Recept voor zelfgemaakte versgeperste limonade - House of Nash Eats (2024)

Deze vers geperstHuisgemaakte Limonadeis een makkelijk recept voor een warme zomerdag. Het beste deel is dat je de hoeveelheid eenvoudige siroop kunt aanpassen, zodat de limonade zo zoet of scherp is als je wilt. Het is de perfecte oplossing als je een bos citroenen hebt!

Op zoek naar meer verfrissende gezinsvriendelijke drankjes? We hebben je gedekt met deze andere favorieten:Aardbeien limonade,Recept voor zelfgemaakte Hawaiiaanse punchofFrambozen Perzik Italiaanse Crème Frisdranken!

Recept voor zelfgemaakte versgeperste limonade - House of Nash Eats (1)

IJskoude versgeperste limonade: een familiefavoriet!

In de zomer als het heet is en de zon brandt, is een van onze favoriete lekkernijen een glas ijskoude, vers geperste huisgemaakte limonade! Het is zo eenvoudig te maken en er gaat niets boven op de veranda in de schaduw zitten en dat zoetzure spul drinken uit een glas gevuld met ijs en zonnige schijfjes citroen.

Alles wat je nodig hebt om vers geperste zelfgemaakte limonade te maken, is een zak citroenen, een eenvoudige siroop gemaakt in minder dan 5 minuten en een kruik vol water en ijs. Laten we limonade maken!

Recept voor zelfgemaakte versgeperste limonade - House of Nash Eats (2)

Dit is precies wat je moet serveren tijdens een barbecue op 4 juli of Memorial Day met eenBroodje pulled pork,gerookte babybackribsof mijnall-American hamburgers met krokante uiensliertjes. Het is zoet en verfrissend en iedereen ziet graag een kruik vol klassieke limonade!

Je kunt de batch gemakkelijk verdubbelen of verdrievoudigen als je een menigte bedient!

Recept voor zelfgemaakte versgeperste limonade - House of Nash Eats (3)

Bovendien is zelfgemaakte limonade geweldig voor de kinderen om te helpen maken. Ze houden ervan om de citroenen uit te persen om het sap eruit te krijgen. Ik deelde dit recept voor het eerst toen mijn oudste dochter 6 was en ik ben dol op deze foto die ik uit alle macht heb gemaakt van haar draaiende citroenen.

Ook al weten ze hoe zuur citroenen zijn, toch proberen mijn kinderen altijd likstenen binnen te sluipen als ze denken dat ik niet kijk. Ik hoop dat als ze later aan de zomer denken, ze zullen denken aan de smaak van deze limonade en zullen onthouden dat ze het samen met mij gemaakt hebben!

Recept voor zelfgemaakte versgeperste limonade - House of Nash Eats (4)

Wat heb je nodig voor verse limonade

  • Citroenen:Je kunt niet echt versgeperste limonade maken zonder wat verse citroenen om uit te persen! Ik koop er meestal een grote zak van 5 pond van Costco, tenzij we het geluk hebben buren te laten delen van hun citroenbomen.
  • Suiker:Bij sommige zelfgemaakte limonaderecepten moet je de suiker in het water of citroensap kloppen tot het is opgelost, maar ik merk dat dat ofwel langer duurt dan het maken van een eenvoudige siroop, of de suiker lost niet volledig op en je krijgt uiteindelijk kleine korrelige stukjes suiker in de limonade, waar ik niet van geniet.
  • Water:De hoeveelheid hangt af van hoe geconcentreerd je je limonade lekker vindt. Voel je vrij om naar boven of naar beneden aan te passen aan je persoonlijke smaak.
  • Ijs:Iedereen houdt van ijskoude limonade, toch?
  • Sapcentrifuge:Je kunt het sap met de hand uit al je citroenen persen, maar het hebben van een van die citruspersen (het soort waarmee je gehalveerde citroenen draait of ze door een pers drukt) is een enorme hulp als je een partij zelfgemaakte limonade maakt.

Hoeveel citroenen om limonade te maken?

Het kan echt afhangen van hoe sappig en hoe groot je citroenen zijn, maar over het algemeen heb je tussen de 12 en 16 citroenen nodig om 2 kopjes vers citroensap te krijgen voor zelfgemaakte limonade. Als we geen citroenen van onze citroenboom hebben, koop ik er een grote zak van Costco en gebruik ik het grootste deel van de zak, met een paar overgebleven voor ander gebruik.

Verhouding citroen tot water voor limonade

Ik gebruik een verhouding van 1:1:2 suiker, citroensap en water voor ons zelfgemaakte limonaderecept. Dus het is 2 kopjes suiker, 2 kopjes citroensap en 4 kopjes water om te beginnen. Van daaruit proef ik en pas ik aan waar nodig, voeg meer water of ijs toe totdat de limonade is zoals we het lekker vinden.

Recept voor zelfgemaakte versgeperste limonade - House of Nash Eats (5)

Hoe zelfgemaakte limonade te maken

  1. Maak een eenvoudige siroop:Dit is net zo eenvoudig als het combineren van gelijke delen suiker en water in een kleine steelpan. Verwarm het op middelhoog vuur, af en toe roerend, totdat de suiker is opgelost. U kunt zien wanneer het water van troebel wit naar helder gaat met slechts een lichte gele tint. Op dat moment raad ik aan om de eenvoudige siroop te laten afkoelen tot kamertemperatuur, en hem vervolgens af te dekken en in de koelkast te bewaren tot hij volledig gekoeld is.
Recept voor zelfgemaakte versgeperste limonade - House of Nash Eats (6)
  1. Pers een bosje citroenen uit:Het aantal benodigde citroenen hangt af van hoe groot en sappig je citroenen zijn, maar 10 citroenen (ongeveer 4 pond) zullen over het algemeen voldoende zijn. Verwijder eventuele pitjes, maar ik laat graag het vruchtvlees achter, waardoor de limonade echt die zelfgemaakte, vers geperste smaak en textuur heeft.
  2. Combineren:Roer in een kruik gevuld met schijfjes citroen en een bosje ijs de gekoelde siroop en het vers geperste citroensap door elkaar. Voeg indien nodig extra water toe om de gewenste hoeveelheid zoetheid en citroenconcentratie te bereiken.

Veelgestelde vragen over verse limonaderecepten

Recept voor zelfgemaakte versgeperste limonade - House of Nash Eats (7)
Recept voor zelfgemaakte versgeperste limonade - House of Nash Eats (8)

Gaat limonade slecht?

Alles gaat op een gegeven moment slecht, of smaakt op zijn minst niet meer zo goed als toen het vers was. Als u merkt dat uw limonade zich na enkele dagen ontwikkelt en rare geuren, smaken of uiterlijk krijgt, gooit u deze weg en maakt u een nieuwe batch.

Hoe maak ik zelfgemaakte limonade met honing?

Als u op zoek bent naar een suikervervanger, kunt u voor dit recept honing in uw eenvoudige siroop gebruiken. Combineer gewoon 2 kopjes honing met 2 kopjes water in een pan op middelhoog vuur om de eenvoudige siroop te maken en gebruik zoveel als je wilt om je limonade zoeter te maken. Andere suikervervangers zijn ¼ kopje stevia of 1 tot 1 ½ kopje monniksfruit in plaats van de 2 kopjes suiker.

Is limonade gewoon citroensap en water?

Je krijgt geen limonade met alleen citroensap en water, tenzij je een simpele siroop of suiker toevoegt om het zoeter te maken. Sommige mensen houden misschien van een kopje citroenwater, maar het is niet de koude, verfrissende zomerse traktatie die je krijgt met dit zelfgemaakte limonaderecept dat perfect gezoet is.

Recept voor zelfgemaakte versgeperste limonade - House of Nash Eats (9)

Versgeperste limonade Recepttips

  • Gebruik echte citroenen!Gebruik geen citroensap uit flessen. Het geeft gewoon niet dezelfde versgeperste smaak die zelfgemaakte limonade zo speciaal maakt.
  • Maak het zo zoet of zuur als je zelf wilt!U kunt de zoetheidsniveaus aanpassen door minder van de eenvoudige siroop te gebruiken. Als je je limonade meer aan de scherpe kant houdt, begin dan met slechts de helft van de eenvoudige siroop en blijf meer toevoegen totdat je de limonade krijgt zoals jij hem lekker vindt!
  • Rechter citroenen:Om zoveel mogelijk sap uit je citroenen te halen, rol je ze eerst op het aanrecht en druk je ze aan met de palm van je hand om het vruchtvlees binnenin te breken. Hierdoor kunnen ze meer sap vrijgeven. Ook zijn citroenen op kamertemperatuur sappiger dan citroenen die in de koelkast zijn bewaard.
  • Maak vooruit:Je kunt de eenvoudige siroop ruim van tevoren maken en tot 2 weken in de koelkast bewaren.
  • Begin met minder water en voeg meer toe.Houd er rekening mee dat naarmate het ijs smelt, de limonade minder geconcentreerd wordt. Dus als je denkt dat de limonade een tijdje buiten blijft staan, wil je in het begin misschien minder water gebruiken, wetende dat de limonade niet zo sterk zal zijn als het ijs eenmaal is gesmolten.

Zelfgemaakte limonade bewaren

Hoe lang is verse limonade houdbaar?

Zelfgemaakte limonade blijft een week goed in de koelkast. Bewaar het gewoon in een afgedekte container zoals een kruik met een deksel. Als je de limonade hebt gemaakt met veel ijs dat nog steeds niet is gesmolten, wil je misschien het ijs verwijderen voordat je het opbergt, zodat het de concentratie niet verdunt.

Zelfgemaakt limonadeconcentraat invriezen

Als je een citroenboom hebt die barst van de verse citroenen, is het maken van je eigen limonadeconcentraat een geweldige manier om ze op te gebruiken. Combineer gewoon de 2 kopjes eenvoudige siroop met 2 kopjes citroensap, doe het dan in een stevige diepvriesveilige ziploc-zak en vries in. Als u klaar bent om te serveren, ontdooit u het limonadeconcentraat, voegt u het toe aan een kan met water en roert u het. Dat is het!

Recept voor zelfgemaakte versgeperste limonade - House of Nash Eats (10)
Recept voor zelfgemaakte versgeperste limonade - House of Nash Eats (11)

Meer drankrecepten om te proberen

  • Zelfgemaakte bramenlimonade
  • Braziliaanse Limonade (Limeade)
  • Horchata Mexicaans drankrecept
  • Zelfgemaakte Hawaïaanse punch
  • Maagdelijke Aardbei Daiquiri
  • Virgin Pina Colada's

Meer citroenrecepten

Heb je dit recept gemaakt?

Laat me weten wat je ervan vond met een opmerking en beoordeling hieronder. Je kunt ook een foto maken en mij taggen op Instagram@houseofnasheatsof deel het op de Pinterest-pin zodat ik het kan zien.

Recept voor zelfgemaakte versgeperste limonade - House of Nash Eats (12)

AfdrukkenPinTarief

Recept voor zelfgemaakte verse limonade

5van12stemmen

Amy Nash

Voorbereidingstijd5minuten minuten

Kooktijd5minuten minuten

Totale tijd10minuten minuten

CursusDrankjes

KeukenAmerikaans

Porties10 porties

Deze versgeperste zelfgemaakte limonade is een makkelijk recept voor een warme zomerdag. Het beste deel is dat je de hoeveelheid eenvoudige siroop kunt aanpassen, zodat de limonade zo zoet of scherp is als je wilt. Het is de perfecte oplossing als je een bos citroenen hebt!

Ingrediënten

  • 2 beker suiker
  • 4-6 kopjes water verdeeld
  • 2 kopjes vers geperst citroensap ongeveer 4 pond
  • 2-3 extra citroenen gesneden
  • 4 kopjes ijs

Instructies

  • Combineer suiker en 2 kopjes water in een kleine steelpan op middelhoog vuur. Breng aan de kook en roer om de suiker volledig op te lossen en haal dan van het vuur. Laat de eenvoudige siroop afkoelen tot kamertemperatuur, dek af en zet in de koelkast tot het volledig is afgekoeld.

  • Pers ondertussen genoeg citroenen uit om 2 kopjes citroensap te krijgen. Het aantal benodigde citroenen hangt af van de grootte van de citroenen die je hebt, maar over het algemeen zal 4-5 pond citroenen voldoende zijn. Verwijder eventuele pitjes uit het citroensap, maar laat het vruchtvlees zitten. Roer in een kan gekoelde siroop, het vers geperste citroensap en zoveel van het resterende water als je wilt om de concentratie te krijgen die je het lekkerst vindt.

  • Voeg gesneden citroenen en ijs toe aan de kruik voor presentatie.

Video

Notities

U kunt de hoeveelheid water aanpassen totdat u de gewenste zoetheid of zuurheid krijgt. Ik voeg graag veel ijs toe en houd in het begin wat water achter, zodat de limonade niet echt verwatert.

Voeding

Calorieën:172kcal|Koolhydraten:45G|Eiwit:1G|Vet:1G|Verzadigd vet:1G|Meervoudig onverzadigd vet:1G|Enkelvoudig onverzadigd vet:1G|Natrium:11mg|Potassium:81mg|Vezel:1G|Suiker:42G|Vitamine A:8IU|Vitamine C:30mg|Calcium:15mg|Ijzer:1mg

Dit recept geprobeerd? Laat het me zien op Instagram!Noemen@HouseOfNashEatsof tag#houseofnasheats!

Dit bericht is oorspronkelijk gepubliceerd op 24 juni 2016. Het is bewerkt om nieuwe foto's en aanvullende informatie toe te voegen op 24 mei 2021.

Gerelateerde recepten

Drankjes

Gemakkelijke watermeloen limonade

Drankjes

Mango Lassi

Drankjes

Italiaanse Cream Soda

Recepten

Pepermunt Warme Chocoladebommen

Over de auteur

Recept voor zelfgemaakte versgeperste limonade - House of Nash Eats (17)

Hallo, ik ben Amy

Ik vind het leuk om de wereld te verkennen door middel van eten, cultuur en reizen en het avontuur te delen met voornamelijk geheel nieuwe, gezinsvriendelijke recepten die ik beschouw als moderne comfortcooking.

Kom meer te weten

Recept voor zelfgemaakte versgeperste limonade - House of Nash Eats (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Kareem Mueller DO

Last Updated:

Views: 5957

Rating: 4.6 / 5 (46 voted)

Reviews: 93% of readers found this page helpful

Author information

Name: Kareem Mueller DO

Birthday: 1997-01-04

Address: Apt. 156 12935 Runolfsdottir Mission, Greenfort, MN 74384-6749

Phone: +16704982844747

Job: Corporate Administration Planner

Hobby: Mountain biking, Jewelry making, Stone skipping, Lacemaking, Knife making, Scrapbooking, Letterboxing

Introduction: My name is Kareem Mueller DO, I am a vivacious, super, thoughtful, excited, handsome, beautiful, combative person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.