Voedingsmiddelen als uw natuurlijke vagin*le vochtinbrengende crème - leer ze kennen (2024)

Je schaamt je misschien om ernaar te vragen, maar er zijn voedingsmiddelen die dienen als natuurlijke vagin*le vochtinbrengende crèmes die kunnen worden gebruikt als remedies tegen vrouwelijke droogheid. De oorzaken van vagin*le jeuk zijn duidelijk en er zijn veel remedies tegen vagin*le droogheid die u vandaag kunt proberen om uw irritatie te verlichten. We zullen schetsen wat u kunt eten of drinken dat zou kunnen dienen als natuurlijke remedies voor uw vrouwelijke droogheid en hoe u uw vagin*le jeuk en droogheid kunt voorkomen, diagnosticeren en behandelen door middel van wat u eet en drinkt.

Wat is vagin*le droogheid?


vagin*le irritatie is een veel voorkomend probleem voor vrouwen die de menopauze naderen en daarna. Er zijn veel opties om uit te kiezen die gemakkelijk, gezond en veilig zijn om de vagin*le gezondheid en smering te optimaliseren. Het kan als een verrassing komen om te horen dat ongeveer 50% van de vrouwen ouder dan 50 last heeft van vagin*le droogheid, 25% van de vrouwen last heeft van vagin*le droogheid tijdens seks en 16% last heeft van vagin*le pijn.1

vagin*le jeuk en droogheidzijn vrij moeilijk te negeren. Van alle plaatsen waar je je droog, jeukend en geïrriteerd voelt, is je vagin* een behoorlijk vreselijke optie. Het is beschamend en soms moeilijk om uw arts om remedies te vragen. Maar wat veroorzaakt vagin*le droogheid? Veel dingen! De meest voor de hand liggende redenen zijn verlaagde hormoon-oestrogeenspiegels.1,2vagin*le droogheid kan ook een symptoom zijn van een verscheidenheid aan medische aandoeningen, zoals een schimmelinfectie, medicijnen tegen acne, hormonale anticonceptiva, luizen, urineweginfecties en SOA's. Ook irritatie door harsen/scheren kan de natuurlijke balans verstoren.3

Droogte van de vagin* en vulva (buitenste lippen van de vagin*) neemt toe tijdens de menopauze. De afname van hormonen met de menopauze is een belangrijke oorzaak van vagin*le droogheid, jeuk, branderigheid, ongemak en pijn tijdens seks.

'vagin*le atrofie' is de medische term die deze veranderingen in uw vagin* beschrijft. Terwijl opvliegers kunnen verbeteren naarmate u door de menopauze gaat, wordt vagin*le atrofie alleen maar erger en kan dit uw kwaliteit van leven aanzienlijk beïnvloeden. Het is niet iets om te negeren.1-15

Symptomen van vagin*le droogheid

vagin*le droogheid en jeuk kunnen pijn veroorzaken bij zitten, staan, sporten, plassen (plassen) en tijdens het vrijen. Dit kan op elke leeftijd voorkomen, maar komt het meest voor bij vrouwen tijdens de menopauze (wanneer ze een jaar lang niet meer menstrueren). De daling van de hormonen oestrogeen, progesteron en testosteron met de menopauze is de meest waarschijnlijke oorzaak van deze vagin*le veranderingen.4

Emotionele factoren zoals stress en angst kunnen leiden tot vagin*le droogheid en verminderde lust bij seks. Wanneer een vrouw angstig is, is er onvoldoende bloedtoevoer naar de vagin* en dat resulteert in uitdroging en minder smering.2

Het goede nieuws is dat er veel remedies zijn die vagin*le droogheid en irritatie helpen voorkomen en behandelen.

Zeg maar dag tegen droogheid. Voor goed.

Ontdek behandelingen

Voedingsmiddelen als uw natuurlijke vagin*le vochtinbrengende crème - leer ze kennen (1)

Oorzaken en symptomen van vagin*le droogheid

Heel veel vrouwen ouder dan 50 ervaren vagin*le droogheid en pijn tijdens seks. Er is een medische verklaring voor wat er aan de hand is. Vulvaire en vagin*le atrofie (VVA), ook bekend als urogenitaal syndroom van de menopauze (GSM), is dunner worden, uitdrogen en ontsteking van de vagin*le wand. Meer dan de helft van alle vrouwen in de menopauze in de VS heeft hier last van. Het is een veelvoorkomende oorzaak van vagin*le droogheid, maar de meeste vrouwen weten niet dat het een behandelbare aandoening is.7-8

VVA/GSM is het resultaat van dalende oestrogeen-, progesteron- en testosteronspiegels tijdens de menopauze. Het verminderde oestrogeen maakt het vagin*le weefsel dunner, droger, minder elastisch en kwetsbaarder. VVA/GSM is een veel voorkomende, chronische, progressieve en pijnlijke aandoening.7-10

vagin*le atrofie is niet alleen hinderlijk, maar wordt vaak gecombineerd met urinaire symptomen en kan ook uw kwaliteit van leven, seksuele bevrediging en relatie met een partner aanzienlijk beïnvloeden. Het is belangrijk op te merken dat hoewel opvliegers over het algemeen met de tijd verbeteren, de vagin*le symptomen meestal erger worden vanwege veroudering en langdurige lagere oestrogeenspiegels.16

Symptomen van vagin*le droogheid, jeuk en atrofie kunnen zijn:

  • vagin*le weefsels worden dun, droog en minder elastisch.

  • Verminderde smering tijdens seks.

  • Brandend, jeukend en stekend gevoel in de vagin* en eromheen.

  • vagin*le droogheid, brandend gevoel, afscheiding, irritatie en/of jeuk.

  • Pijn in en rond de vagin*.

  • Frequente urineweginfecties.

  • Urgentie en frequentie van urineren.

  • Urine-incontinentie.

  • Ongemak, pijn of brandend gevoel bij het plassen (ook wel dysurie genoemd).

  • Laag seksueel verlangen.

  • vagin*le pijn en/of bloeding bij geslachtsgemeenschap.

  • vagin*le infecties nemen toe.

Er zijn eenvoudige, effectieve behandelingen voor vrouwen in de overgang met VVA/GSM die anders tevergeefs zouden kunnen blijven lijden aan symptomen die gemakkelijk kunnen worden verlicht. Van de miljoenen vrouwen die aan VVA/GSM lijden, wordt slechts 7% behandeld met voorgeschreven therapieën die de symptomen snel kunnen verbeteren.

Vrouwen zijn vaak aarzelend en beschaamd om hun symptomen met hun arts te bespreken en kunnen zich erbij neerleggen dat ze onnodig met VVA/GSM moeten leven. In een onderzoek onder meer dan 3.000 vrouwen in de menopauze die VVA/GVM-symptomen hadden, vroeg slechts 50% hun zorgverlener naar hun symptomen, en meer dan de helft wist niet dat er een behandeling beschikbaar was. Het is tijd om het gesprek te voeren en een einde te maken aan onnodige pijn en ongemak.

Voedsel dat dient als natuurlijke vagin*le vochtinbrengende crèmes

Het eten van een uitgebalanceerd dieet vol rijk, kleurrijk voedsel is geweldig. Nog beter, drink veel water! Er zijn zeer specifieke voedingsmiddelen, dranken en levensstijlkeuzes waarop u kunt letten om te proberen de balans te krijgen die nodig is voor vagin*le gezondheid, vooral tijdens de peri- en menopauze. Concreet:

  • Voedingsmiddelen met een hoog gehaltevetzuren (Omega-3)kan helpen bij het produceren van extra vagin*le smering, vagin*le droogheid verminderen en de bloedstroom verhogen.17Voorbeelden van die voedingsmiddelen zijn rauwe pompoen, sesamzaadjes, zonnebloempitten en vis (vooral zalm, makreel en tonijn) zijn geweldige keuzes die veel vetzuren bevatten.

  • Voedsel eten waar veel in zitisoflavonen(sojabonen, kikkererwten, tuinbonen, pistachenoten, pinda's en appels) kunnen helpen bij het reguleren van dalende oestrogeenspiegels tijdens de perimenopauze.3Sommigesojaproducten zoals edamame, tofu, tempeh en miso bevatten isoflavonen (een plantaardig fyto-oestrogeen) dat kan helpen bij vagin*le droogheid en huidproblemen, vooral wanneer uw oestrogeenspiegel daalt. Het gebruik van alle sojaproducten moet redelijk zijn en gericht zijn op minimaal bewerkte producten (blijf uit de buurt van sojaburgers enz.).

  • Het meest favoriete voedsel voor bijna alle voedingsverbeteringen isgroene bladgroenten. Boerenkool, boerenkool, spinazie en snijbiet kunnen vagin*le droogheid voorkomen en kunnen de stimulatie verhogen.

  • Vitamine A, B en Ekan natuurlijke vagin*le smering helpen bevorderen. Vitaminen A, B en E zijn ook te vinden in voedingsmiddelen zoals groenten, noten, zaden en gezonde vetten of supplementen.

  • Natuurlijk zouden vrouwen van alle leeftijden moeten nemendagelijkse multivitaminenof multiminerale supplementen die specifiek zijn voor hun leeftijdsgroep. Voedingsbehoeften veranderen met de leeftijd, dus zorg ervoor dat u het juiste supplement vindt voor uw levensfase. Winona biedt multivitaminen voor vrouwen in de overgang.

  • Cranberry sapvoor vagin*le pH en om vagin*le irritatie te verminderen. Probeer cranberrysap te drinken om urineweginfecties te verminderen. Het bevat ook vitamine E en C, maar probeer niet het soort te kopen dat vol zit met suikers.

  • Zoete aardappelenzijn rijk aan bèta-caroteen en vitamine A, die helpen uw dunner wordende baarmoederwanden te beschermen, het vagin*le spierweefsel te versterken en de oestrogeenspiegels te helpen normaliseren.17

  • Probiotica & yoghurtzijn een geweldige manier om uw vagin*le pH op peil te houden en infecties te voorkomen die leiden tot meer vagin*le pijn en irritatie. Voorbeelden van probiotische voedingsmiddelen zijn yoghurt en gefermenteerd voedsel zoals augurken, zuurkool, kombucha-thee en kimchi.

  • Hete Spaanse peperszal niet helpen bij het verminderen van opvliegers1maar ze kunnen de bloedcirculatie verbeteren en zenuwuiteinden stimuleren die nodig zijn voor seksuele opwinding.

  • Avocado'szijn de nieuwe magische vrucht - ja, het is een vrucht. Avocado's zijn een zeer 'vette' vrucht gevuld met gezonde vetten, vitamine B-6 en kalium waarvan is aangetoond dat ze de vagin*le smering verbeteren, de vagin*le wanden versterken en de oestrogeenspiegels helpen.17

  • Denk er altijd aan om veel te drinkenwater.Uitdroging kan een oorzaak zijn van vagin*le droogheid en irritaties. Tijdens de peri- en menopauze is het van cruciaal belang om voedsel te eten dat rijk is aan vitamine D en calcium en om een ​​gezond gewicht te behouden.

  • Terwijloefeningis altijd belangrijk, voor vagin*le gezondheid is het niet zomaar een oefening. Bekkenbodemoefeningen kunnen zwakke vagin*le spieren versterken en strakke spieren ontspannen.

Zeg maar dag tegen droogheid. Voor goed.

Ontdek behandelingen

Voedingsmiddelen als uw natuurlijke vagin*le vochtinbrengende crème - leer ze kennen (2)

Essentiële remedies voor vagin*le jeuk en vagin*le droogheid die u thuis kunt proberen

Natuurlijke vagin*le smering wordt aangedreven door de hormonen oestrogeen, progesteron en testosteron. Deze hormonen spelen niet alleen een cruciale rol in de vagin*, maar ook in de seksuele gezondheid. Ze werken om de wanden van de vagin* op natuurlijke wijze gesmeerd te houden door de klieren in de vagin* te stimuleren.Als je achter in de dertig bent, is de meest waarschijnlijke oorzaak van vagin*le droogheid en irritatie de daling van de hormonen.

Wanneer de oestrogeen-, progesteron- en testosteronniveaus dalen met de perimenopauze, wordt de bekleding van de vagin* dunner en minder elastisch en worden de klieren minder effectief. Het voorkomen van vagin*le droogheid, jeuk, irritatie en/of pijn tijdens seks (dyspareunie) met hormoonvervanging is een geweldige vorm van preventieve geneeskunde. Het kan blaasproblemen, infecties en andere urogenitale symptomen verminderen.2

De meest gebruikelijke en natuurlijke manier om vagin*le droogheid en irritatie te voorkomen, is door het oestrogeen te vervangen door lokale oestrogeencrèmes, pleisters of pillen te gebruiken. Crèmes die rechtstreeks op de vagin* worden aangebracht, werken als een natuurlijke vochtinbrengende crème en vervangen een deel van de oestrogenen in lagere doses dan bij het nemen van orale oestrogeenpillen. Oestrogeencrème die rechtstreeks op de vagin* wordt aangebracht, herstelt de vagin*le gezondheid en verlicht vagin*le droogheid en ongemak bij seks. U zult waarschijnlijk binnen een paar weken verbeteringen opmerken, maar volledige verlichting kan enkele maanden duren.

Oestrogeen vagin*le crème werkt direct op vagin*al weefsel om het gezond te houden. Omdat het oestrogeen lokaal wordt aangebracht, kan het in een lagere dosis worden gebruikt dan oestrogeen dat oraal wordt ingenomen of via een pleister wordt aangebracht. Als vagin*le crèmes niet de remedie zijn tegen vagin*le irritatie, zijn er ook oestrogeenpleisters of -pillen.

Als u ervoor kiest om oraal oestrogeen (tablet) in te nemen, zullen de standaarddoses die worden verstrekt om opvliegers te behandelen, ook vagin*le droogheid behandelen. Sommige vrouwen kunnen ook baat hebben bij een aanvullende laaggedoseerde vagin*le oestrogeenbehandeling. Als er alleen vagin*le symptomen aanwezig zijn, wordt aanbevolen oestrogeencrème op de vagin* aan te brengen.

Er zijn andere voorgeschreven therapieën die worden aangeboden door Winona. Dehydroepiandrosteron (DHEA) is een hormoonbevattende behandeling voor pijnlijke geslachtsgemeenschap veroorzaakt door vagin*le atrofie. DHEA kan in het lichaam worden omgezet in testosteron. Maar de bloedspiegels lijken niet te stijgen bij vagin*al gebruik van een lage dosis DHEA. Hoewel het lijkt alsof vrouwen geen testosteron nodig hebben, hebben ze dat echt wel! DHEA-supplementen kunnen de testosteronspiegel voor vrouwen net genoeg verhogen om de tekenen van veroudering te vertragen, te helpen bij het dunner worden en de seksuele opwinding te verbeteren.

Alternatieve behandelingen voor vagin*le droogheid en atrofie

vagin*le droogheid is zelden ernstig. Als oestrogeencrèmes of -recepten niet uw natuurlijke remedie zijn voor vrouwelijke droogheid, zijn er andere alternatieve manieren om het te behandelen:

  • Over-the-counter (OTC) smeermiddelen kunnen op het vagin*le gebied worden aangebracht om uitdroging en ongemak te verminderen. Deze smeermiddelen en vochtinbrengende crèmes kunnen ook de pH van de vagin* veranderen, waardoor de kans op het krijgen van een urineweginfectie wordt verkleind. Kies een glijmiddel speciaal voor vagin*al gebruik. Sommige in de winkel gekochte glijmiddelen kunnen de vagin* nog meer uitdrogen, dus zoek naar glijmiddelen die vagin*le hydratatie bevorderen.

  • Heb seks! vagin*le irritatie en atrofie leiden vaak tot pijn tijdens seks, wat kan leiden tot minder frequente seks. Bij minder frequente seks kan de vagin* korter, smaller en minder elastisch worden. Pijn, vernauwing van de vagin* en aanscherping van vagin*le en bekkenspieren kunnen zo erg worden dat geslachtsgemeenschap niet langer plezierig of zelfs maar mogelijk is.15Verhoog de bloedstroom - heb seks met de juiste smering. Het is belangrijk om voldoende smering te hebben tijdens seks om infectie en trauma aan de vagin* te voorkomen.

  • Voldoende slaap verbetert de algehele gezondheid en helpt vagin*le irritatie te voorkomen.

  • Als een schimmelinfectie de oorzaak is van vagin*le irritatie, zouden OTC-behandelingen de symptomen snel moeten helpen verlichten.

  • Zich onthouden van douchen. Douchen kan het natuurlijke evenwicht van uw lichaam verstoren en tot irritatie leiden.

  • vagin*le producten mogen geen parfums, kruidenextracten of kunstmatige kleurstoffen bevatten. Deze kunnen irritatie en zelfs contactdermatitis veroorzaken. Contactdermatitis kan optreden bij gebruik van geparfumeerde, plantaardige of gekleurde zeep, badschuim, maandverband en tampons, condooms en glijmiddelen, scheerproducten en zelfs toiletpapier. De verkeerde ingrediënten kunnen een uitgedroogde, schilferige huid of huiduitslag veroorzaken.

  • Koop voor bacteriële vaginose een OTC-product dat de pH van de vagin* verhoogt.

  • vagin*al ongemak als gevolg van eczeem of psoriasis moet persoonlijk worden behandeld met uw medische zorgverlener. Een recept voor een orale pil of actuele crème kan geschikt zijn.

  • Seksueel overdraagbare aandoeningen (SOA's) veroorzaken niet altijd vagin*le jeuk of droogheid, maar het kan een eerste teken zijn dat er iets niet klopt. Als de symptomen zich ontwikkelen tot zweren en pijn, moet u uw arts bezoeken. SOA's die het meest worden geassocieerd met jeuk zijn genitale wratten, herpes, chlamydia (zeldzaam) en gonorroe.

Kruidenbehandelingen en supplementen

Veel vrouwen gebruiken kruidensupplementen om hun symptomen van de menopauze te beheersen. Hoewel deze kruidensupplementen op grote schaal worden verkocht, raadt Winona niet aan ze te gebruiken zonder ze grondig met uw arts te bespreken. Botanicals en kruiden kunnen bijwerkingen hebben, slecht overzicht hebben of de werking van andere medicijnen veranderen. De lijst met alternatieve therapieën omvat:

  • Ginseng: (Panax-ginsengofPanax quinquefolius) Onderzoek heeft aangetoond dat ginseng kan helpen bij sommige symptomen van de menopauze, zoals stemmingssymptomen en slaapstoornissen, en bij iemands algehele gevoel van welzijn.

  • Zilverkaars: (Actaea racemosa, Cimicifuga racemosa) Een kruid dat er behoorlijk wat aandacht voor heeft gekregenmogelijke effecten op opvliegers. Studies naar de effectiviteit ervan bij het verminderen van symptomen van de menopauze hebben echter gemengde resultaten opgeleverd. Zilverkaars is in verband gebracht met leverproblemen. Om deze redenen biedt Winona Black Cohosh niet aan of raadt het niet aan.

  • Rode klaver: (Trifolium pratense) Er is geen sluitend bewijs dat aantoont dat extract van rode klaverblad symptomen van de menopauze vermindert. Studies hebben ook de bezorgdheid geuit dat rode klaver schadelijke effecten kan hebben. Om deze redenen biedt Winona Red Clover niet aan of raadt het niet aan.

  • Dong quai: (Angelica sinensis) Dong quai wordt al meer dan 1200 jaar in de traditionele Chinese geneeskunde gebruikt om gynaecologische aandoeningen te behandelen. Klinische studies uitgevoerd op dong quai hebben vastgesteld dat deze botanische therapie niet nuttig bleek te zijn bij het verminderen van de symptomen. Dong quai mag nooit worden gebruikt door vrouwen met vleesbomen of problemen met de bloedstolling, of door vrouwen die medicijnen gebruiken die de bloedstolling beïnvloeden, aangezien bloedingscomplicaties het gevolg kunnen zijn. Om deze redenen kan Winona Dong Quai niet aanbevelen of aanbevelen.

  • Kava: (Piper methysticum) Kava kan angst verminderen, maar er is geen bewijs dat het vagin*le droogheid vermindert. Waarschuwing: Kava is in verband gebracht met leverziekte. De FDA heeft een waarschuwing afgegeven aan patiënten en leveranciers over Kava vanwege het potentieel om de lever te beschadigen. Om deze redenen biedt Winona Kava niet aan of raadt het niet aan.

  • Teunisbloemolie: (Oenothera biënnis) Deze botanische stof wordt ook gepromoot om opvliegers te verlichten, maar wetenschappelijke studies hebben geen voordeel gevonden. Gemelde bijwerkingen zijn ontsteking, problemen met de bloedstolling en het immuunsysteem, misselijkheid en diarree. Teunisbloemolie mag niet worden gebruikt met anticoagulantia. Om deze redenen biedt Winona teunisbloemolie niet aan en raadt deze ook niet aan.

Samenvatting van behandelingsopties aanbevolen door Winona

Samenvatting behandelingsopties

  • Winona multivitaminen bevatten veel vitamine A, B, D en E + Calcium en zijn leeftijdsspecifiek.

  • Een uitgebalanceerd dieet inclusief:

    • Voedingsmiddelen rijk aan vetzuren (Omega-3)

    • Isoflavonen

    • Groene bladgroenten.

    • Vitamine A, B en E

    • Cranberry sap

    • ik ben wat

    • Zoete aardappelen

    • Probiotica & yoghurt

    • Hete Spaanse pepers

    • Avocado's

  • Voldoende slaap helpt allemaal om vagin*le irritatie te voorkomen.

  • Drink veel water.

  • Zorg voor een gezond gewicht.

  • Zorg ervoor dat er geen onderliggende gezondheidsproblemen zijn, in het bijzonder. schimmelinfecties, bacteriële vaginose, eczeem of psoriasis, SOA's.

  • Hormoonsubstitutietherapie (voorschrift vereist)

    • vagin*le oestrogeentherapie – Winona vagin*le crème

    • Oestrogeen pleister

    • Oestrogeen orale tabletten

    • DHEA

  • Glijmiddelen - Vrij verkrijgbare vagin*le smeermiddelen (niet-Rx), vooral voor pijn bij seks.

  • Moisturizers - Vrij verkrijgbare vagin*le moisturizers (niet-Rx).

  • vagin*le "oefening"

    • Seksuele activiteit (met of zonder partner).

    • Rekoefeningen met gesmeerde vagin*le dilatatoren.

    • Bekkenbodemfysiotherapie.

Zeg maar dag tegen droogheid. Voor goed.

Ontdek behandelingen

Voedingsmiddelen als uw natuurlijke vagin*le vochtinbrengende crème - leer ze kennen (3)

Samenvatting:

Er zijn voedingsmiddelen die dienen als natuurlijke vagin*le moisturizers die kunnen worden gebruikt alsvrouwelijke droogheid remedies. De oorzaken van vagin*le droogheid en jeuk zijn duidelijk, en er zijn veel remedies tegen vagin*le droogheid die u vandaag kunt proberen om uw irritatie te verlichten. We hebben enkele ideeën geschetst van wat je kunt eten of drinken dat zou kunnen dienennatuurlijke geneeswijzenvoor uw vrouwelijke droogheid en hoe u uw vagin*le jeuk en droogheid kunt voorkomen, diagnosticeren en behandelen door middel van wat u eet en drinkt.

Hoewel de menopauze een normale levensfase is, zijn er manieren om de vaak chronische symptomen die eruit voortvloeien, zoals vagin*le jeuk en droogheid, te behandelen.winonamoedigt vrouwen aan om verschillende behandelingsopties te proberen, of het nu gaat om HST, veranderingen in voeding of levensstijl, om te bepalen wat voor hen het beste werkt. Vergeet niet dat de menopauze een positief begin is, met de mogelijkheid om preventieve maatregelen te nemen tegen de grote gezondheidsrisico's die samenhangen met de afnemende hormonen veroorzaakt door de menopauze.

Het goede nieuws is dat de perimenopauze en de menopauze al meer dan 30 jaar worden bestudeerd. Oestrogeentherapie is de meest effectieve behandeling voor vagin*le jeuk en droogheid.

Of u nu ernstige of minder ernstige symptomen ervaart, natuurlijke remedies zoals HST kunnen de vagin*le droogheid en de irritatie die het veroorzaakt helpen verlichten. Als vrouwen hun evoluerende lichaam omarmen door de hormonen en voedingsstoffen te leveren die hun lichaam nodig heeft, kunnen ze deze precaire fase met gratie en welzijn doorstaan.

*Let op: Kruidensupplementen zijn niet gereguleerd, dus je weet niet zeker wat de ingrediënten zijn en hoe ze worden geproduceerd. Net als andere geneesmiddelen hebben ook kruidengeneesmiddelen bijwerkingen en risico's. Praat dus met uw arts of verpleegkundige voordat u kruidensupplementen inneemt. Onderzoek heeft niet bewezen dat deze therapieën veilig of effectief zijn. Wees je bewust van mogelijke interacties van kruidensupplementen voordat je een remedie probeert. Sojaproducten kunnen interageren met antidepressiva en synthetisch oestrogeen en kunnen uw risico op andere gezondheidsproblemen vergroten. Ginseng kan slapeloosheid en hoofdpijn veroorzaken als je er te veel van neemt. Als u de behoefte voelt om natuurlijke remedies voor uw perimenopauze-symptomen te proberen, probeer het dan een voor een en neem contact op met uw arts.

“Dit artikel is alleen voor informatieve doeleinden en vormt geen medisch advies. De hierin opgenomen informatie is geen vervanging voor professioneel medisch advies. Praat altijd met uw arts over de risico's en voordelen van een behandeling."

Referenties

  1. https://www.womenshealthmag.com/health/a19916630/itchy-vagin*/

  2. https://www.everydayhealth.com/sexual-health/vagin*l-dryness.aspx

  3. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3252029/

  4. https://www.webmd.com/women/guide/vagin*l-dryness-causes-moisturizing-treatments

  5. https://www.healthline.com/health/vagin*le-droogheid

  6. https://www.insider.com/vitamins-to-increase-female-lubrication

  7. https://www.womens-health-concern.org/help-and-advice/factsheets/vagin*l-dryness/

  8. Wysocki S, Kingsberg S, Krychman M. Management van vagin*le atrofie: implicaties van de REVIVE-enquête. Clin Med Insights Reproduc Gezondheid. 2014;8:23-30.

  9. Chen L, Ng M, van der Vlugt TH, Price PH, Orencia A. Statistische overwegingen voor de beoordeling van de werkzaamheid van klinische onderzoeken naar vulvaire en vagin*le atrofie. Ther Innov Regul Sci. 2010;44(5):581-5881. Mac Bride MB, Rhodes DJ, Shuster LT. Vulvovagin*le atrofie. Mayo Clin Proc. 2010;85(1):87-94.

  10. De Noord-Amerikaanse Menopauze Society. Beheer van symptomatische vulvovagin*le atrofie: standpuntbepaling uit 2013 van The North American Menopause Society. Menopauze. 2013;20(9):888-902.

  11. Kingsberg S, Krychman M, Graham S, Bernick B, Mirkin S. De EMPOWER-enquête voor vrouwen: identificatie van de percepties van vrouwen over vulvaire en vagin*le atrofie (VVA) en behandeling. J Seks Med. 2017;14(2):413-424.

  12. Kingsberg SA, Wysocki S, Magnus L, Krychman ML. Vulvaire en vagin*le atrofie bij postmenopauzale vrouwen: bevindingen van de REVIVE-enquête (Real Women's Views of Treatment Options for Menopausal vagin*l Changes). J Seks Med. 2013;10(7):1790-1799.

  13. Parochie SJ, Nappi RE, Krychman ML, et al. Impact van vulvovagin*le gezondheid op postmenopauzale vrouwen: een overzicht van onderzoeken naar symptomen van vulvovagin*le atrofie. Int J Women's Health. 2013;5:437-447. 8. Total Patient Tracker van IMS SDI; Jaarlijks 2016.

  14. https://www.mayoclinic.org/diseases-conditions/vagin*l-atrophy/symptoms-causes/syc-20352288

  15. https://my.clevelandclinic.org/health/symptoms/21027-vagin*l-dryness/care-and-treatment

  16. https://www.menopause.org/docs/default-source/for-women/mn-vagin*l-dryness.pdf

  17. https://www.healthline.com/health/womens-health/food-for-vagin*

  18. https://www.bedsider.org/features/591-foods-that-make-your-vagin*-happy-and-healthy-yes-really

Voedingsmiddelen als uw natuurlijke vagin*le vochtinbrengende crème - leer ze kennen (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Chrissy Homenick

Last Updated:

Views: 6250

Rating: 4.3 / 5 (54 voted)

Reviews: 85% of readers found this page helpful

Author information

Name: Chrissy Homenick

Birthday: 2001-10-22

Address: 611 Kuhn Oval, Feltonbury, NY 02783-3818

Phone: +96619177651654

Job: Mining Representative

Hobby: amateur radio, Sculling, Knife making, Gardening, Watching movies, Gunsmithing, Video gaming

Introduction: My name is Chrissy Homenick, I am a tender, funny, determined, tender, glorious, fancy, enthusiastic person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.