Zijn Nature Valley-repen gezond? 7 dingen die je moet weten - ik word veganist (2024)

Ah, Nature Valley-repen - ze krijgen overal kruimels, maar ze zijn heerlijk! De naam "Nature Valley" klinkt ook vrij onschuldig. Maar vandaag kijken we naar de voeding achter de bar.Zijn Nature Valley-repen eigenlijk wel gezond?

Nature Valley-repen bevatten volkoren haver en andere gezonde ingrediënten zoals gedroogd fruit en noten. Veel van hun repen bevatten echter minstens 10 gram toegevoegde suiker per portie. Ze hebben ook verwerkte ingrediënten zoals koolzaadolie en rijstmeel. Dit maakt ze niet de meest gezonde keuze.

Hieronder zal ik kijken naar het suikergehalte van twee van de populairste productlijnen van Nature Valley. Ik zal ook ingaan op het eiwitgehalte, vezels, de algehele kwaliteit van ingrediënten en nog veel meer!

Zijn Nature Valley-bars goed voor u?

Hieronder staan ​​zeven vragen die ik heb beantwoord over voeding van Nature Valley. Klik om naar een sectie te gaan, of blijf gewoon lezen:

  1. Waar zijn Nature Valley-repen van gemaakt?
  2. Zijn Nature Valley-repen rijk aan suiker?
  3. Hoeveel proteïne hebben Nature Valley-repen?
  4. Zijn Nature Valley-repen goed voor gewichtsverlies?
  5. Zijn Nature Valley Repen Volkoren?
  6. Hebben Nature Valley-repen vezels?
  7. Zijn Nature Valley-repen veganistisch?

1. Waar zijn Nature Valley-repen van gemaakt?

Laten we beginnen met het bekijken van enkele ingrediënten. Nature Valley heeft veel verschillende bars, maar we zullen twee van de meest populaire soorten bekijken: TheKnapperige mueslirepenen deFruit- en notenrepen.

Hier zijn de ingrediënten voor een van hun Crunchy-repen:

Pindakaas Crunchy Mueslirepen:Volkoren haver, suiker, koolzaadolie, pindakaas (pinda's, zout), rijstmeel, bruine suikersiroop, zout, bakpoeder, sojalecithine.

En hier zijn de ingrediënten voor een Fruit & Nut-smaak:

Pure Chocolade & Noten Fruit & Notenrepen:Volkoren Haver, Maïssiroop, Halfzoete Chocoladestukjes (suiker, chocoladelikeur, cacaoboter, sojalecithine, natuurlijke smaak), geroosterde pinda's, rozijnen, rijstmeel, suiker, plantaardige glycerine, koolzaadolie, fructose, maïszetmeel, sojalecithine, zout, gerstemoutextract, zuiveringszout, natuurlijk aroma, vitamine E (gemengd toegevoegd om de versheid te behouden.

Dit is wat me opvalt aan de ingrediënten:

  • Ze zijn gemaakt metvolkoren haver.Haver heeft gezonde oplosbare vezels en ze kunnen helpenlagere cholesterol. Maar de meeste mueslirepen hebben haver, dus dit is niet zo bijzonder.
  • Ze bevattennoten.Beide repen hebben pinda's of pindakaas. Technisch gezien zijn pinda's peulvruchten, geen noten. Maar ze hebben het meeste van hetzelfdegezondheidsvoordelenals noten (zolang je niet allergisch bent).
  • Ze hebben meerderesuikeringrediënten.In beide repen zie je meerdere zoete zoetstoffen. Deze omvatten glucosestroop, suiker, bruine suikerstroop en fructose. (Het rijstmeel, maïszetmeel en gerstemoutextract dragen waarschijnlijk ook bij aan de glycemische lading.)
  • Ze bevattenverwerkte olie.Beide repen bevatten canola-olie, wat niet het geval isslechtste olie- maar het is ook niet de beste. Het is typischsterk verwerkt, met behulp van hexaan en extreme hitte.

Over het algemeen zijn Nature Valley-repen een mix van gezonde, onbewerkte voedingsmiddelen met verwerkte suiker en olie. Ze zijn dus niet puur goed of puur slecht.

Na het lezen van de ingrediënten maak ik me het meest zorgen over het suikergehalte. Dus laten we daarnaar kijken.

2. Zijn Nature Valley-repen rijk aan suiker?

De knapperige mueslirepen van Nature Valley bevatten 10 tot 12 gram suiker per portie (twee repen). Hun Fruit & Nut Bars bevatten 6 tot 8 gram suiker per portie (één reep). Nature Valley Bars bevatten minder suiker dan Clif Bars, maar meer suiker dan de meeste Kind Bars.

Hieronder heb ik tabellen gemaakt met het totale suikergehalte van elke smaak van deze Nature Valley Bars.

Voor de Crunchy Mueslirepen heeft elke portie twee kleine mueslirepen. Het suikergehalte is dus voor twee kleine repen - niet slechts één. Houd daar ook rekening meebijna allede suiker in de Crunchy repen weltoegevoegde suiker:

Crunchy Mueslireep SmaakSuiker
Appel knapperig10g
Kaneel11g
Esdoorn Bruine Suiker12g
Oats 'n Dark Chocolate12g
Haver 'n Honing11g
Pindakaas11g
Pindakaas Donkere Chocolade12g
Pecannoot11g
Geroosterde Amandel11g

Die suikerwaarden zijn redelijk vergelijkbaar metGoMacro-balken, en een beetje lager dan Larabars. Maar ze zijn praktisch het dubbele van wat Kind Bars gewoonlijk hebben.

Laten we vervolgens eens kijken naar de Fruit & Nut Bars. Die zijn individueel verpakt en een portie is één reep. Dus de suiker is voor slechts één reep:

Fruit & Notenreep SmaakSuiker
Cranberry & Granaatappel6g
Donkere Chocolade & Noot8 gr
Donkere Chocolade Kers8 gr
Trail-mix8 gr

Houd er rekening mee dat een deel van de suiker in fruit- en notenrepen natuurlijk is, afkomstig van fruit. In de meeste smaken is het echter slechts ~ 2 gram suiker uit fruit. De rest is van toegevoegde suiker.

Over het algemeen beschouw ik Nature Valley Bars als een matig suikergehalte.De Fruit & Nut Bars bevatten minder suiker dan de Crunchy Granola Bars... maar dat komt vooral omdat de portie kleiner is.

Lijkt voeding wel eensverwarrend? Het hoeft niet zo te zijn. Leer hoe eenvoudig (en lekker) gezond eten kan zijn in de GRATISMasterclass Voedsel voor Gezondheid.Deze presentatie van 1 uur maakt het duidelijk:Eindelijk.Klik hier om je gratis plek te reserveren!

Meer gidsen voor veganistische merken

Als je deze gids voor Vegan Frosting Brands leuk vond, zijn hier links naar enkele van mijn andere Vegan Food Brand Guides.

  • Vegan Pastasaus Merken
  • Vegan Crouton-merken
  • Veganistische Salsa-merken
  • Merken Veganistische Hamburgerbroodjes

Op zoek naar een teken dat het tijd is om de leiding te nemen over uw dieet?Dit is het.Kijk deMasterclass Eten of Gezondheid—helemaal gratis—en ontdek de 10 verrassende voedingsdoorbraken die iedereen zou moeten weten.Reserveer hier je gratis plek!

3. Hoeveel proteïne bevatten Nature Valley-repen?

Zijn Nature Valley-repen gezond? 7 dingen die je moet weten - ik word veganist (1)

De meeste Nature Valley-repen bevatten slechts 2 tot 4 gram eiwit per portie. Nature Valley Eiwitrepen bevatten echter 10 gram eiwit per reep. En Nature Valley "XL Protein" -repen bevatten 15 gram eiwit per reep.

De knapperige mueslirepen van Nature Valley bevatten 3 tot 4 gram eiwit per portie van twee repen. Ondertussen hebben hun Fruit & Nut-repen nog minder: slechts 2 tot 3 gram eiwit per reep. Dus tenzij u specifiek de "Eiwit" -repen krijgt, krijgt u niet veel eiwitten binnen.

De eiwitvrije repen van Nature Valley bevatten zelfs nog minder eiwitten danLarabars. Dat is vrij laag, aangezien Larabars meestal alleen maar noten en dadels zijn.

Als je naar de echte eiwitrepen van Nature Valley kijkt, zul je merken dat ze dat zijnnietveganistisch. Het toegevoegde eiwit is gedeeltelijkwei-eiwit,en de smaken die ik controleerde, bevatten ook andere melkingrediënten.

Nature Valley heeft eigenlijk twee verschillende "niveaus" eiwitrepen. De meeste hebben 10 gram eiwit per reep. Dit omvat hun eiwitrepen Chewy en Crunch. De “XL Protein” repen bevatten echter 15 gram eiwit per reep.

Als je echt probeert om de meeste eiwitten per reep binnen te krijgen, zul je andere repen vinden met nog meer eiwitten.Hier zijn twee veganistische opties die ik lekker vind met elk 20 gram eiwit:

4. Zijn Nature Valley-repen goed voor gewichtsverlies?

Zijn Nature Valley-repen gezond? 7 dingen die je moet weten - ik word veganist (2)

Nature Valley-repen zijn niet ideaal om af te vallen, omdat ze relatief veel calorieën bevatten. Ze bevatten calorierijke ingrediënten zoals suiker en koolzaadolie, vaak met noten, gedroogd fruit of chocolade. Om af te vallen met Nature Valley-repen, moet u waarschijnlijk portiegroottes verkleinen of calorieën tellen.

Onthoud: het belangrijkste voor gewichtsverlies iscalorie balans. En als u afvallen gemakkelijker wilt maken, kunt u het beste eten eten met eenlage caloriedichtheid.

Voedsel met een lage caloriedichtheid bevat meestal veel vezels en water.Ze vullen je maag en helpen jevol voelenop minder calorieën.

Helaas bevatten de meeste Nature Valley-repen niet veel vezels of water.De Crunchy Mueslirepen bevatten slechts 2 gram vezels per portie. Dat is alleenhalfvan de vezel in een half kopje gerolde haver.

Feit is dat Nature Valley-repen voornamelijk zijn gemaakt van calorisch dichte ingrediënten. Deze omvatten suiker en andere zoetstoffen, koolzaadolie en vaak pindakaas, gedroogd fruit of chocolade.

Er zitten ongeveer 200 calorieën in elk pakje Crunchy Granola-reep met twee repen.Dit is vrij standaard voor mueslirepen, maar het is hoog in vergelijking met volledig plantaardig voedsel. Voor dezelfde hoeveelheid calorieën zou je ongeveer 2 middelgrote bananen kunnen hebben.

Je kunt natuurlijk nog steeds afvallen terwijl je Nature Valley-repen eet. Er is niets inherent dikmakend aan hen. Ze maken je niet automatisch dik. Dat gezegd hebbende, dat zijn zeniet helpenjij verliest gewicht.

Gerelateerde vraag:

  • Zijn Nature Valley-repen goed voor gewichtstoename?Nature Valley-repen kunnen effectief zijn voor gewichtstoename, omdat ze relatief veel calorieën bevatten. Uw algehele caloriebalans is echter het belangrijkste. Om aan te komen, probeert u uw portiegroottes en totale calorie-inname te vergroten.

Op zoek naar een teken dat het tijd is om de leiding te nemen over uw dieet?Dit is het.Kijk deMasterclass Eten of Gezondheid—helemaal gratis—en ontdek de 10 verrassende voedingsdoorbraken die iedereen zou moeten weten.Reserveer hier je gratis plek!

5. Zijn Nature Valley Repen Volkoren?

Zijn Nature Valley-repen gezond? 7 dingen die je moet weten - ik word veganist (3)

Nature Valley-repen bevatten volkoren haver. Ze bevatten echter ook verwerkte ingrediënten zoals suiker, bruine suikerstroop, koolzaadolie en rijstmeel. Daarom zouden Nature Valley-repen over het algemeen niet als "volwaardig voedsel" worden beschouwd.

Dit is een veel voorkomende situatie. Veel bewerkte voedingsmiddelen bevatten volkoren waardoor ze er gezond uitzien... maar dan realiseer je je dat er ook een hoop suiker en olie in zit.

De meeste in de winkel gekochte muesli en mueslirepen zijn op deze manier. Ja, ze bevatten gezonde havermout. Maar ze bevatten ook een hele hoop suiker.

Als je echt gezonde mueslirepen wilt, is de beste optie meestal om je eigen mueslirepen te maken. Je kunt fruit gebruiken om voor de zoetheid te zorgen. Zoek online gezonde mueslireeprecepten op.

Als je op zoek bent naar een gezonde, in de winkel gekochte reep, denk ikLarabars zijn waarschijnlijk de beste. Ze hebben voor sommige mensen nog steeds hoge totale suikers, maar de meeste suiker komt uit fruit.

6. Hebben Nature Valley-repen vezels?

Alle Nature Valley-repen die ik heb gecontroleerd, bevatten tussen de 2 en 8 gram vezels per portie. De meeste Nature Valley-repen bevinden zich aan de onderkant van dat bereik, met 2 tot 3 gram vezels per portie.

Hier is een lijst die ongeveer laat zien hoeveel vezels u per portie kunt verwachten van elk van de productlijnen van Nature Valley:

  • Zoete en zoute notenrepen: ~2 g vezels of minder
  • Knapperige Mueslirepen: ~2g vezels
  • Fruit- en notenrepen: ~2g vezels
  • Notenrepen: ~2g vezels
  • Crunch eiwitrepen: ~2g vezels
  • Langdurige energierepen: ~3 g vezels
  • Wafelrepen: ~3g vezels
  • Zachtgebakken Muffinrepen: ~ 4 g vezels
  • Taaie eiwitrepen: ~5g vezels
  • XL Eiwitrepen: ~7g vezels

Raadpleeg voor exacte voedingsfeiten over alle smaken deWebsite van de Natuurvallei.

Wist je dat?Overweldigend bewijs toont aan dat het risico van bijna elke ernstige chronische ziekte tegenwoordig kan zijnmet meer dan 80% verminderd- en het begint allemaal met eten!Lees meer in deVRIJMasterclass Voedsel voor Gezondheid.

7. Zijn Nature Valley-repen veganistisch?

Veel Nature Valley-repen zijn veganistisch, maar niet allemaal.Hier is een kort overzicht van de meest populaire productlijnen:

  • Alle smaken van de Fruit & Notenrepenzijn veganistisch.
  • De meeste smaken van de Crunchy Mueslirepenzijn veganistisch. Vermijd gewoon de smaken met honing.
  • Geen smaken van de Sweet & Salty repenveganistisch zijn (vanwege melk).
  • Geen smakenvan de Proteïnerepenveganistisch zijn (vanwege melk).

Zelf ben ik als veganist altijd gegaan voor de Fruit & Nut repen of de Peanut Butter smaak van de Crunchy Granola Bars. Ik eet echter niet vaak Nature Valley-repen. ik geef de voorkeur aanGeen Koe Bars.

Nog twee aanbevelingen voor uw op planten gebaseerde reis

1. Dit is debeste gratis videotraining die ik heb gevondenover plantaardige voeding.U leert hoe u uw risico op kanker, hartaandoeningen, diabetes type 2, Alzheimer en obesitas kunt verminderen, allemaal metplantaardig eten.Bekijk de gratis"Food for Health Masterclass" hier.

2. Dit is debeste veganistische multivitamine die ik heb gevondenin mijn 14 jaar dat ik veganist ben.Het bevat vitamine B12, vitamine D, omega-3 en niets anders. Vertaling: Het heeft alleen de voedingsstoffen die veganisten zijneigenlijk laag in. Lees mijnvolledige recensie van de multivitamine van Future Kind hier(met 10% korting).

Zijn Nature Valley-repen gezond? 7 dingen die je moet weten - ik word veganist (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Maia Crooks Jr

Last Updated:

Views: 6108

Rating: 4.2 / 5 (63 voted)

Reviews: 94% of readers found this page helpful

Author information

Name: Maia Crooks Jr

Birthday: 1997-09-21

Address: 93119 Joseph Street, Peggyfurt, NC 11582

Phone: +2983088926881

Job: Principal Design Liaison

Hobby: Web surfing, Skiing, role-playing games, Sketching, Polo, Sewing, Genealogy

Introduction: My name is Maia Crooks Jr, I am a homely, joyous, shiny, successful, hilarious, thoughtful, joyous person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.