Wat is 'sterk broodmeel' in Australië? (2024)

HERINNER JE DE OUDE CASTROL GTX ADVERTENTIE?

'Olie is geen olie'... Nou, mijn vrienden,meel is geen meel!

Cakemeel is voor cake, dus ze zijn zacht en kruimelig, terwijl broodmeel voor brood is, waardoor het knapperig en taai wordt. Ook al zien ze er hetzelfde uit als ze uit de verpakking komen, ze leveren heel verschillende resultaten op. Als je ooit hebt geprobeerd om de een met de ander te maken, weet je uit de eerste hand dat het de moeite niet waard is. Een taaie cake is ongeveer net zo spannend als een afbrokkelende zuurdesem!

Evenzo zijn labels ook geen labels. Wat in Australië broodmeel is voor het ene bedrijf, is het niet voor het andere. Dit zal ook over de hele wereld verschillen. Wat in Australië als 'broodmeel' wordt bestempeld, mag in Canada als 'voor alle doeleinden' worden bestempeld! U moet dus weten hoe u de marketing kunt negeren en voor uzelf kunt uitzoeken waarvoor het meel geschikt is. U hoeft het pakket niet eens te openen.

De sleutel zit hem in het lezen van het voedingsetiket. Aan de hand van dit ene stukje verplichte informatie kun je bepalen waar het meel geschikt voor is: cake, universeel of brood maken, of je nu in Australië of in het buitenland bent.

WAT IS STERK BROODBEEL?

Naast de gebruikte graansoort, zoals rogge, tarwe of spelt, is het grootste verschil tussen verschillende meelsoorten het gehalte aaneiwiterin die de gluten beïnvloeden. Gluten is de elastische band van het bakken en bepaalt hoe textuur en structuur ontstaat. De strengen kunnen zacht en kort zijn in items zoals cake, of sterk en rekbaar, zoals in zuurdesembrood. Vandaar dat meel vaak wordt omschreven als zacht of hard (sterk) meel.

Bloem met een laag eiwitgehalte is zacht omdat ze minder gluten bevatten en vice versa, bloem met een hoog eiwitgehaltemeervan dit rekbare spul, waardoor ze een sterk meel worden.

Dus wat denk je dat geschikter is voor het maken van brood?

Zoals je zei "Ummm ... het eiwitrijke meel, dus de elastische band van gluten is rekbaarder ??” Je zou 100% gelijk hebben! Dit is sterk broodmeel.

DUS, HOE ZIET DAT ER UIT ALS HET GAAT OM BROODBLOEM IN AUSTRALIË?

Precies hetzelfde als wereldwijd. De eiwitkwaliteiten voor verschillende bakbehoeften veranderen niet, afhankelijk van waar je woont. Wat wel verandert, is delabelen. In sommige gevallen geeft de etikettering niet de ware eigenschappen van het meel weer, maar wordt deze bepaald door debedrijfhet labelen. Met brood is meel niet vaak gebaseerd op de geschiktheid ervan met gist en een broodmachine, niet zelfgemaakt zuurdesembrood.

EEN SNELLE BLIK OP HET EIWITGEHALTE IN MEEL

Hier zal ik je leren hoe je meel kiest op basis van wat je bentmaken, en niet wat er op het pakket staat.

Beste eiwitgehalte in meel voor:
Taarten en gebak:LAAGeiwit (minder dan 8%)
Algemeen bakken:MEDIUMeiwit (9-12%)
Brood:HOOGeiwit (13+%)

Je zou dan denken dat al het meel als volgt geëtiketteerd zou zijn:
8% (en minder) Eiwitten: 'Taart- en banketmeel'
9-12% Eiwit: ‘All-purpose meel’
13%+ Eiwit: ‘BroodmeelR

Dit is echter niet het geval. Dit is wat er over de hele wereld verschilt en waarom sommige soorten broodmeel -zoals gelabeld– in Australië zijn geen echte broodmeelsoorten. Ik heb eiwitniveaus zien variëren van 8% tot 14% met het product met 'Bread Flour' op de verpakking.

Erger nog zijn broodmixen. Ze zijn niet 'slechter' voor het maken van gistbrood, nee, ze kunnen fantastisch brood maken, maar broodmixen in Australië gebruiken vaak meel met een laag eiwitgehalte (8%) en compenseren dit door broodversterkers aan de mix toe te voegen. Het eiwitgehalte op de voedingswaardetabel toont ook het eiwitgehalte voor de hele mix, niet alleen de bloem, dus het bevat zaden enz. Dit zal de lees- en eiwitniveau voor u verhogen, maar zal niet toegankelijk zijn voor de zuurdesemculturen die nodig hebben Het.

Cakemeelwordt meestal aangeduid als cakemeel, maar het is de moeite waard om het voedingspaneel aan de zijkant van de verpakking te bekijken als je echt cakemeel wilt. Misschien vind je het eigenlijk bloem voor alle doeleinden die voor marketingdoeleinden als cakemeel is bestempeld, met als doel de thuisbakker te bereiken.Zoek voor cakemeel naar het eiwitgehalte 8% of minder. Dit is 8g per 100g, of 80g per 1kg.

Bloem voor alle doeleindenis ontworpen om een ​​goede allrounder te zijn en is vaak een 50/50 mix van laagEnmeel met een hoog eiwitgehalte (zacht en sterk). Universeel meel bevat geen tarwekiemen, die olie bevatten, dus dit meel is over het algemeen langer houdbaar dan bijvoorbeeld volkoren. Nogmaals, dit maakt het meer geschikt voor algemeen bakken. Alles dat in Australië als universeel wordt bestempeld, is over het algemeen meel voor alle doeleinden. Het is geweldig voor algemeen gebruik en u hoeft het eiwitgehalte misschien niet te controleren, omdat het voor algemeen gebruik niet uitmaakt.Het eiwitgehalte moet tussen de 9-12% liggen.

Dit brengt ons bij…

BROOD BLOEM

In Australië is niet alles met het label broodmeel, en sommige soorten meel die dat wel zijn, zijn niet geëtiketteerd. In Canada heeft meel voor alle doeleinden een vrij hoog eiwitgehalte, dus het is geschikt voor het maken van brood, maar... het meel wordt als universeel beschouwd. Verwarrend hè? Om het gemakkelijk te maken: je kunt een meel niet beoordelen aan de hand van de etiketteringscultuur. U moet de voedingswaarde lezen en het eiwitgehalte berekenen.

Broodmeel heeft meer eiwitgehalte dan alle andere meelsoorten, 13%+. Zo weet je dat het meel een broodmeel is.

Echt broodmeel is gemaakt van 'harde' tarwe, wat betekent dat het meer gluten bevat, die elastische bakband die je een sterke rekbare structuur geeft, waardoor je brood hoog en breed wordt gepoft, terwijl het zijn vorm behoudt.

Als u cakemeel of universeel gebruik gebruikt om brood te maken, zal uw brood slap en compact zijn. Het zal niet de kracht hebben die nodig is om te rijzen (en vol te blijven), ongeacht of je dat brood in Australië, Oostenrijk of Oeganda bakt. Of dat het meel op de verpakking ‘broodmeel’ heette.

Voor echt broodmeel,zoek naar 13% + eiwitdat is 13g per 100g, of 130g per 1kg.Het meel kan tarwe, rogge, volkoren, spelt of iets anders zijn. Het kan ook een mengsel van deze melen zijn. De methode is hetzelfde. Kijk op het voedingspaneel voor het eiwitgehalte.

Sommige meelsoorten bevatten van nature veel eiwitten, spelt is daar een goed voorbeeld van.

11-12% eiwit is het hoogste eiwitgehalte in meel dat wordt aangeboden door grote supermarkten in Australië en dit wordt vaak 'broodmeel' genoemd. Ik heb ze allemaal geprobeerd om ze als haalbare opties aan te bieden en het je gemakkelijk te maken er een paar te bemachtigen. Sommige merken kwamen er beter uit dan andere in dit eiwitarme bereik. Lees over henhier. Voor echt broodmeel zul je meer gespecialiseerde winkels moeten bezoeken, zoals natuurvoeding, volkorenproducten, broodbakwinkels en online winkels.

In mijn berichtWelk broodmeel te kopen en waar te krijgen in Australië, som ik de broodmeelsoorten op die ik uitgebreid heb gebruikt bij het maken van zuurdesembrood en waar ik ze kan krijgen. Op de lijst staan ​​enkele behoorlijke resultaten van supermarktmerken, ook al ontbreekt het eiwitgehalte in deze goed geëtiketteerde en goedbedoelende broodmeelsoorten. Van deze meelsoorten kun je een prima zuurdesembrood maken, terwijl ze uitermate geschikt zijn om ook gistbrood te maken.

VOORBEELD: VOEDINGSTABEL MET HET EIWITGEHALTE

Wat is 'sterk broodmeel' in Australië? (1)

*13g eiwit per 100g bloem is 13%

Het eiwitgehalte zal uitwijzen of het meel geschikt is om brood mee te maken, zelfs als de naam op de verpakking 'Broodmeel' zegt.

WAAR BROODBLOEM KOPEN IN AUSTRALIË

Voor een uitgebreide lijst van wat ik heb gebruikt, inclusief spelt, volkoren, goedkope en dure merken, evenals aantekeningen over elke merk, zie:Welk broodmeel te kopen en waar te krijgen in Australië

Maar kortom, mijn #1 go-to meel isBiologische Premium Bakers Witte Meel (5kg)door Demeter Farm Mill. ZijnAustralischgegroeid,biologisch, thuisbezorgd (gratis voorPrimeurleden) en maakt 10 broden superlekker ambachtelijk zuurdesembrood.

Probeer dit als Organic Premium Bakers Flour niet op voorraad isBiologische Witte Bakkersbloem (5kg)door hetzelfde bedrijf. Het maakt ook 10 broden. Hoewel iets minder eiwit dan de Premium-versie (hierboven) met 12,5% eiwit, is dat ook zoAustralischgegroeid,biologisch, thuisbezorgd en levert een superlekkere,Resiliënt ambachtelijk zuurdesembrood.

Defiance Wit Bakkersmeel (5kg)van Woolworths zou mijn andere go-to meel zijn, omdat ik het in de trolley kan gooien als ik bijna leeg benDemeter boerderij molen. Defiance maakt ook een geweldig brood. De occasionele Coles-winkel kan ook meel van Defiance White Bakers in voorraad hebben. In mijn ervaring kan het bij Coles echter moeilijker zijn om het juiste broodmeel te vinden, maar als je er weinig hebt, kun je elk basisbroodmeel een boost geven met Vital Wheat Gluten. Zie het volgende gedeelte over het toevoegen aan broodmeel 👇

MAAK JE EIGEN (OF BOOST) BROODBLOEM MET VITAL TARWEGLUTEN

Vital Wheat Gluten kan inferieur meel transformeren in iets magisch. Ik heb het gebruikt om broodmeel dat zich aan de onderkant van de eiwitschaal bevindt een boost te gevenmerkbaarverbetering. Een beetje gaat een lange weg! Dus als je beperkt bent in opties voor broodmeel. niet alles is verloren. Je kunt het zelf maken, met elk meel dat je beschikbaar hebt.

Volgendeze gidsom overeen te komen met de hoeveelheid Vital Wheat Gluten die u nodig heeft voor het meel dat u gebruikt. Zien:Hoe Vital Wheat Gluten toe te voegen aan zuurdesembrood

Waar VItal tarwegluten te krijgen
Australië: ik heb ontdekt dat de goedkoopste online is vanAmazon AUof probeer natuurvoedingswinkels.
Alle andere landen proberen het ookAmazon wereldwijdof uw plaatselijke natuurvoedingswinkel.

MAAK ZUURDESEMBROOD OP EEN GEMAKKELIJKE MANIER

Als je nieuw bent in het maken van zuurdesem of brood en op zoek bent naar een gemakkelijke manier om je teen in het water van ambachtelijk bakken te dopen zonder het bloed, zweet en tranen van de eerste leercurve, wil je misschien onze uniekezuurdesemproces zonder kneden. Het is ontworpen om het eerste zuurdesembrood te laten werken, zelfs voor de grootste beginner. Eén voorwaarde: je hebt een levensvatbare zuurdesemstarter nodig.

Gebruik je eigen zuurdesemstarter en volg de instructiestraditioneel receptoflaag onderhoud(voercyclus van 6 weken).

Als je geen zuurdesemstarter hebt of er moeite mee hebt, gewoonkoop er een. Ik heb twee opties, afhankelijk van hoeveel moeite je wilt doenzuurdesem voorgerechtis even authentiek en zal weken (en zelfs maanden) van het rijpingsproces scheren en u behoeden voor al het gedoe dat gepaard gaat met het oplossen van problemen met de variabelen! Het kostte me 18 maanden en tientallen mislukte broden om dit schip zeilend te krijgen! Het is het waard. Geloof me. Vaar vanaf het begin. Ik heb veel werk gestoken in de methode en de zuurdesemstarter – puur zodat jij dat niet hoeft te doen. En omdat dit allemaal om Mooi Wonen Made gaatEenvoudig, hier is de mooie vangst - met deze hoef je niet te makenofonderhoud een zuurdesemstarter.

Als je nooit een zuurdesemstarter wilt onderhouden, kun je het ook proberenVoorraad zuurdesem starter.

Hoe kan ik zuurdesem maken zonder een zuurdesemstarter te bewaren?

Ik verander mijn 14 jaar oude zuurdesemstarter in slapendzuurdesem vlokken. Je bewaart de vlokken in je kast en gebruikt 5g om een ​​(bijna) instant zuurdesemstarter te laten groeien als je wilt gaan bakken. Het duurt 2-3 dagen, afhankelijk van de temperatuur en ongeveer 2 minuten hanteren.Pantry Zuurdesem Starteris een zuurdesemstarter die altijd bij de hand is, zonder regelmatige voeding, vallen of opstaan. Ik ben gepassioneerd dat iedereen, waar dan ook, zuurdesembrood moet kunnen makengemakkelijk.

  • Wat is 'sterk broodmeel' in Australië? (2)
  • Wat is 'sterk broodmeel' in Australië? (3)

Al mijnprocessenEnzuurdesem voorgerechtenmaak hetzelfde authentieke brood van zelfgemaakt zuurdesembrood (enpizza!) die zoveel thuisbakkers momenteel onder de knie proberen te krijgen. Er is geen cursus om te volgen, geen bakkersgist om toe te voegen, geen broodmachine om te bezitten, geen ervaring om te hebben! Het is echteenvoudigZuurdesem.

Gerelateerde artikelen:
The Big Deal over meel en zuurdesembrood
Broodmeelwinkel - gemakkelijk gemaakt
Maak je eigen broodmix

Wat is 'sterk broodmeel' in Australië? (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Arline Emard IV

Last Updated:

Views: 6486

Rating: 4.1 / 5 (52 voted)

Reviews: 91% of readers found this page helpful

Author information

Name: Arline Emard IV

Birthday: 1996-07-10

Address: 8912 Hintz Shore, West Louie, AZ 69363-0747

Phone: +13454700762376

Job: Administration Technician

Hobby: Paintball, Horseback riding, Cycling, Running, Macrame, Playing musical instruments, Soapmaking

Introduction: My name is Arline Emard IV, I am a cheerful, gorgeous, colorful, joyous, excited, super, inquisitive person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.