. Je kunt ook vergiftigd voedsel gebruiken als lokaas voor de kakkerlakken. Aas is ook een effectieve methode voor het uitroeien van kakkerlakken.

Een ongediertebestrijder inhuren

Eén bom en één stel kakkerlakken "motels" misschien nieteen kakkerlakkenprobleem oplossen. Het is een strijd van cijfers. Door de mens gemaakte stoffen zoals hydramethylnon-gel of deltamethrin zijn nodig om structurele penetraties en plagen te bestrijden.

Ervaren ongediertebestrijders moeten worden geraadpleegd, omdat zij de relevante feiten kennen over lokale kakkerlakkenbesmettingstrends, het volgen van plagen en rasfluctuaties, evenals effectieve manieren om de bezetting door kakkerlakken te beëindigen.

Kakkerlakkenplagen en hoe ze te voorkomen | DoeHetZelf.com (3)

Voorndodende stoffen

Omdat de kakkerlak weinig natuurlijke vijanden heeft, moet de mens ingrijpen om ze uit te roeien. Ammoniak, bleekmiddel of krijtpoeder kunnen worden gebruikt om latere kakkerlakken weg te houden.

Degenen die ervaring hebben met kakkerlakkenbestrijding in huishoudelijke gebieden, weten dat kakkerlakken een lijn van borax niet zullen overschrijden, en in sommige gevallen kunnen bleekzouten of ammoniumchloride effectief zijn (hoewel alleen aanbevolen voor industrieel gebruik).

Als maizena, meel of naar voedsel ruikende elementen aan het "poeder" van de kakkerlak worden toegevoegd, worden kakkerlakken erdoor aangetrokken en ademen ze het in. Dit stof werkt op een niveau dat de menselijke maat weer een voordeel maakt; het stof is licht bijtend of vervelend voor een mens, maar voor een klein insect is het giftig.

Huis duizendpoten

Biologische bestrijding van kakkerlakken door wespen is enigszins effectief geweest, maar kan de plaag niet beheersen. Vreemd genoeg is een huisduizendpoot de meest effectieve bestrijdingsmiddel van kakkerlakken. De meeste mensen hebben echter een hekel aan het gebruik van deze techniek in hun huis als een logische verdediging tegen kakkerlakken.

Preventie

Preventieve maatregelen zijn onder meer afgesloten voedselopslag, beveiligde vuilnisbakken, frequente en agressieve reinheid in de keuken en voedselbereiding en regelmatig stofzuigen.

De kwaliteit van de constructie van huizen en gebouwen en de kwaliteit en integriteit van het structurele ontwerp variëren ook het aanmoedigen van kakkerlakkenplagen met waterlekken, gebarsten porselein, defecte afvoeren en onbetwiste ruimtes in muren of onzichtbare gebieden.

Nieuwe studies met betrekking tot ontwikkelingen op het gebied van ongediertebestrijding tonen aan dat kakkerlakken chemische sporen achterlaten in hun ontlasting.

Andere kakkerlakken zullen deze paden volgen om bronnen van voedsel en water te ontdekken en waar andere kakkerlakken zich verstoppen. Zo kan constant schoonmaken een aantal van deze "boodschappen" die in uw huis zijn achtergebleven, uitroeien.

Kakkerlakken gebruiken elke kleine spleet of opening om toegang te krijgen tot uw huis. U moet elk hoekje en hoekje van uw huis grondig inspecteren om er zeker van te zijn dat het is afgesloten.Maak alle openingen in de buurt van deuren, ramen, kasten, planken, plinten, leidingen en gootstenen dicht.

U kunt ook staalwol of kopergaas gebruiken om gaten te dichten en toegang tot uw huis te voorkomen.

Zorg ervoor dat al je deuren en ramen goed sluiten en luchtdicht zijn. Gebruik indien nodig tochtstrippen.

Sluit grote openingen met cement of gips. Dit zorgt voor een permanente, sterke barrière.

Bedek ventilatieopeningen met schermen zodat ongedierte wordt geblokkeerd zonder de ventilatie te beïnvloeden.

Houd je huis schoon en gebruik naftaleenballen in kasten.

Hieronder vindt u meer gedetailleerde tips over enkele preventiemethoden.

Ingangen

De beste manier om te voorkomen dat kakkerlakken bij u intrekken, is voorkomen dat ze überhaupt naar binnen kunnen.

Bekijk alle mogelijke ingangen van je huis – dit omvat de voor de hand liggende deuren en ramen, maar ook scheuren in de vloer, plinten, kasten en andere openingen.

Als u in een appartement woont, onthoud dan dat hoewel een kakkerlak van buitenaf naar binnen kan komen, het net zo goed mogelijk is om vanuit een ander appartement binnen te komen.

Als u klaar bent met het inventariseren van uw ingangen, is het tijd om ze af te sluiten. Voor uw deuren en ramen moet u tochtstrippen installeren om ze af te sluiten van de buitenwereld.

Voor kleine scheuren kunt u kit gebruiken om ze permanent te sluiten. Wees grondig - er is maar één gaatje nodig om kakkerlakken binnen te laten.

Kakkerlakkenplagen en hoe ze te voorkomen | DoeHetZelf.com (4)

Voedsel

Kakkerlakken zijn berucht omdat ze in onherbergzame omstandigheden kunnen leven, maar ze hebben nog steeds voedsel en water nodig zoals elk dier. Zonder voedsel en water om ze in leven te houden, zullen kakkerlakken veel minder geïnteresseerd zijn om bij u in huis te komen.

Door al uw voedsel en water niet beschikbaar te houden, kunt u voorkomen dat ze in de eerste plaats willen komen.

Bij kakkerlakken is het echter onmogelijk om te grondig te zijn. Daarom is het belangrijk om bij het schoonmaken een strategie te gebruiken om ervoor te zorgen dat je elk stukje voedsel krijgt.

Ruim eerst op nadat je goed hebt gegeten. Was direct na het eten de afwas en veeg eetplekken schoon met een spons.

Laat geen voedsel buiten en beschikbaar zijn. Als u voedsel bewaart, moet u het goed afsluiten, zodat het geen geuren afgeeft en kakkerlakken aantrekt.

Het is belangrijk om verborgen kruimels op te sporen die de eerste keer aan detectie zijn ontsnapt. Om dit te doen, moet je apparaten en meubels uit de weg ruimen om eronder te stofzuigen, zodat je kunt voorkomen dat er kleine stukjes voedsel beschikbaar zijn voor kakkerlakken om te eten.

Het gebruik van een stofzuigerhulpstuk kan hierbij ook helpen, omdat je dan kunt stofzuigen op plekken waar je normaal niet zou komen. Gebruik echter geen stofzuigerhulpstuk als vervanging voor een grondige reiniging.

Water

Naast voedsel moet u er ook voor zorgen dat kakkerlakken die uw huis willen besmetten, ook geen water hebben. Laat de vaat niet onnodig lang weken en ruim gemorst voedsel direct op.

Kakkerlakken in afvoeren

Zoals eerder vermeld houden kakkerlakken van water. Al kun je misschien kakkerlakken tijdelijk uitroeien met kakkerlakkenspray, om er vanaf te komenkakkerlakken in uw afvoer, moet u voorkomen dat ze terugkeren door te zorgen voor onbewoonbare leefomstandigheden.

Een van de gemakkelijkste manieren om kakkerlakken uit uw afvoer te krijgen, is door van uw afvoer een ongewenste verblijfplaats te maken. Afvoerkanalen met voedsel en water zijn de perfecte huizen voor deze kakkerlakken.

Om te voorkomen dat ze terugkeren, moet u uw afvalverwerking altijd grondig uitvoeren en onmiddellijk eventuele lekken repareren waardoor dit ongedierte een continue waterbron zou hebben. Om voedselresten die al in uw afvoer zitten te verwijderen, giet u azijn of kokend water in uw afvoer.

Bedek vervolgens alle afvoeren met gootsteenstoppers wanneer ze niet in gebruik zijn. Hierdoor kunnen kakkerlakken niet in of uit uw afvoer komen. Volg deze regel vooral 's nachts, want kakkerlakken zijn nachtdieren.

Zodra u de bovenstaande stappen heeft genomen, zouden er geen kakkerlakken meer uit uw afvoer moeten komen. Om veilig te zijn, moet u echter alle aanrechten en apparaten in de buurt van afvoeren schoon houden, zodat de kakkerlakken niets hebben om naar toe te trekken.

Gebruikkakkerlakken vallen, uit de buurt van huisdieren en kinderen, in nabijgelegen hoekgebieden om verdwaalde kakkerlakken op te vangen.

Conclusies

Niemand wil eenkakkerlak besmettingin hun huis. Door deze ideeën te volgen, kunt u kakkerlakken uit uw huis verwijderen en voorkomen dat ze terugkomen.

Kakkerlakkenplagen en hoe ze te voorkomen | DoeHetZelf.com (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Geoffrey Lueilwitz

Last Updated:

Views: 6505

Rating: 5 / 5 (80 voted)

Reviews: 95% of readers found this page helpful

Author information

Name: Geoffrey Lueilwitz

Birthday: 1997-03-23

Address: 74183 Thomas Course, Port Micheal, OK 55446-1529

Phone: +13408645881558

Job: Global Representative

Hobby: Sailing, Vehicle restoration, Rowing, Ghost hunting, Scrapbooking, Rugby, Board sports

Introduction: My name is Geoffrey Lueilwitz, I am a zealous, encouraging, sparkling, enchanting, graceful, faithful, nice person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.