Sainz ontkent dat hij het aanbod van Audi heeft afgewezen: 'Dat is helemaal niet waar' (2024)

Carlos Sainz ontkent dat hij een aanbod van Audi heeft afgewezen en laat weten dat hij nog veel opties heeft en het stom zou zijn om zich nu al vast te leggen bij een team. Hij is niet bang dat er geen zitje meer overblijft en neemt de tijd om te kijken waar hij in 2025 naartoe wil gaan. Zijn beslissing over zijn aankomende contract hangt niet alleen af van wat Max Verstappen gaat doen.

Sainz wordt al een tijdje in verband gebracht met meerdere teams, waaronder Audi. De Duitse fabrikant komt vanaf 2026 op de grid, maar beheert ondertussen al een groot deel van Sauber. Helmut Marko zei onlangs dat Sainz een aanbod had gekregen van het merk uit Ingolstadt, maar dat werd tegengesproken door Horner. Hij kan nog alle kanten op, aldus de Brit. Mocht er een stoeltje vrijkomen bij Red Bull, dan zou Sainz het stom vinden om zich nu al vast te leggen bij Audi. Mercedes is ook nog een optie, al wordt er getwijfeld of de Duitse renstal hem wel een meerjarige deal zou willen bieden, met het oog op haar junior Andrea Kimi Antonelli.

De Spaanse media waren druk in de weer om al het nieuws rondom hun landgenoot bij te houden, en er werd gezegd dat Sainz het aanbod zelfs al zou hebben afgewezen. 'Nee, dat klopt niet. Ik heb geen aanbod afgewezen', zegt Sainz, geciteerd door Speedweek. 'Er is niets van waar, en daar is verder niets over te zeggen. Ik heb eerder benadrukt dat alle opties voor mij openstaan, en dat is niet veranderd. Alleen omdat er iets verandert, betekent dat niet dat alles stilstaat.' Daarmee doelt Sainz op het binnenhalen van Nico Hülkenberg, wat Audi in april bekendmaakte. 'De gesprekken gaan door, en ik blijf bij mijn standpunt om de juiste beslissing te nemen voor mijn carrière. Ik denk niet alleen op korte termijn, maar ook aan de toekomst.'

'Hangt niet alleen af van wat Max gaat doen'

Sainz gaf een tijdje geleden al aan dat hij echt met elk team praat. De opties voor Sainz lijken voornamelijk te bestaan uit Red Bull, Mercedes en Audi. Het is nog afwachten of er bij Red Bull iets gaat veranderen betreffende het rijdersduo. Max Verstappen liet weten dat hij niet van plan is om te vertrekken, maar er kan nog van alles gebeuren. Het team kan ook nog besluiten om Sergio Pérez te vervangen, al lijkt die kans klein gezien de huidige prestaties van de Mexicaan. 'Papa is vol lof over Audi, en als we kijken naar de motorsportgeschiedenis van de VW Groep, met VW, met Porsche, met Audi, dan zijn er vroeg of laat successen behaald. Natuurlijk geloof ik, los van mijn beslissing nu, dat Audi vroeg of laat mee kan doen om overwinningen. En dat zou ook goed zijn voor de Formule 1', zegt Sainz.

De tekst gaat verder onder de afbeelding.

Sainz ontkent dat hij het aanbod van Audi heeft afgewezen: 'Dat is helemaal niet waar' (1)

Hij reageert dan ook positief op de overstap van Hülkenberg. 'Dat vind ik een goede zaak. Ik ken Nico nog van onze gezamenlijke tijd bij Renault en ken zijn kwaliteiten', benadrukt Sainz. 'Nico bij Audi is zinvol voor beide partijen. Hij is een geweldige coureur, en iedereen kan zien welke goede prestaties hij levert bij Haas. Voor mij zou het dom zijn om niet met iedereen te praten, en daarom heb ik dus helaas nog geen nieuws voor jou', richt de Spanjaard zich tot de journalist die hem vragen stelt. 'De feedback van de teams en wat ze besluiten betreffende de toekomst is belangrijker dan wat Max gaat doen op dit moment. Ik moet wachten tot de teams een beslissing nemen', aldus de Ferrari-coureur.

Focus eerst op Miami

Je zou haast vergeten dat er ook nog geracet wordt dit weekend, maar dat is toch echt zo. De Grand Prix van Miami staat voor de deur, en Sainz hoopt dat er circuit hen wat beter zal liggen dan in China. Er zitten wel wat langzame bochten in, die de afgelopen paar races een pijnpuntje vormden voor de Ferrari-bolide, die dit keer is uitgerust met wat blauwe verf. 'Ik ben allereerst blij om in deze historische kleur te racen', zegt Sainz, die zelf ook blauwe kleding van het team draagt. 'Gaat de baan bij de auto passen? Ik hoop het wel. We hebben wat meer moeite in de lange, slome bochten, maar hier lijken de bochten wat minder lang en dat is beter voor de auto. Ik ben wel optimistisch', sluit Sainz af.

Meediscussiëren? Klik hier om je te registreren.

Lees ook
Newey kan na Red Bull-afscheid droom verwezenlijken: 'Zei dat hij daar spijt van had'
Sainz wacht af wat Verstappen doet: 'Als hij Red Bull echt wil verlaten, doet hij dat in 2025'
Horner spreekt Marko tegen: 'Red Bull was niet op de hoogte van Audi's aanbod aan Sainz'
Sainz ontkent dat hij het aanbod van Audi heeft afgewezen: 'Dat is helemaal niet waar' (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Fredrick Kertzmann

Last Updated:

Views: 5906

Rating: 4.6 / 5 (66 voted)

Reviews: 89% of readers found this page helpful

Author information

Name: Fredrick Kertzmann

Birthday: 2000-04-29

Address: Apt. 203 613 Huels Gateway, Ralphtown, LA 40204

Phone: +2135150832870

Job: Regional Design Producer

Hobby: Nordic skating, Lacemaking, Mountain biking, Rowing, Gardening, Water sports, role-playing games

Introduction: My name is Fredrick Kertzmann, I am a gleaming, encouraging, inexpensive, thankful, tender, quaint, precious person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.