Hoe zich te ontdoen van kakkerlakken in uw gootsteen en afvoeren (2024)

Hoe zich te ontdoen van kakkerlakken in uw gootsteen en afvoeren (1)

Het is bekend dat kakkerlakken huizen binnendringen via leidingen. Ze gebruiken de afvoer van je gootsteen vaak als doorgang. In deze gids laten we u daarom zien hoe u kunt voorkomen dat kakkerlakken uw huis binnendringen via de gootsteen in de keuken of badkamer.

Het is gebruikelijk dat kakkerlakken in of nabij de riolering van badkamers en keukens leven, waar ze toegang hebben tot water. Ondanks dat ze tot wel een maand zonder voedsel kunnen overleven, kunnen ze maar 7 dagen zonder water, dus de kans is groter dat je kakkerlakken ziet in de buurt van waterbronnen, zoals je gootsteen of badkuip.

Behalve dat ze onaangenaam zijn, brengen kakkerlakken gevaarlijke ziektekiemen, bacteriën en allergenen met zich mee wanneer ze uiteindelijk in je huis komen. Dus voorkomen dat ze binnenkomen, is een cruciaal onderdeel van een gezonde omgeving.

Net als ratten en muizen kunnen kakkerlakken zich door de kleinste spleten wurmen, allemaal dankzij hun verbazingwekkende exoskeletten. Bovendien kunnen ze hun benen naar de zijkant spreiden, waardoor ze hun lichaam kunnen platleggen als dat nodig is.

Waar de kakkerlakken vandaan komen en hoe ze in huis komen

Het is mogelijk dat er kakkerlakken in uw huis woonden voordat u er introk. Ze zijn misschien meegelift van uw vorige huis naar dit huis of zijn uw huis binnengekomen via uw buren.

Blijf kalm! Het vinden van kakkerlakken in de keuken of badkamer is helemaal geen weerspiegeling van uw schoonmaakvaardigheden, aangezien ze binnen kunnen komen, wat u ook doet. Er zijn tijden dat het niet alleen gaat om hoe schoon je huis is, maar ook of er een gat of bres in je huis is waardoor kakkerlakken binnen kunnen komen.

Deze beestjes zijn erg sluw en goed in verstoppen, dus tenzij je 's avonds laat veel tijd doorbrengt in je huis, merk je ze misschien pas op als je er willekeurig een of twee op de vloer ziet rondscharrelen.

Lees verder:Waar leven kakkerlakken?

Hoe de toegangspunten van kakkerlakken te blokkeren

  • Dicht eventuele scheuren of gaten in uw afvoerleidingen af. Gebruik een zaklamp om alle mogelijke toegangspunten te inspecteren en af ​​te dichten met kit.
  • Zoek eventuele openingen rond de leidingen onder je gootsteen en vul ze met siliconen- of urethaanschuim. Vul grotere gaten met staalwol of kopergaas voordat u ze afdicht. Hetzelfde geldt als u te maken heeft met een knaagdierplaag.
  • Zorg ervoor dat uw kranen niet lekken. Stilstaand water trekt veel ongedierte aan zoals kakkerlakken,vliegenen mieren. Vul de spleten en gaten rond afvoerleidingen met kit, gips of cement.
  • Wanneer je de waterbron van de kakkerlakken verwijdert, gaan ze ergens anders water halen. Condensatiegevoelige leidingen moeten worden beschermd met isolatieschuim en tape.
  • Kakkerlakken zijn vreselijke zwemmers, dus het installeren van valprimers is een andere manier om te voorkomen dat ze naar de afvoer kruipen. Loodgieters kunnen er een installeren bij elke watertoevoerbron. De primer detecteert wanneer er geen water in de sifon zit. Het apparaat geeft dan een kleine hoeveelheid water vrij om het bij te vullen. Deze methode is geweldig voor het omgaan met kakkerlakkenplagen in commerciële gebouwen.
  • U kunt een vloeistofafdichtingsprimer instellen als een doe-het-zelfoplossing. Je kunt dit bij elke bouwmarkt kopen. Zo voorkom je dat je afvoeren en leidingen uitdrogen. In sommige gevallen kunt u kakkerlakken gedurende 3 tot 6 maanden afschrikken.

Hoe een kakkerlakkenplaag te voorkomen

  • Het schoonhouden van je toonbanken en apparaten is uiterst belangrijk. Laat voedsel nooit 's nachts op uw aanrecht of gootsteen staan. Zolang je blijft voorzien in de drie basisbehoeften - voedsel, water en onderdak - zullen ze blijven terugkomen. Het voedsel dat ze eten is afkomstig van overgebleven kruimels, gemorste vloeistoffen en vuile vaat die in de gootsteen is achtergebleven.
  • Gebruik een goedgekeurde gootsteenreiniger om je keukenafvoer te spoelen en etensresten te verwijderen die kakkerlakken aantrekken.
  • Dek de afvoeren 's nachts af met een stop, zoals rubberen afvoerdoppen of metalen afvoerschermen. Kakkerlakken zijn nachtdieren, dus het is heel belangrijk om te voorkomen dat ze 's nachts binnendringen.
  • Vuilnisbakken onder je keuken- of badkamergootsteen kunnen kakkerlakken aantrekken. Zorg ervoor dat je het deksel altijd gesloten houdt.

Hoe zich te ontdoen van rioolkakkerlakken

In het geval dat u een rioolplaag heeft, moet u echt snel handelen, vooral als het steeds erger wordt.

  • Een gelaas zal een kolonie kakkerlakken doden;
  • Door lijmvallen te plaatsen, kunt u hun toegangspunt vinden;
  • Zorg ervoor dat uw afvoeren schoon zijn;
  • Gebruik schuimreiniger of een soortgelijk product om voedsel en vet te verwijderen dat kakkerlakken kan aantrekken;
  • Naast het reinigen en desinfecteren van afvoeren, doodt bleekmiddel de kakkerlakken die zich erin verbergen.

Voorzichtigheid

Volg het etiket bij het gebruik van insecticiden - niet alleen om uw veiligheid te garanderen, maar ook om ervoor te zorgen dat elke behandeling zo effectief mogelijk is.

Er zijn twee gemakkelijk te gebruiken opties zonder chemicaliën voor degenen die liever natuurlijke producten gebruiken:boraxEnDiatomeeënaarde.

Borax

Het mineraal borax, wetenschappelijk bekend als natriumboraat, wordt gevonden op locaties waar seizoensgebonden meren zijn opgedroogd. Het wordt meestal aangetroffen in huishoudelijke schoonmaakpoeders, evenals in sommige wasmiddelen en cosmetica.

Tip:Borax is alleen effectief tegen kakkerlakken als ze het consumeren.

Deze substantie kleeft via statische elektriciteit aan kakkerlakpoten, net zoals wanneer je een ballon over je hoofd wrijft. Later zal de kakkerlak het poeder inslikken om zichzelf schoon te maken zodra hij weer op zijn schuilplaats is. Zodra het poeder in zijn maag zit, werkt de stof als een vergif.

Bovendien beschadigt het het exoskelet van een kakkerlak. Een kakkerlak gaat niet meteen dood als hij door borax loopt. In plaats daarvan gaat hij terug naar zijn schuilplaats en eet hij al het boraxstof op dat hij heeft opgepikt. In het begin merk je misschien niet dat de bugs doodgaan, maar je zou ze binnen twee weken in aantal moeten zien dalen.

Voorzichtigheid

Hoewel beide producten natuurlijk zijn, zijn ze ook irriterend en mogen ze niet worden ingeademd. Gebruik dit mengsel niet in de buurt van kinderen, huisdieren, voedselbereidingsruimtes en pas het niet toe op plaatsen waar familie en huisdieren ermee in contact kunnen komen.

Diatomeeënaarde

Diatomeeënaardeis een fijn poeder gemaakt door de versteende schelpen van kleine oceaandieren te vermalen. Het is vergelijkbaar met zand, maar fijner gemalen en samengesteld uit slechts één materiaal. Ondanks dat het niet giftig is voor huisdieren en mensen, doodt diatomeeënaarde insecten door hun exoskeletten te vernietigen.

DE lost de harde waslaag op de exoskeletten van kakkerlakken op, waardoor ze uitdrogen. Het plakt aan hun benen en ze slikken er wat van in. Ze sterven meestal korte tijd later na terugkeer in hun nest door uitdroging.

Breng de diatomeeënaarde aan in scheuren, uitlaten en openingen. Een veel voorkomende plek voor kakkerlakken om op de loer te liggen, is ook rond bedrading. Je zou versteld staan ​​van de verscheidenheid aan plaatsen waar kakkerlakken kunnen verschijnen.De veelzijdigheid van het poeder is een van zijn sterke punten: het kan achter apparaten, onder meubels of zelfs buiten worden gestrooid of gespoten! Als u een grotere plaag heeft, zal het meer tijd kosten om deze te elimineren. Solliciteer dan zeker opnieuw!

Natriumcarbonaat

Zuiveringszout en azijn kunnen samen worden gebruikt om afvoeren op natuurlijke wijze te reinigen. Giet 1/4 kopje zuiveringszout in de afvoer en volg het met 1/2 kopje azijn. De chemische reacties tussen deze twee ingrediënten zouden voldoende moeten zijn om alle afvalstoffen in de afvoer kwijt te raken. Wacht een paar minuten en giet dan kokend water in de afvoer.

Bovendien moet u ook weten dat de pH-balans van zuiveringszout geuren zal verwijderen. Kakkerlakken worden aangetrokken door afvoerkanalen door de geuren die erin blijven hangen, dit is een essentieel kenmerk om rekening mee te houden.

Schakel de ongedierte-experts in en zeg vaarwel tegen kakkerlakken

De voortplantingscyclus van een kakkerlak is zo snel dat zelfs als er een paar eieren overleven, hij zijn populatie snel kan aanvullen. Voor vriendelijkheid is hier geen plaats. Het is een must om kakkerlakken zo snel mogelijk te bestrijden.

Overweeg om uw lokale ongediertebestrijderals je bang bent dat een kakkerlakkenplaag uit de hand loopt. U kunt meer te weten komen over behandelingsopties en wat het probleem zou kunnen veroorzaken na een inspectie door een professional.

Wilt u de taak overlaten aan professionals?

Boek een ongediertekeuring

Vrijwaring

Bedenk dat we informatie geven over mogelijke manieren om van kakkerlakken af ​​te komen. We kunnen echter niet verklaren dat alle bovenstaande benaderingen voor u zullen werken.

Lees verder

Hoe zich te ontdoen van kakkerlakken in uw gootsteen en afvoeren (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Jerrold Considine

Last Updated:

Views: 6501

Rating: 4.8 / 5 (78 voted)

Reviews: 93% of readers found this page helpful

Author information

Name: Jerrold Considine

Birthday: 1993-11-03

Address: Suite 447 3463 Marybelle Circles, New Marlin, AL 20765

Phone: +5816749283868

Job: Sales Executive

Hobby: Air sports, Sand art, Electronics, LARPing, Baseball, Book restoration, Puzzles

Introduction: My name is Jerrold Considine, I am a combative, cheerful, encouraging, happy, enthusiastic, funny, kind person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.