Meer weten over staalframebouw? Bekijk hier de informatie van Ripstaal (2024)

STAALFRAMEBOUW INFORMATIE

Particulieren

Prefab seniorenwoning bouwen

Prefab villa bouwen

Prefab chalet/bungalow bouwen

Prefab garage / schuur bouwen

Ondernemers

Prefab Woning projecten

Optoppen (bedrijfs)pand

Gevelsluitende Elementen - van ombouwen kantoorpanden tot gevel renovatie

Prefab chalet/bungalow bouwen

Staalframebouw

Wat is staalframebouw?

Staalframebouw is een revolutionaire bouwmethode waarbij gebouwen worden gemaakt met behulp van stalen constructies. De specifieke afmetingen zijn gemakkelijk aan te passen, waardoor vrijwel ieder bouwproject gerealiseerd kan worden met behulp van staalframebouw.

Meer informatie

Staalframebouw wordt steeds populairder

Tegenwoordig is er vraag naar duurzaam en lichter bouwen. Daarnaast is er de wens om sneller te bouwen om hiermee de bouwtijd en bouwkosten te verlagen.

Meer informatie

Waarom steel framing van Ripstaal

Ripstaal Steel framing is hét aanspreekpunt voor wie op zoek is naar staalframes van de beste kwaliteit. Met meer dan 24 jaar ervaring op het gebied van montagebouw,

Meer informatie

Hoe werkt het bouwproces in staalframebouw?

Het bouwproces in staalframebouw bestaat uit engineering, fabricage in de productiehal, transport en montage op de bouwplaats.

Meer informatie

Prefab huis bouwen met steel framing

De techniek staalframebouw is inzetbaar voor het bouwen van unieke prefab woningen en ook voor grote hoeveelheden rijtjeshuizen.

Meer informatie

Houtskeletbouw of staalframebouw

Steeds vaker wordt staalframebouw gezien als een beter alternatief dan een houtskeletbouw. Lichter van gewicht, maatvaster dankzij krimpvrije materialen, minder gevoelig voor klimaatinvloeden én bestand tegen ongedierte en schimmels.

Meer informatie

Wat is prefab bouwen?

Het woord prefab is een afkorting van prefabricage. Dat betekent dus dat de bouwmaterialen vooraf worden gemaakt in een productiefaciliteit, waardoor het niet nodig is om deze op maat te maken op de bouwplaats.

Meer informatie

Casco huis bouwen

Wilt u een gloednieuw huis bouwen, maar wilt u tegelijkertijd besparen op de arbeidskosten? Dan is een casco huis bouwen een uitstekende keuze. Hierbij nemen wij de ruwbouw in staalframebouw voor onze rekening.

Meer informatie

Veelgestelde vragen over Staalframebouw

Prefab bouwen met staalframebouw biedt vele voordelen. Ten opzichte van traditionele bouwwijze werken dingen net wat anders. Daarom hieronder de veelgestelde vragen over bouwen met ons bouwsysteem.

Bij Ripstaal Steel Framing vinden wij het belangrijk om van begin tot eind betrokken te zijn bij het ontwerpen, produceren en plaatsen van onze stalen profielen. Zo doen we ons best om jouw ontwerp te realiseren met hoogwaardig staalframewerk dat de tand des tijds doorstaat.

De uiteindelijke kosten van staalframebouw zijn natuurlijk afhankelijk van het project waarvoor deze bouwtechniek wordt ingezet. Zo zijn niet alleen de afmetingen van de frames te personaliseren, maar ook de afwerking. Wel is het zo dat staalframebouw een relatief goedkope bouwmethode is. Zo bespaar je tot wel 30% op de ruwbouwkosten. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden met staalframebouw of de prijs van staalframebouw voor jouw project? Neem dan contact op met Ripstaal Steel Framing. Wij stellen graag eenvrijblijvende offertevoor je op, waarin we precies uitrekenen wat staalframebouw voor jouw beoogde project zal kosten.

Ieder bouwproject vraagt weer om een andere aanpak. Dit is niet alleen afhankelijk van de stijl van het pand, maar ook van de beschikbare materialen en de hoeveelheid tijd die het bouwproject in beslag mag nemen. Is tijd schaars of zijn er weinig vakmannen die bij de bouw kunnen helpen? Dan biedt prefab bouwen met staalframebouw een uitkomst. Daarvoor ben je bij Ripstaal Steel Framing aan het juiste adres.

Het voortraject is bij prefab bouwen altijd wat arbeidsintensiever. Om alles in goede banen te leiden dient er meer aandacht geschonken te worden aan de engineering en het voortraject vergt wat extra tekenwerk. Deze extra tijd en aandacht verdient zich makkelijk terug in de uitvoeringsfase. Het bouwen op de bouwplaats zelf gaat namelijk vele malen sneller. De voordelen van staalframebouw wegen zowel in financieel als praktisch oogpunt ruimschoots op tegen de nadelen, vooral als je het gaat vergelijken met traditionele bouw. Kortom, staalframebouw is de ideale bouwmethode.

Omdat de woorden op elkaar lijken is het verschil niet altijd duidelijk tussen de bouwsystemen staalframebouw en staalskeletbouw. Hoewel in beide bouwconstructies het grootste aandeel uit staal bestaat, zijn de constructies toch niet hetzelfde. Zo is staalframebouw vaak licht in gewicht, in tegenstelling tot staalskeletbouw. Daarnaast bestaan ze uit andere verbindingen (staalskeletbouw is laswerk en staalframebouw wordt middels zelftappende schroeven of met bouten en moeren in elkaar gezet). Voor meer informatie over de verschillen tussen deze twee bouwconstructies kunt u ons gerust bellen of mailen.

Dat is een misvatting. Het stalen frame is juist goed te isoleren en er zijn hogere isolatiewaarden te behalen in vergelijking met dezelfde wanddikte bij een traditionele bouwmethode.

Ripstaal levert veel staalframebouw in Nederland en België, maar ook internationaal worden onze stalen frames verzonden.

Meer informatie

Op zoek naar een staalframebouw aannemer? Ripstaal Steel framing is hét aanspreekpunt voor wie op zoek is naar staalframes van de beste kwaliteit. Neem vrijblijvend, telefonisch contact met ons op via +31(0)412 633 930 of stel je vraag per mail hieronder.

Neem contact met ons op
Meer weten over staalframebouw? Bekijk hier de informatie van Ripstaal (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Geoffrey Lueilwitz

Last Updated:

Views: 5817

Rating: 5 / 5 (80 voted)

Reviews: 87% of readers found this page helpful

Author information

Name: Geoffrey Lueilwitz

Birthday: 1997-03-23

Address: 74183 Thomas Course, Port Micheal, OK 55446-1529

Phone: +13408645881558

Job: Global Representative

Hobby: Sailing, Vehicle restoration, Rowing, Ghost hunting, Scrapbooking, Rugby, Board sports

Introduction: My name is Geoffrey Lueilwitz, I am a zealous, encouraging, sparkling, enchanting, graceful, faithful, nice person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.