Hoe u op natuurlijke wijze van kakkerlakken in afvoeren kunt ontdoen - Alles over kakkerlakken (2024)

Kakkerlakken kunnen overal ernstige problemen veroorzaken, dus het is belangrijk om te weten hoe u ze kunt verwijderen zodra ze uw huis binnendringen.

Als u de eigenaar bent van een restaurant of een winkel, is het essentieel om uw afvoer vrij te houden van kakkerlakken. Hier zijn enkele van de meest effectieve manieren waarop u natuurlijke producten kunt gebruiken om kakkerlakken op natuurlijke wijze uit uw afvoer te verwijderen.

Laten we nu beginnen.

Waarom heb je kakkerlakken in je afvoer?

Inhoud

 • 1 Waarom heb je kakkerlakken in je afvoer?
 • 2 Waar komen kakkerlakken vandaan?
 • 3 Hoe komen kakkerlakken door de afvoer?
 • 4 Wat spoel je door de afvoer om kakkerlakken kwijt te raken?
 • 5 Hoe u op natuurlijke wijze kakkerlakken in afvoeren kunt verwijderen
  • 5.1 Citroenolie van Sinaasappels
  • 5.2 Natriumbicarbonaat
  • 5.3 Azijn
  • 5.4 Chloor
  • 5.5 Gebruik Heet Water
 • 6 Hoe voorkom je dat kakkerlakken je afvoer besmetten?
  • 6.1 Verzamel geen afval
  • 6.2 Elimineer vochtige ruimtes
  • 6.3 Gebruik bleekwater
  • 6.4 Schone voedselresten
  • 6.5 Houd de ruimte schoon
 • 7 laatste woorden
  • 7.1 Misschien vind je het ook leuk:

Kakkerlakken zijn taaie insecten om uit te roeien en kunnen

U kunt voorkomen dat dit insect dat zich voedt met menselijke voeding uw commerciële keuken binnendringt door een afvoerdeksel of onderschepper te gebruiken om te voorkomen dat de insecten de vallen bereiken.

Omdat vocht het insect aantrekt, zal het afvoerdeksel kakkerlakken vangen voordat ze de vallen in de afvoer kunnen bereiken.

Kakkerlakken kunnen worden aangetrokken door een vochtige omgeving, maar ze kunnen ook een weg naar binnen vinden via scheuren en spleten in uw leidingen.

Omdat je jezelf tegen dit ongedierte wilt verdedigen voordat ze een probleem worden, moet je je afvoeren en vetafscheiders in de keuken goed in de gaten houden.

Kakkerlakkenplagen in rioleringen kunnen worden voorkomen door regelmatige reiniging en onderhoud.

Waar komen kakkerlakken vandaan?

Kakkerlakken zijn sluwe insecten die graag naar voedsel zoeken op vuile plaatsen met rommelige omgevingen.

Deze insecten kunnen overal vandaan komen, aangezien ze vrijwel overal kunnen leven waar het warm en vochtig is, zoals riolen en rioleringen of in afvalcontainers waar voedselverspilling overvloedig is.

Kakkerlakken zijn uitstekende verstoppers, omdat ze door kleine openingen passen en zich verstoppen op moeilijk bereikbare plaatsen.

Het insect kan afkomstig zijn uit uw afvalcontainers of uit de riolering, aangezien rioleringen ook een ideale broedplaats voor kakkerlakken kunnen zijn.

Als u regelmatig hygiënische problemen heeft, kunt u kakkerlakken in uw huis of bedrijfspand hebben.

Ze lopen gewoon naar binnen wanneer ze de kans krijgen, dus u moet alle voedselbronnen goed afgesloten houden om te voorkomen dat deze insecten uw terrein binnendringen.

Hoe komen kakkerlakken door de afvoer?

Kakkerlakken zijn zeer krachtige en ontwijkende wezens die zich in de kleinste ruimtes kunnen wurmen.

Afvoeren zijn een populaire habitat voor deze beestjes, omdat ze een gemakkelijke uitgang kunnen bieden om de basis van uw huis te bereiken, waar ze vrij kunnen nestelen zonder gestoord te worden.

Een kakkerlakkenplaag kan zich snel verspreiden als ze niet wordt behandeld, omdat dit ongedierte zich zeer snel door uw eigendommen kan verspreiden als ze ongecontroleerd kunnen gedijen.

Kakkerlakken zijn zonder twijfel het meest irritante ongedierte voor eigenaren van onroerend goed, omdat ze erg moeilijk uit te roeien zijn als ze eenmaal een eigendom zijn binnengedrongen.

Vanwege het vuil dat ze verzamelen, is het erg moeilijk om een ​​kakkerlakkenplaag volledig uit te roeien, zelfs met professionele ongediertebestrijdingsmiddelen.

Als u een bedrijf runt, kunnen deze plagen uw reputatie ernstig schaden omdat ze voedsel kunnen besmetten en bacteriën kunnen overbrengen die voedselvergiftiging en andere ziekten kunnen veroorzaken.

Wat spoel je door de afvoer om kakkerlakken kwijt te raken?

Er zijn veel dingen die mensen door het toilet spoelen om van kakkerlakken af ​​te komen.

Sommige mensen spoelen koffiedik of eierschalen door en beweren dat het werkt. Dit werkt echter niet omdat kakkerlakken goed kunnen overleven in zeer barre omgevingen, zoals rioleringen, en ze gemakkelijk koffiedik en eierschalen kunnen eten.

Sommige mensen spoelen ook kakkerlakken door, waardoor de kakkerlakken naar de oppervlakte van het water drijven en verdrinken. Dit werkt echter ook niet omdat de kakkerlakken kunnen zwemmen en in het water kunnen overleven.

Uiteindelijk werken geen van deze methoden om kakkerlakken kwijt te raken. De enige effectieve manier om met kakkerlakken om te gaan, is door een professionele verdelger in te huren.

Hoe u op natuurlijke wijze kakkerlakken in de riolering kunt verwijderen

Citroenolie van Sinaasappels

Kakkerlakken zijn enkele van de meest ongewenste insecten.

Ze gedijen goed in vochtige en donkere gebieden, zoals afvoeren. Soms vinden deze wezens hun weg naar binnen, en dat is nog erger.

Er is echter één natuurlijke manier om kakkerlakken kwijt te raken die goedkoop en gemakkelijk is: gebruik citroenolie van sinaasappels.

Zorg er echter voor dat u de citroenolie niet mengt met bleekmiddel of ammoniak, aangezien deze chemicaliën zeer giftig zijn en de goede bacteriën in uw afvoer zullen doden.

Het is ook belangrijk om daarna water te koken om de zure geur van de olie te verwijderen. Zorg er echter voor dat u dit 's nachts doet, aangezien de olie vlekken kan maken op uw gootsteen of toiletpot.

Natriumbicarbonaat

Kakkerlakken zijn walgelijk ongedierte dat ziektekiemen verspreidt en allergieën veroorzaakt.

Helaas zijn ze erg moeilijk om van af te komen. Natriumbicarbonaat kan echter worden gebruikt om ze kwijt te raken.

Natriumbicarbonaat is een mild schuurmiddel dat kakkerlakken verwijdert door hun exoskeletten weg te krabben en hun binnenkant te laten uitdrogen. Het werkt bijzonder goed voor kakkerlakken in afvoeren omdat het vet en vuil kan oplossen.

Om kakkerlakken in afvoeren kwijt te raken, giet u natriumbicarbonaat in de afvoer en spoelt u deze door met warm water.

Azijn

Kakkerlakken zijn een van de walgelijkste insecten die er bestaan.

Ze komen 's nachts naar buiten om voedsel te zoeken, wat er vaak toe leidt dat ze hun weg naar uw keuken vinden. Het is bijna onmogelijk om van deze wezens af te komen zonder agressieve chemische producten te gebruiken.

Gelukkig is er een manier om op natuurlijke wijze van kakkerlakken af ​​te komen met azijn. Azijn is een effectief bestrijdingsmiddel dat goedkoop, veilig en milieuvriendelijk is.

Het kan kakkerlakken doden door ze uit te drogen. Om kakkerlakken in uw afvoer te verwijderen, giet u 's avonds voordat u naar bed gaat azijn in de afvoer.

Spoel 's ochtends de afvoer met warm water. Dit zal de overgebleven kakkerlakken doden.

Chloor

Kakkerlakken zijn enkele van de meest walgelijke dingen ter wereld.

Ze verspreiden niet alleen ziekten, maar laten ook vreselijke vlekken achter, waar ze ook gaan. Gelukkig is er een natuurlijke remedie om van kakkerlakken af ​​te komen.

Deze remedie werkt 100% van de tijd en is volkomen veilig. De eerste stap is om wat chloorbleekmiddel in de afvoer te gieten.

Giet daarna kokend water in de afvoer. Dit zal alle kakkerlakken in de afvoer doden.

Giet ten slotte wat zuiveringszout door de afvoer om achtergebleven geurtjes of vlekken te verwijderen. Dit natuurlijke middel werkt een stuk beter dan chemische insecticiden en is veel goedkoper.

Gebruik Heet Water

Kakkerlakken kunnen een groot probleem zijn in huis.

Ze zijn vies en walgelijk, en ze verspreiden bacteriën. Om ze kwijt te raken, kunt u proberen een kakkerlakkenval in de gootsteen te plaatsen.

De vallen kunnen echter gevaarlijk zijn voor kinderen en huisdieren. Gelukkig is er een natuurlijke kakkerlakmoordenaar die veilig is voor kinderen en huisdieren.

Het is warm water! Kakkerlakken hebben een hekel aan hete temperaturen, dus door heet water in de afvoer te gieten, worden alle kakkerlakken die erin zitten gedood.

Giet voor het beste resultaat regelmatig kokend water door de afvoer.

Hoe voorkom je dat kakkerlakken je afvoer besmetten?

Verzamel geen afval

Kakkerlakken zijn walgelijke wezens en ze zijn ook dragers van ziekten.

Ze dragen salmonella en E. coli, die mensen ziek kunnen maken.

Om te voorkomen dat kakkerlakken je huis besmetten, is het belangrijk om geen afval te verzamelen. Er zijn te veel mogelijkheden voor kakkerlakken om zich in afval te verstoppen.

Laat ook uw eten niet buiten staan ​​of houd uw vaat onrein. Kakkerlakken worden aangetrokken door voedseldeeltjes die onschoon worden achtergelaten, dus het is belangrijk om ze schoon te maken en regelmatig de afwas te doen.

Tot slot is het belangrijk om uw vloeren schoon te houden. Kakkerlakken verstoppen zich graag in kieren en spleten, dus het is een goed idee om je vloeren regelmatig te vegen en te dweilen.

Elimineer vochtige ruimtes

Kakkerlakken houden van vochtige ruimtes en komen huizen binnen via afvoeren of leidingen die muren en vloeren binnendringen.

De beste manier om te voorkomen dat kakkerlakken uw riolering besmetten, is door de vochtige ruimtes met insecten te verwijderen. Begin met het controleren van de leidingen onder je gootstenen en achter je toiletten op ratten- of muizenholen.

Vul deze gaten met staalwol of kit. Gebruik staalwol om de afvoerpijpen onder je gootstenen en achter je toiletten te coaten.

Gebruik vervolgens kit om eventuele scheuren in uw muren of vloeren af ​​​​te dichten waar de leidingen doorheen gaan. Zowel staalwol als kit zijn effectief om te voorkomen dat kakkerlakken uw huis binnendringen.

Staalwol is echter beter in het blokkeren van insecten, terwijl kit beter is in het blokkeren van knaagdieren.

Gebruik bleekwater

Kakkerlakken besmetten vaak afvoeren en leidingen in huizen.

Hoewel stofzuigen of besproeien met pesticiden kan werken, werken deze benaderingen vaak niet erg goed. Een betere aanpak is om bleekwater te gebruiken om kakkerlakken te doden.

Het bleekmiddel doodt de kakkerlakken door hun inwendige organen te beschadigen. Ik kwam deze methode ooit tegen toen ik op zoek was naar een goedkope en effectieve manier om mijn afvoer te ontstoppen.

Ik goot een beetje bleekwater in de afvoer en het stopte onmiddellijk met verstopping.

Gebruik ammoniak om te voorkomen dat kakkerlakken uw afvoer besmetten

Kakkerlakken kunnen zich heel snel voortplanten, waardoor ze voor veel mensen een groot probleem vormen.

Als u ze ongecontroleerd laat, kunnen ze ziekten verspreiden, voedsel besmetten en eigendommen beschadigen. U hoeft ze echter niet te verdragen.

U kunt voorkomen dat kakkerlakken uw huis binnendringen door ammoniak te gebruiken. Kakkerlakken hebben een hekel aan de geur van ammoniak, dus het is uiterst effectief om ze buiten je huis te houden.

Om het te gebruiken, giet je wat ammoniak door de riolering in je keuken en badkamer en sluit je de deuren zodat ze niet kunnen ontsnappen.

Je kunt dit 's nachts doen wanneer kakkerlakken het meest actief zijn, of je kunt het overdag doen zolang je de deur gesloten laat.

Zo voorkom je dat kakkerlakken je huis binnendringen.

Schone voedselresten

Kakkerlakken kunnen een grote plaag zijn. Ze kunnen materiële schade aanrichten en ziekten verspreiden. Er zijn echter verschillende eenvoudige manieren om te voorkomen dat kakkerlakken uw huis besmetten:

 • Doe een deksel op je vuilnisbakken: kakkerlakken worden aangetrokken door stinkende producten. Doe altijd deksels op je prullenbakken om geurtjes op te nemen.
 • Spoel je vaat af: kakkerlakken worden aangetrokken door etensresten op borden. Zorg ervoor dat je je vaat goed afspoelt voordat je het in de vaatwasser of gootsteen plaatst.
 • Ruim kruimels op: kakkerlakken houden van kruimels. Houd werkbladen en vloeren schoon, zodat er geen kruimels rondslingeren die kakkerlakken aantrekken.
 • Bewaar voedsel op de juiste manier: kakkerlakken eten graag etensresten. Bewaar droge goederen in plastic containers in plaats van kartonnen dozen om te voorkomen dat kakkerlakken voedsel vinden.

Houd het gebied schoon

Kakkerlakken kunnen uw keuken en huis besmetten en veel schade aanrichten.

De beste manier om te voorkomen dat ze uw huis besmetten, is door ze schoon te houden. Laat voedsel nooit 's nachts buiten staan ​​en bewaar al het voedsel in afgesloten containers.

U moet ook uw vloeren regelmatig schoonmaken en ervoor zorgen dat alle apparaten ook regelmatig worden schoongemaakt. Zorg er ten slotte altijd voor dat je je huis schoon houdt.

Kakkerlakken houden van vuile plekken, dus als je je huis schoon houdt, zullen ze minder snel proberen je huis te besmetten.
Lees ook:Hoe planten kakkerlakken zich voort?

laatste woorden

Hoewel het misschien moeilijk te geloven is, zijn er eenvoudige manieren om op natuurlijke wijze van kakkerlakken af ​​te komen.

Was eerst alle oppervlakken met heet water en afwasmiddel om alle eieren of jonge kakkerlakken die zich verstoppen te doden.

Ten tweede, verwijder voedsel uit kasten en veeg alle oppervlakken schoon met een doek gedrenkt in azijn.

Strooi ten slotte boorzuurpoeder in kasten om eventuele kakkerlakken die proberen terug te keren te doden.

Als je deze basistips volgt, heb je nooit meer last van kakkerlakken.

Dit vind je misschien ook leuk:

 • Hoe zich te ontdoen van kakkerlakken in de magnetron
 • Hoe zich te ontdoen van kakkerlakken in de deur van de vaatwasser
 • Hoe zich te ontdoen van kakkerlakkeneieren
 • Hoe zich op natuurlijke wijze te ontdoen van vliegende kakkerlakken
 • Hoe zich op natuurlijke wijze te ontdoen van rokerige bruine kakkerlakken
Hoe u op natuurlijke wijze van kakkerlakken in afvoeren kunt ontdoen - Alles over kakkerlakken (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Gregorio Kreiger

Last Updated:

Views: 6499

Rating: 4.7 / 5 (77 voted)

Reviews: 92% of readers found this page helpful

Author information

Name: Gregorio Kreiger

Birthday: 1994-12-18

Address: 89212 Tracey Ramp, Sunside, MT 08453-0951

Phone: +9014805370218

Job: Customer Designer

Hobby: Mountain biking, Orienteering, Hiking, Sewing, Backpacking, Mushroom hunting, Backpacking

Introduction: My name is Gregorio Kreiger, I am a tender, brainy, enthusiastic, combative, agreeable, gentle, gentle person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.