Voorkomen dat kakkerlakken in uw riolering leven - Ongedierteput (2024)

Delen op FacebookDeel op WhatsAppDelen op Twitter

Deel op PinterestDeel op LinkedInDeel op e-mail

Een kakkerlakbesmetting kan behoorlijk hoofdpijn zijn!

Om te beginnen bestaat de kans dat de kakkerlakken ziektes in huis brengen en ten tweede je huis vervuilen. Dit kan het stressniveau en de frustratie verhogen.

Het is niet eenvoudig om ze uit te roeien als ze eenmaal uw afvoer besmetten. 'S Nachts klimmen ze naar buiten en jagen ze op voedseldeeltjes in je keuken, waarbij ze alles wat ze op hun voeten hebben over je aanrecht verspreiden. U bent zich hier misschien niet eens van bewust, aangezien u ze gebruikt om eten voor u en uw gezin te bereiden!

Maak je geen zorgen; in dit bericht zullen we enkele maatregelen bekijken die u kunt nemen om kakkerlakken uit uw afvoer te verwijderen en enkele preventieve maatregelen die u kunt nemen om te voorkomen dat ze daar in de eerste plaats terechtkomen.

Inhoud show

Voorkomen dat kakkerlakken in uw riolering leven - Ongedierteput (1)

Directe maatregelen die u kunt nemen als u kakkerlakken in uw afvoer heeft

Voorkomen dat kakkerlakken in uw riolering leven - Ongedierteput (2)
  • Houd de keukenafvoer en gootsteen schoon– Als u klaar bent met afwassen, maakt u de gootsteen en de afvoerpijpen schoon. Meestal zijn de achtergebleven voedseldeeltjes de oorzaak van de kakkerlakkenplaag. Gebruik voor het schoonmaken elke gootsteenreiniger die ook veilig is voor de afvoerleidingen.
  • Houd het aanrecht en de tafel schoon– Als de kakkerlakken door de afvoer omhoog kruipen, zoeken ze naar voedsel op toonbanken en vloeren. Laat daarom geen etensresten onbeheerd achter op het aanrecht of de tafel, want de kakkerlakken smullen ervan. Zorg ervoor dat u de tafel en de vloer schoonmaakt als u eten en drinken morst.
  • Het vuilnis buiten zetten– Als je de vuilniszakken/bakken in je keuken onder de gootsteen bewaart, haal ze er dan elke avond uit. Omdat de kakkerlakken 's nachts naar buiten komen om voedsel op te ruimen, zijn vuilnisbakken de beste plek.
  • Verstopping van de afvoer– Veel gootsteenafvoeren hebben een plug of stop, dus zorg ervoor dat u deze gebruikt om te voorkomen dat de kakkerlakken naar buiten komen. Je kunt ook een rubberen stop of metalen scherm gebruiken als je geen pluggen hebt.
  • Laat geen vuile vaat in de gootsteen staan– Probeer 's nachts geen etensresten of vuile vaat in de gootsteen te laten staan. Maak voor het slapen gaan de keuken goed schoon.

Hoe voorkom je dat kakkerlakken in je afvoer terechtkomen?

Voorkomen dat kakkerlakken in uw riolering leven - Ongedierteput (3)

Je kunt de kakkerlakken niet stoppen om ergens heen te gaan! Ze komen meestal 's nachts tevoorschijn als je slaapt, dus er is geen manier om ze dan te doden. Het beste alternatief is om te voorkomen dat de kakkerlakken in de afvoerleidingen klimmen.

Hiervoor kun je de volgende tips gebruiken:

  • Houd de vuilophaal en afvoer schoon– Als de leiding en afvoer vuil zijn en er veel etensresten in vastzitten, zullen de kakkerlakken naar boven klimmen om zich eraan te smullen. Een huismiddeltje is om een ​​half kopje azijn met een half kopje zuiveringszout te gebruiken, dit in de afvoer te gieten en het residu met koud water af te spoelen. Zorg er echter voor dat het allemaal is weggespoeld, anders kan het enige schade veroorzaken als het in uw leidingen blijft zitten. Een andere tip is om enzymatisch reinigingsmiddel te gieten en het vervolgens met warm water af te spoelen. Vaak zijn de kakkerlakken al in huis aanwezig en gaan ze naar de vuilnisophaaldienst om ze op te ruimen. Je moet het ook schoon houden.
  • Kokend water- Kook wat water en giet het in je afvoer om eventuele kakkerlakken die erin op de loer liggen kwijt te raken.
  • Gebruik een afvoerstop- De gaasstoppers kunnen helpen voorkomen dat de kakkerlakken in de riolering klimmen en uw huis binnendringen. De rubberen en plastic stoppers kunnen ook gebruikt worden maar zijn niet van duurzame kwaliteit. Bespaar jezelf dus de moeite om het te vervangen en gebruik gewoon de metalen gaasstop.
  • Watervallen moeten worden gevuld- De meeste sanitaire systemen in huis hebben deze waterafscheider. Gevonden in de douche- en gootsteenafvoeren, helpt het het pad van deze kakkerlakken te blokkeren, zodat ze niet in de afvoer kunnen klimmen. Zorg er dus voor dat deze vallen niet uitdrogen. Giet een of twee keer per maand een paar kopjes water in gootstenen die niet vaak worden gebruikt.

Onthoud dat als je eenkakkerlakkenprobleem in een appartement, moet u het probleem ook met de rest van het flatgebouw bespreken, anders blijven ze terugkomen.

Hoe kakkerlakken in de afvoer te doden

Voorkomen dat kakkerlakken in uw riolering leven - Ongedierteput (4)

Als je deze kakkerlakken op de een of andere manier nog steeds in je huis op de loer ziet liggen, kun je de onderstaande maatregelen gebruiken om ze te doden.

  • Gebruik gelaas– Het gelaas is een zeer effectief insecticide gebleken om kakkerlakken te doden. Het is zo goed dat zelfs de kakkerlakken die het tweedehands consumeren of worden blootgesteld aan de gifstoffen, ook sterven. Daarom is dit lokaas voor kakkerlakkengel een goede manier om kakkerlakkenkolonies uit te roeien.
  • Natuurlijke remedies– Vroeger werd een mix van azijn en zuiveringszout aanbevolen. Maar afgezien hiervan zijn er nog een paar natuurlijke remedies om rioolkakkerlakken te elimineren. Ten eerste kunt u boorzuur gebruiken. Het is zeer effectief en kan de kakkerlakken doden, zelfs als ze er doorheen lopen. Een andere remedie is het gebruik van borax (voordat je borax gebruikt, klik hier om te lezen hoe je het veilig gebruikt) en poedersuiker. Samen werken ze als het gelaas, trekken ze aan en doden ze vervolgens.
  • Gebruik lijmvallen – Plaats de lijmvallen langs de muren onder verschillende gootstenen en rond afvoeren, hier komen veel kakkerlakkenplagen voor. Controleer welke val de meeste kakkerlakken vangt en plaats vervolgens de maximale lijmvallen in dat doelgebied. De meest voorkomende plaats waar deze insecten binnendringen, afgezien van gootstenen en afvoeren, is door scheuren in de muur, ventilatieopeningen voor nutsvoorzieningen/verwarming en doorvoeringen van leidingen.
  • De afvoer behandelen - De beste manier om besmetting te voorkomen, is door uw afvoer schoon te houden. U kunt een kleine hoeveelheid bleekmiddel gebruiken om de afvoer te desinfecteren en deze na ongeveer 30 minuten grondig door te spoelen. Houd vervolgens de gootsteen en het aanrecht schoon met schuimreiniger, zodat de insecten geen etensresten kunnen opsporen. Ten slotte is de gemakkelijkste methode om water te gebruiken. Spoel de regenpijp regelmatig door met water, zodat de vallen vol raken en de kakkerlakken niet omhoog kunnen klimmen.

Items die niet in de afvoer mogen worden gegoten

Voorkomen dat kakkerlakken in uw riolering leven - Ongedierteput (5)

De beste manier om kakkerlakken te voorkomen, is door de afvoerleidingen schoon te houden, maar u moet voorzichtig zijn met wat u giet. Hier is een lijst met dingen die u niet door de afvoer mag gieten.

  • Bleekmiddel- Bleekmiddel is eeneffectieve oplossing om kakkerlakken te doden, maar te veel ervan in de afvoer gieten kan behoorlijk gevaarlijk zijn. Het kan schade aan de pijpleidingen veroorzaken en zelfs gevaarlijke dampen en gifstoffen afgeven als het wordt gemengd met calciumophoping.
  • Insecticiden– Insecticiden zijn bedoeld om insecten te doden, dus het lijkt een plausibele manier om kakkerlakken te doden. Maar wanneer het in het afvoersysteem wordt gegoten, vermengt het zich met rioolwater. Dit rioolwater wordt gezuiverd en gerecycled, maar het waterzuiveringsproces kan het water niet scheiden van deze insecticiden.

Conclusie

Een kakkerlakkenplaag leidt tot een ongezonde leefomgeving en daar moet je voor zorgen, vooral als je peuters in huis hebt.

Maatregelen nemen om ze bij de toegangspunten te stoppen, is de meest effectieve manier om ze te elimineren.

Maar als de situatie uit de hand loopt, kun je het beste ongediertebestrijding bellen en het huis laten schoonmaken.

Succes!

Gerelateerde berichten:

  • De kakkerlakkenplaag in uw vaatwasser voorkomen
  • Kruipen kakkerlakken 's nachts over je heen? De enge waarheid over...
  • Hoe u kunt voorkomen dat u kakkerlakken op uw bed krijgt
  • Hoe zich te ontdoen van kakkerlakken in uw garage: effectief...
  • 6 redenen waarom je kakkerlakken in je tuin hebt
  • 5 trefzekere manieren om kakkerlakken in uw appartement kwijt te raken
Voorkomen dat kakkerlakken in uw riolering leven - Ongedierteput (12)

Over de auteur

Doe-het-zelf ongediertebestrijdingsliefhebber sinds 1996

Nadat ik de hele nacht wakker had gelegen in een hotel vol kakkerlakken, heb ik mezelf ertoe aangezet kennis op te bouwen over alles wat met ongediertebestrijding te maken heeft. Sindsdien heb ik ongediertebestrijdingstechnieken getest om te zien wat werkt en wat niet. Nu, hier geef ik je alle informatie die ik heb geleerd!

Laat een reactie achter

Voorkomen dat kakkerlakken in uw riolering leven - Ongedierteput (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Trent Wehner

Last Updated:

Views: 6417

Rating: 4.6 / 5 (76 voted)

Reviews: 83% of readers found this page helpful

Author information

Name: Trent Wehner

Birthday: 1993-03-14

Address: 872 Kevin Squares, New Codyville, AK 01785-0416

Phone: +18698800304764

Job: Senior Farming Developer

Hobby: Paintball, Calligraphy, Hunting, Flying disc, Lapidary, Rafting, Inline skating

Introduction: My name is Trent Wehner, I am a talented, brainy, zealous, light, funny, gleaming, attractive person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.