Kakkerlakken in de badkamer - Hoe kom je van kakkerlakken in je badkamer af (bijgewerkt voor 2023) - The Pest Informer (2024)

Laatst bijgewerkt op 25 februari 2023:Kakkerlakken kunnen onder de juiste omstandigheden van bijna elke kamer een thuis maken. De meeste mensen denken dat ze alleen keukens binnendringen, maar dat is niet het geval. De meeste keukens hebben veel ramen die in verbinding staan ​​met de buitenlucht, maar de gemiddelde badkamer heeft er één. De eerste stap om een ​​kakkerlakkenplaag in uw toilet te voorkomen, is af te leiden hoe ze er toegang toe hebben gekregen. We behandelen alles wat er te weten valt over kakkerlakken in de badkamer, hoe ze binnenkomen en hoe je van deze plaag in de badkamer af kunt komen!

Inhoudsopgave

Kakkerlakken in je badkamer:

Kakkerlakken komen op verschillende manieren in badkamers terecht. Deze ingangen zijn bijvoorbeeld afvoeren, spleten in plinten, lekkende leidingen en kleine scheuren in muren of plafonds. Kakkerlakken sluipen door andere delen van uw huis en reizen vervolgens naar uw toilet. Vocht en menselijk voedsel trekken insecten aan.

Kakkerlakken in de badkamer - Hoe kom je van kakkerlakken in je badkamer af (bijgewerkt voor 2023) - The Pest Informer (1)

Witte azijn gieten,natriumcarbonaat, ontsmettingsmiddelen en insecticiden in uw badkamerafvoer zullen uw kakkerlakkenplaag niet permanent oplossen. Het kost je geld en helpt maar een paar dagen als je geluk hebt. Gebruik heet kokend water als een gratis oplossing die ervoor zorgt dat kakkerlakken terug naar het riool rennen. Vervolgens verdoezel je eventuele scheuren of gaten zodat ze niet opnieuw kunnen opduiken en doe je er alles aan om je badkamer droog te houden, want ze houden van vochtige plekken.

In deze gids gaan we in meer detail in op hoe kakkerlakkenplagen in uw toilet plaatsvinden en wat u kunt doen om deze situatie te voorkomen.

Waarom komen er kakkerlakken in je badkamer?

Badkamerskakkerlakken aantrekkenmeer dan de meeste mensen weten. Deze kamer biedt alle voorwaarden die hij nodig heeft om te overleven en goed gevoed te blijven. Enkele van deze voorwaarden zijn:

Vocht

Badkamers zijn waterparadijzen voor een insect dat graag deze levengevende vloeistof drinkt. Je zult merken dat ze het uit je gootsteen, toilet en doucheafvoer drinken. Het is een belangrijke reden om dagelijks alles af te vegen met een microvezeldoek.

Voldoende schuilplaatsen

Kakkerlakken leiden een zeer stressvol leven met roofdieren en mensen die erop uit zijn om ze op elk moment te doden. Daarom kan het vinden van plekken om zichzelf te verbergen totdat het veilig is om weer naar buiten te komen, leven of dood betekenen. Badkamers geven ze dit gevoel van veiligheid met schuilplaatsen zoals:

  • Afvalbak
  • Achter het toilet
  • Badkamerkast
  • Omliggende doucheruimte
  • Onder het bad
  • Kasten

Gelukkig hebben we wel een gidshoe kakkerlakken uit hun schuilplaatsen te krijgen!

Kakkerlakken hebben geen botten, maar een exoskelet. Hierdoor worden de kleinste gaatjes een probleem omdat ze er gewoon doorheen komen. Het kleinste gaatje waar ze bij kunnen is ongeveer 1/6 van hun lichaamsbreedte.

Warmte

Na een lange dag op het werk houdt iedereen van een lekkere warme douche met veel stoom om zich ontspannen te voelen. Je warme douche creëert een klimaat dat kakkerlakken aantrekt omdat ze er goed in gedijen. Een warme badkamer wordt een groter probleem als de andere ruimtes in je huis koud zijn.

Mogelijkheid om voedsel te vinden

Het is niet de gebruikelijke plek om kakkerlakken te zien eten, maar het gebeurt wel vanwege de weinige beschikbare voedselopties. Enkele van de bronnen zijn:

  • Tandpastaresten
  • Zeep staven
  • Gearomatiseerde huidverzorgingscrèmes
  • Toilet papier
  • Gebruikte tampons, wattenstaafjes voor oren en alle andere producten voor vrouwelijke hygiëne

Duisternis

Kasten en badkamers zijn vaak de plekken in huis met de minste hoeveelheid licht. Andere plaatsen zoals de keuken en de woonkamer hebben een klein lampje voor zichtbaarheid wanneer je door het huis beweegt. Er komen meer kakkerlakken aan wanneer minder mensen vaak in en uit komen, waardoor badkamers de perfecte plek zijn voor een kakkerlakkenplaag.

Het is de perfecte plek om een ​​nest te bouwen onder bijvoorbeeld afvoerbuizen. Bekijk onze gids opeen kakkerlakkennest identificeren! Ze zijn zo discreet en slim dat je je zult afvragen hoe kakkerlakken de badkamers binnenkomen zoals ze dat doen.

Hoe kakkerlakken badkamers binnenkomen

De meeste mensen weten niet hoe een badkamer kakkerlakken kan aantrekken, noch hoe het mogelijk is om er toegang toe te krijgen. De mogelijkheden zijn eindeloos, maar ze komen vaak in deze kamer aan zonder eerst andere delen van je huis te doorlopen. Het kunnen ook structurele defecten zijn in de manier waarop uw huis is gebouwd, waardoor er scheuren ontstaan ​​die groot genoeg zijn om de toegang gemakkelijk te maken. Als je badkamerkakkerlakken vindt, begin dan met deze toegangspunten om erachter te komen hoe ze zijn binnengekomen:

Pijpen

Afvoeren en leidingen zijn vochtige plaatsen die kakkerlakken gebruiken om via de riolering toegang te krijgen tot uw huis. Wanneer ze oud worden en beginnen af ​​te breken, vormen zich scheuren in de leidingen waardoor ze van buitenaf naar binnen kunnen. Op het moment dat je scheuren of kleine gaatjes zoals deze opmerkt, moet je snel handelen, anders wordt je kakkerlakkenprobleem met de dag erger.

Kakkerlakken in de badkamer - Hoe kom je van kakkerlakken in je badkamer af (bijgewerkt voor 2023) - The Pest Informer (2)

Als je niet snel handelt met een tijdelijke snelle oplossing, zie je kakkerlakken je badkamer binnenkomen en hun populatie vergroten. Vanaf dit punt zullen ze zich verspreiden naar andere kamers in uw huis met vergelijkbare waterbronnen. De meeste leidingen in eengezinswoningen wijzen naar de badkamer, daarom sproeien ongediertebestrijders uw afvoer door.

Huurders van appartementen en eigenaren van appartementen ondervinden meer problemen bij het omgaan met beschadigde afvoerleidingen. Het maakt niet uit hoe schoon je bent, er is maar één buurman met een kakkerlakkenplaag nodig om zich door de muren naar je huis te verspreiden. De situatie verslechtert als je buurman onverantwoordelijk is en het kakkerlakkenprobleem niet onmiddellijk aanpakt, omdat de bevolking dagelijks zal groeien. Zodra er niet genoeg ruimte of eten naast de deur is, wordt u de tweede plek om te bezoeken.

Zelfs als ze het probleem oplossen en ontsmetten om kakkerlakken te bestrijden, is de kans groot dat ze naar je appartement rennen. De pijpen helpen hen dit te bereiken door portalen te worden naar onontdekte woonruimtes.

Scheuren en spleten in uw muren

Huizen beginnen op veel manieren af ​​te breken naarmate ze ouder worden, en een daarvan is het vormen van gaten en scheuren in de buitenmuren. Gemeenschappelijke externe muurgebieden om op te letten zijn lambrisering, trimmen, funderingsrok en randen omdat ze na verloop van tijd spleten vormen. Als ze worden genegeerd en de scheuren prominenter worden, zullen lekken en de algehele structuur uit elkaar blijven vallen. Het slechte nieuws is dat een kakkerlak niet zo lang hoeft te wachten omdat ze in je badkamer kunnen komen zodra de kleine gaatjes zich beginnen te vormen.

De International Pest Control heeft een onderzoek uitgevoerd om te bewijzen dat zelfs reusachtige Duitse kakkerlakken in gaatjes van slechts 3 mm kunnen komen. Mensen die niets van dit onderzoek afweten, negeren plekken als deze, en dit gebrek aan kennis kan een ernstige kakkerlakkenplaag in uw badkamer vormen.

Plinten en tegels

Een ander onderdeel van uw badkamer om op te focussen, zijn de plinten en tegels. Een kakkerlak kan door de fundering van een vinylplaat of een marmeren tegel komen als er kleine gaatjes zijn. Als je de goedkopere koopt, barsten tegels gemakkelijk en hoeft het niet het hele vierkant te zijn. Het enige dat nodig is, is een klein scheurtje in een hoek van de tegel om de sluizen voor kakkerlakken te openen. Het lijkt misschien veel werk om de ene vierkante tegel te vervangen, maar het vermijden van de hoofdpijn van een kakkerlakkenplaag is de moeite waard.

Kakkerlakken in de badkamer - Hoe kom je van kakkerlakken in je badkamer af (bijgewerkt voor 2023) - The Pest Informer (3)

Houten plinten veranderen van vorm als ze nat worden en beginnen na verloop van tijd te splinteren, vooral als je fan bent van een stomende hete douche. Zelfs als je een vakman inhuurt om ze correct te plaatsen, gaan ze een flink aantal jaren mee, maar niet voor altijd. Het is omdat je je douche minstens twee keer per dag gebruikt, waardoor de plinten worden blootgesteld aan constant vocht, wat optelt.

Ruimtes onder deuren

Het is gebruikelijk dat kakkerlakken door uw huis reizen door gebruik te maken van de kieren onder uw deur. Het gebruik van deze methode kan leiden tot uw badkamer als ze ontdekken dat uw keuken te schoon is en alle voedselbronnen zijn afgesloten.

Sommige mensen laten hun badkamerdeur open staan, maar als je de gewoonte hebt om de deur te sluiten, zullen ze profiteren van elke ruimte of kier onder de deur die ze kunnen vinden. Er is meestal altijd een manier om in uw badkamer te komen, hoe hard u ook probeert te voorkomen dat kakkerlakken toegang krijgen.

Kakkerlakken die uit je toilet komen

Veel lezers vragen zich af of kakkerlakken net zo via het toilet naar binnen kunnen als via de afvoerbuizen. Kunnen ze door de riolering van uw buurt reizen en recht omhoog door uw huis?

Het goede nieuws is dat dit nepnieuws is en we zullen uitleggen waarom u zich geen zorgen hoeft te maken over deze mythe.

Waarom kakkerlakken uw toilet niet kunnen binnendringen

Als je in een modern land woont, is het onmogelijk dat je toilet geen waterslot heeft. Watervallen hebben de vorm van pijpen op de bodem van uw toilet. De functie van de waterafscheider is om te voorkomen dat de gassen vanuit de riolering uw badkamer binnendringen, omdat het een slechte geur achterlaat.

Kakkerlakken in de badkamer - Hoe kom je van kakkerlakken in je badkamer af (bijgewerkt voor 2023) - The Pest Informer (4)

Zoals je misschien al geraden hebt, bevat de binnenkant van een sifon water. Het vormt een luchtdichte afsluiting om te voorkomen dat stinkende gassen naar de oppervlakte komen. Als een kakkerlak een afvoerpijp gebruikt om toegang te krijgen tot uw toilet, zal hij veel moeten zwemmen om zijn doel te bereiken. Het waarschijnlijke lot dat het zal ondergaan is de dood door verdrinking nadat de kakkerlak geen kracht meer heeft om door te gaan.

Wat moet je doen als je een kakkerlak in je toiletpot ziet zwemmen? Dit scenario is onwaarschijnlijk, maar hier zijn twee mogelijkheden waarom het is gebeurd:

  • Toilet niet voorzien van sifon
  • Toilet is geblokkeerd

De geur die in beide situaties uit je toilet komt, is onaangenaam. Zonder sifon komt de geurbron uit de riolering. En in het tweede scenario geeft het hebben van een verstopt toilet de kakkerlakken de mogelijkheid om het waterslot te omzeilen. De geuren kunnen uw gezondheid schaden, dus we raden u aan om contact op te nemen met een loodgieter voor hulp.

Waarom zitten er dode kakkerlakken in het toilet?

Op weg naar de badkamer kom je een kakkerlak tegen die niet meer leeft op het wateroppervlak. Een mogelijkheid van hoe de ongelukkige kakkerlak daar terechtkwam, is dat hij dorst had en iets te drinken nodig had, maar per ongeluk naar binnen glipte en stierf. Als het materiaal van uw toiletpot glad is, was het onmogelijk om te herstellen en weer omhoog te schieten, dus stikte het onder water. Sindskakkerlakken kunnen verdrinken, is het niet onwaarschijnlijk dat ze hun ondergang in het toilet ontmoetten.

Onder water kan een kakkerlak 3 tot 7 minuten in leven blijven zonder te kunnen ademen. Dit bewijst dat het niet gemakkelijk is voor een kakkerlak om te verdrinken. Voordat het je toiletpot bereikte, kon het in contact zijn gekomen met gif in andere delen van je badkamer, en het duurde even voordat het in werking trad.

Komen badkamerkakkerlakken aan via riolen?

Riolen trekken insecten aan in alle soorten en maten. Uw badkamer is aangesloten op het riool, dus als u te maken krijgt met een kakkerlakkenplaag, is de boosdoener die u moet inspecteren of een professioneel onderzoek moet laten doen, het rioleringssysteem of de tank als u die heeft. Het is mogelijk dat kakkerlakken:

  • Heeft je huis niet voor niets getarget
  • Kreeg toegang via kleine scheurtjes in je afvoerleiding
  • Ergens in uw afvoer bevindt zich een opening onder de basis van uw woning

Kan een kakkerlakkenplaag alleen in de badkamer voorkomen?

De typische plaag komt niet uit de badkamer, dus als u een kakkerlak ziet, komt de bron waarschijnlijk uit een ander gebied. Je zult ze vaak in de badkamer zien, omdat er veel dingen zijn om in vast te zitten die voorkomen dat kakkerlakken terug naar het nest ontsnappen. De badkuip is een plek waar je kakkerlakken zult vinden die proberen eruit te klimmen als krabben in een ton. Andere gepolijste oppervlakken die glad zijn, zijn onder meer:

  • Geëmailleerde en roestvrijstalen spoelbakken
  • Douchebakken
  • Een afvoerpijp
  • Wc-pot

Moet ik in paniek raken als ik 1 kakkerlak zie?

Zelfs als je een enkele kakkerlak ziet, zou je alarm moeten slaan, want het betekent dat er anderen in de buurt zijn die klaar staan ​​om zich voort te planten en te vermenigvuldigen.

Op dit moment zou het beste advies zijn om het hele huis te scannen, omdat ze overal kunnen zijn waar kakkerlakken graag nesten houden. Als je je alleen aan de badkamer houdt, verklein je de kans om het hol te vinden en zal je probleem escaleren.

Als je geluk hebt, is die ene kakkerlak misschien wel het enige insect in de buurt en hoef je niet bang te zijn voor een enorme plaag. Maar het belangrijkste is om zo snel mogelijk actie te ondernemen om ervoor te zorgen dat dit het geval is, zodat u ze indien nodig kunt elimineren.

Omgaan met kakkerlakken die uit uw badkamerafvoer komen

Het is genoeg om iemand bang te maken als je een kakkerlak uit je gootsteen ziet rennen terwijl je je tanden poetst. Het is nog erger als je aan het douchen bent en er een langs je been omhoog kruipt, waardoor je bijna valt. Deze situaties zijn moeilijk te vermijden omdat:

  • Leidingafvoeren zijn niet eenvoudig schoon te maken
  • Het is moeilijk om toegang te krijgen tot de binnenkant van de pijp

De vraag blijft, welke methoden kun je volgen om te voorkomen dat er weer kakkerlakken in je pijp kruipen?

Wat stop je in de afvoer om kakkerlakken te elimineren?

Het voordeel van internettoegang is dat u alle informatie krijgt die u wilt, maar deze is niet altijd nauwkeurig. Zorg er bij het online advies altijd voor dat de persoon die de gids schrijft een ongediertebestrijder is. Het volgen van een amateur die valse informatie geeft, kan uw leidingen breken of de plaag verergeren.

Enkele van de door een specialist aanbevolen oplossingen zijn:

# 1 bleekmiddel

Bleekmiddel is een krachtige reiniger die wordt gebruikt om stoffen witter te maken en andere dingen in uw huis schoon te maken. Deze chemische stof wordt ook gebruikt om te voorkomen dat kakkerlakken uw huis binnendringen en kan ze elimineren als ze dat wel doen. Het nadeel van het gebruik ervan is dat het je leidingen vernietigt en materialen als plastic en metaal aantast. Dit corrosieproces creëert scheuren of spleten in de afvoerpijp, waardoor meer kakkerlakken in uw badkamer kunnen komen. In het ergste geval verzwakken uw leidingen tot het punt waarop ze barsten.

Kakkerlakken in de badkamer - Hoe kom je van kakkerlakken in je badkamer af (bijgewerkt voor 2023) - The Pest Informer (5)

Daarom raden we af om bleekmiddel te gebruiken om kakkerlakken uit uw afvoer te verwijderen. Gebruik het alleen als het alles is wat je in huis hebt, maar zorg ervoor dat je de potentie vermindert met water. Het zal niet zo effectief zijn als de onderstaande opties, maar het is beter dan niets.

# 2 Insecticide

Insecticiden zijn de go-to-producten om kakkerlakken te vergiftigen. Het probleem is dat 90% van de merken op de markt bedoeld zijn voor begassing en worden gebruikt om rechtstreeks op ongedierte te spuiten. U kunt sommige kakkerlakken wel of niet elimineren als u de vloeistof in de afvoer gooit, en het kan ook leiden tot slechte dingen.

Omdat insecticiden ongelooflijk dodelijk zijn, kunnen ze uw waterbron verontreinigen en de gezondheid van uw gezin schaden. Het giftige gif kan een paar ongedierte uitschakelen, maar de risico's zijn het niet waard als je andere, veiligere opties hebt.

The Journal of Economic Entomology voerde een onderzoeksexperiment uit om te bewijzen dat insecticiden 2 tot 3 jaar in je grond blijven. Het is precies waarom Verenigingen van Eigenaren (VvE) in grote steden inwoners verbieden om insecticiden door de gootsteen te gieten.

# 3 Zuiveringszout en azijn

Het mengen van azijn met zuiveringszout is een natuurlijke oplossing om te helpen bij het ontstoppen van leidingen en het doden van kakkerlakken. Eenmaal gecombineerd, wordt een zeepachtige vloeistof gevormd die veilig is voor mensen om te ruiken, in tegenstelling tot de vorige twee opties. Sommigen zeggen dat het wonderen doet bij het ontstoppen van leidingen en het doden van kakkerlakken, maar anderen vinden dit mengsel enigszins nuttig.

We raden aan om met deze oplossing te experimenteren en verder te gaan als het uw probleem niet oplost. Het goede nieuws is dat het, omdat het volledig natuurlijk is, je leidingen niet zal laten barsten of de lokale watervoorziening zal vergiftigen, in tegenstelling tot bleekmiddel of insecticiden.

# 4 Kokend water

Het gebruik van kokend water om kakkerlakken in uw afvoer te verwijderen is een goed idee dat u geen geld kost. Het zal je leidingen niet beschadigen en de VvE zal je niet verbieden het te gebruiken om ongedierte te bestrijden. Als het water kookt, hebben kakkerlakken geen schijn van kans en gaan dood als deze vloeistof ermee in contact komt.

Voordat u de techniek gaat testen, zijn er enkele dingen die u eerst moet weten. Het water moet zo heet mogelijk zijn om deze methode te laten werken. Vervolgens, als het eenmaal in de koele afvoerleidingen is gegoten, verliest het hete water zijn effectiviteit naarmate het verder reist. Dit is niet goed als de kakkerlakken te diep in de afvoer zitten, want tegen de tijd dat het water contact maakt, is het afgekoeld.

Andere oplossingen voor natuurlijke kakkerlakken zijn:

  • Borax gebruiken voor kakkerlakken
  • Lysol gebruiken voor kakkerlakken
  • Azijn gebruiken voor kakkerlakken
  • Laurierblaadjes Gebruiken Voor Kakkerlakken

Hoe voorkom je dat kakkerlakken in je badkamer komen?

Je kunt zo schoon zijn als je wilt, maar uiteindelijk zul je een kakkerlak of twee in je badkamer zien als je huis in een warm klimaat staat. Het goede nieuws is dat er onderstaande stappen zijn die u kunt nemen om de kans hierop te verkleinen:

Reinig de badkamer

Hoe vuiler je badkamer is, hoe groter de kans dat er kakkerlakken verschijnen. Vuile badkamers laten hen genieten van:

  • Natte plekken in het hele gebied
  • Meeldauw
  • Huidcellen

Als je de gewoonte hebt om je badkamer netjes te houden, zullen kakkerlakken een pas nemen en verder gaan. Haal altijd hygiëneproducten die kakkerlakken lokken eruit en berg ze op de juiste manier op.

# 1 zeepstaven

Laat je stukken zeep nooit buiten liggen na een douche, want kakkerlakken smullen ervan vanwege hun hoge oliegehalte. Als je biologische merken koopt, is het nog belangrijker om deze te bewaren omdat ze gemaakt zijn met dierlijk vet. Investeer in een goedkope zeepcontainer en haal je reep er alleen uit als je moet douchen. Je kunt vloeibare zeep kopen als dit als veel werk voelt.

# 2 Toiletpapier

Bewaar dit hygiëneproduct in de verpakking totdat u naar het toilet moet. Kakkerlakken houden van papier omdat het eetbaar is en omdat ze er na het eten veel bacteriën op achterlaten.

# 3 Haar

Inspecteer de afvoeren in de wastafel en het bad altijd op haar nadat je ze hebt gebruikt om nooit haar achter te laten, want ze houden van dit organische materiaal.

# 4 Prullenbak

Zorg ervoor dat je afvalcontainers altijd afgesloten zijn, zodat kakkerlakken er niet doorheen komen. We raden aan om een ​​vuilnisbak van topkwaliteit en vuilniszakken van commerciële kwaliteit te kopen om ervoor te zorgen dat kakkerlakken dit niet hun eetgedeelte maken.

Installeer watervallen op gootstenen

Toiletten zijn niet de enige plaatsen waar u watervallen kunt installeren. Je kunt ze ook in de gootsteenafvoeren installeren. Met deze sifons die in gootstenen zijn geïnstalleerd, heeft u geen last van verstopte leidingen en houdt u kakkerlakken op afstand.

Leidingen repareren

Voer nooit tijdelijke reparaties uit bij lekkende leidingen. Doe je dit wel dan breken de leidingen weer, zeker als het vriest. In de winter zoeken kakkerlakken beschutting op warme plekken zoals je badkamer.

Om ervoor te zorgen dat dit ongedierte permanent buiten blijft, moet u een professional betalen om alles de eerste keer correct te komen repareren; het zal de beste investering zijn die u doet.

Laatste gedachten over kakkerlakken in uw badkamer

Helaas voor alle huiseigenaren biedt uw badkamer natuurlijk een leefruimte voor kakkerlakken. Dit betekent dat u extra aandacht moet besteden aan de staat en netheid van uw badkamer om ervoor te zorgen dat u een kakkerlakkenplaag voedt.

Als u te maken heeft met een plaag in uw huis, hebben we de ultieme gids over gemaakthoe je kakkerlakken uit je huis kunt verwijderen!

Bronnen:

https://lancaster.unl.edu/pest/resources/co*ckroachmanagement.shtml

Kakkerlakken in de badkamer - Hoe kom je van kakkerlakken in je badkamer af (bijgewerkt voor 2023) - The Pest Informer (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Pres. Carey Rath

Last Updated:

Views: 6507

Rating: 4 / 5 (41 voted)

Reviews: 80% of readers found this page helpful

Author information

Name: Pres. Carey Rath

Birthday: 1997-03-06

Address: 14955 Ledner Trail, East Rodrickfort, NE 85127-8369

Phone: +18682428114917

Job: National Technology Representative

Hobby: Sand art, Drama, Web surfing, Cycling, Brazilian jiu-jitsu, Leather crafting, Creative writing

Introduction: My name is Pres. Carey Rath, I am a faithful, funny, vast, joyous, lively, brave, glamorous person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.