Holy sh*t, heeft Natty Light zojuist een perfect zomerbier gemaakt? (2024)

Voor mei 2019 had Joe Kelly Natural Light slechts twee keer geprobeerd. Geen van beide ervaringen liep goed af.

Zijn eerste ontmoeting met extreem licht, ongelooflijk goedkoop en universeel bespot bier eindigde toen hij hevig ziek was en slap uit de Toyota Corolla van zijn maat uit 1984 hing aan de kant van een landelijke weg in Kentucky. Zijn tweede ontmoeting - tijdens een voetbalwedstrijd in 2004 voor zijn alma mater, de Universiteit van Louisville - omvatte een ruzie met zijn vriend over de American League Championship Series van dat jaar. Het werd intenser toen zijn vriend een leeg blik prikte, dat vervolgens een agent op een paard trof. Het eindigde toen zijn vriend standrechtelijk werd beschuldigd van het mishandelen van de officier.

"Dus op dat moment heb ik zoiets van, 'jullie, er gebeurt slechte dingen als je [Natural Light] drinkt'," zei Kelly.

Het zou niet vergezocht zijn om te denken dat de 36-jarige Kelly, die nu mede-eigenaar is vanFDKY BBQin Louisville en organiseert een radioshow voorESPN Louisville, zou het waterige pils nooit meer aanraken. Verdorie, de meeste Natty Light-drinkers stopten ermee na het afronden van de universiteit, wanneer ze afstuderen van hun dagen van zich een weg banen door een "dirty 30", en dan de blikjes terugbrengen om meer te kopen.

Toch is het leven soms grappig. Dit jaar, 15 jaar na zijn laatste confrontatie met Natty/de wet, merkte Kelly dat hij enthousiast een Naturdays aan het schieten was - Natural Light's onlangs uitgebrachte aardbei-limonadebier - voor een springkasteel op de barbecue van zijn vriend Biscuit in de lente van 2019. Niet alleen dat, hij was er dol op.

Maar het onthullende moment kwam er bijna niet: hij ging voorbij aan het kopen van een koffer bij een benzinestation op weg naar het feest.

"Ik zeg tegen Biscuit: 'Kerel, ik heb bijna een rek met Naturdays'," zei Kelly. "'Die dingen moeten naar paardenpis smaken, toch?' Biscuit zegt: 'Ik weet het niet, broer, maar we gaan het ontdekken. Er ligt een pakje van 30 in die koelkast daar.' En ik had zoiets van: 'Oh, heb je wat gesnapt?' Ik kraak er een en ik nam de eerste slok. Het was verdomd geweldig.

Dus dejachtgeweren. Maar Kelly was zo ontroerd door zijn eerste Naturdays dat hij naar Twitter ging om zijn meer dan 5.500 volgers te laten weten welke glorie hij zojuist had geproefd. Maar wat hem meer verbaasde dan de onverwachte verrukkingen van Naturdays zelf, was de reactie: in de daaropvolgende dagen begonnen zijn vermeldingen te stromen met mensen die ook - zonder enige ironie - extreem in de drank waren.

"De leeftijdscategorie is hysterisch, man," zei Kelly. "Ik heb schoolkinderen die me slaan, en dan word ik geslagen door een andere man die onlangs met pensioen is gegaan van Titleist, hij was groot in hun verkoop, tweette me dagelijks met foto's van hem die Naturdays aan het puffen was op de golfbaan .”

De onuitgesproken waarheid waar Kelly op stuitte, was dat Natural Light, in de vorm van Naturdays, op de een of andere manier het bier van de zomer van 2019 had gecreëerd. En niet alleen voor Kentuckians genaamd Biscuit. Het bier, dat dit voorjaar op de markt kwam, won zelfs de publieksprijs op deMissouri Beer Fest in maart, het verslaan van een schare zorgvuldig gebrouwen ambachtelijke bieren. Door een mix van slimme branding, grassroots-energie die op sociale media uitkwam en het feit dat het een oprecht goed aardbeien-limonadebier maakte, zou het merk zichzelf kunnen verheffen met de demografie die er het meest afkerig van lijkt: volwassenen.

Holy sh*t, heeft Natty Light zojuist een perfect zomerbier gemaakt? (1)

“Je begint nietdrinken met een IPA. Zo werkt het niet', zei de in Cleveland gevestigde freelance journalist Jordan Zirm. "Je bent op een feestje en iemand heeft Natty en je denkt: 'OK, ik denk dat dit is wat ik drink.' Je gaat er gewoon van uit dat het fatsoenlijk bier is."

De zakelijke opperheren van Natural Light, Anheuser-Busch, waren waarschijnlijk aanvankelijk niet van plan om Natural Light (in de volksmond Natty Light genoemd) toe te voegen aan de universiteitsjongen Mt. Rushmore van zeepsop naast andere bieren zoals Milwaukee's Best en Keystone.Volgens zijn site, Natural Light debuteerde in 1977 als het eerste caloriearme light bier van Anheuser-Busch, waarmee werd ingespeeld op de heersende biertrend van midden tot eind jaren 70 die prioriteit gaf aan "less is more" lichte lagers. Het is nog steeds donsjacklicht, met een kloksnelheid van 95 calorieën en 3,2 gram koolhydraten, wat naast de prijs (een pakje van 12 blikjes bij mijn Target in Brooklyn $ 7,99 is) het catnip maakt voor typisch zuinige studenten.

De marketing van het merk verbergt ook niet dat het zich op deze demografie richt. Van77-pakjes Nattydie alleen te vinden is in College Park, Maryland -- de thuisbasis van de University of Maryland Terrapins en hun dorstige studentenlichaam -- naareen weldadige campagneom de studieschuld van Natty-drinkers af te lossen, begrijpt Natural Light welk deel van de bevolking ervoor zorgde dat het de achtste werdmeest verkochte bier van het land. En het bezit het.

Alomtegenwoordigheid staat echter niet gelijk aan kwaliteit. Natuurlijk licht is objectief gezien slecht.Bier advocaatgebruikers beoordelen het met een score van 1,72 uit 5, wat het als "verschrikkelijk" kwalificeert. Het is een van die bieren die een afkorting is geworden voor waardeloos bier. Maar het is goedkoop en het klaart de klus. Vooral in een tijd in het leven waarin mensen niet echt om de kwaliteit geven. Dat is een beetje zijn charme. Dan is Natty Light, net als lanyards en midterms, iets dat de meeste mensen op de universiteit achterlaten. Sommigen schakelen over op ambachtelijke ales. En sommigen upgraden gewoon hun lite-bier.

"Ik ken niemand van mijn leeftijd die waarschijnlijk 21 is geworden en die het echt drinkt", zei de 26-jarige Julianne Mobilian, een in Cleveland gevestigde associate editor voor een vakblad over de gezondheidszorg. "Zelfs als we naar een concert gaan of naar een honkbalwedstrijd gaan, is het goedkope bier dat mensen nu drinken waarschijnlijk Bud Light."

"Ik denk dat we tegenwoordig in een iets relaxtere tijd van drinken zitten."

Dat is de omgeving waarin Naturdays is geboren. In ieder geval vanuit het perspectief van het moederbedrijf van Natural Light, AB InBev, was Naturdays niet specifiek ontwikkeld om oude Natty Light-drinkers weer in de kudde te brengen. Het is gemaakt om de trends bij te houden.

"In 2018 zagen we een kans in de biercategorie: 21+ drinkers ontwikkelden smaakvoorkeuren voor zoetere en fruitige smaken", zei Daniel Blake, senior director van value brands bij Anheuser-Busch, in een e-mail. “Dit wetende, en kijkend naar het huidige bierlandschap, dachten we dat er een kans was om een ​​geweldig smakend bier met fruitsmaak te creëren, betaalbaar geprijsd, dat veel mensen zou aanspreken. Dit werd uiteindelijk Naturdays.”

Rebecca Jennings van Voxmerkt op dat deze bewegingom de biertracks te creëren met een grotere industriebrede trend om zich te richten op niet-bierdrinkers om stagnerende of dalende verkopen bij macrobrouwers zoals AB InBev te helpen omkeren. Het valt ook samen met eenstijgende waarderingin de ambachtelijke biergemeenschap voorshandies en radlers, alcoholarme bieren die typisch gemengd worden met limonade of een andere verfrissende drank.

"Shandies werden niet gezien als een erg kunstzinnige bierstijl", zei bier- en gedistilleerde journalist Aaron Goldfarb. “Ze werden gezien als bier voor mensen die niet van bier hielden. Ik denk dat we tegenwoordig in een wat relaxtere tijd van drinken zitten. Als mensen keihard gaan zijn voor bier, dan zijn ze waarschijnlijk bozer op puntige seltzer dan op shandies.

De overwinning van de Peoples Choice Award van Naturdays op het Missouri Beer Fest in maart betekende de hemelvaart van het bier. Volgens Forbes was de overwinning van Naturdays ongekend in vergelijking met eerdere winnaars: het bier kreeg 10% van de stemmen, terwijl eerdere winnaars slechts 2-3% pakten. Aanwezige ambachtelijke brouwers en distributeurs waren woedend, maar Tom Bradley, organisator van het Missouri Beer Fest, reageerde op Naturdays op de publicatie door te zeggen: "Deze is echt heel speciaal" (Bradley noch een vertegenwoordiger van het Missouri Beer Fest reageerden op het verzoek van Thrillist om commentaar).

Door al deze dingen kon Naturdays floreren. Het creëren van een bier dat inspeelt op drinktrends, maakt het product echter niet helemaal uit het park als het niet echt goed is - en in tegenstelling tot zijn oude oom Natty, is Naturdays objectief gezien.

Holy sh*t, heeft Natty Light zojuist een perfect zomerbier gemaakt? (2)

Zowel Zirm als Mobilian herinneren zich hun eerste Naturdays.

Zirm vond het bier voor het eerst in zijn plaatselijke kruidenierswinkel en wees het, net als Kelly, ronduit af. Hij zag het opzichtige, fluorescerende roze display en lachte. De set-up deed hem denken aan de keren dat hij op de universiteit van de Universiteit van Missouri zat, dat hij langs de lokale Walmart zou slingeren om $ 12,99 op een 30-rek te laten vallen - dat hij en zijn vrienden gebruikten om te vullenbekers voor bierpong-- dus hij dacht dat deze iteratie niet veel beter kon zijn. Hij is ook geen fan van shandies of fruitbieren, waardoor Naturdays voor hem nog gemakkelijker te omzeilen is. Dagen later kwam zijn vriendin langs met een verrassing: een stel Naturdays.

"Dus ik opende er een en ik dronk het op en ik dacht:" Hé, weet je wat? Dit is niet zo erg, 'herinnerde hij zich lachend. "Ik heb het gevoel dat de enige manier om eraan te worden blootgesteld, is door het met geweld bij u thuis te laten brengen."

Mobilian's inaugurele ervaring was in een bar in het centrum van Cleveland genaamd Liquid, midden in de kroegentocht van een vriend. Tijdens haar studie aan de Universiteit van Ohio dronk ze zelden Natty Light. Ze werd zich voor het eerst bewust van Naturdays via de Instagram Stories van haar vrienden, waarbij ze opmerkte hoe de felgekleurde blikjes eruit zagen omlijst door het zonlicht dat gepaard gaat met drinken overdag en in omgevingen met vaak patio's. Het meest interessante aspect van die posts op sociale media was dat ze veel van haar mannelijke vrienden zag pleiten voor het bier, wat volgens haar haar verbaasde, aangezien ze dacht dat Naturdays overdreven zoet zou zijn, zoals Four Loko. Uiteindelijk was haar interesse voldoende gewekt om Naturdays een kans te geven.

"Holy sh*t, dit is geweldig," zei ze, terwijl ze opmerkte over haar eerste slokje Liquid. "Ik was gewoon onder de indruk van hoe goed het was, want nogmaals, ik dacht dat het naar stront zou smaken, maar dat deed het niet."

Het is de echte verrassing - meestal gekwalificeerd met een soort krachtterm ("holy sh*t!") - dat Natural Light een fatsoenlijk bier heeft gemaakt dat de meest opvallende eerste indruk van Naturdays lijkt te zijn. Toegegeven, verrast zijn dat een merk de uitzonderlijk lage lat van het creëren van een product dat mensen willen consumeren heeft gehaald, is niet de diepste kritiek, maar het is toch opmerkelijk, vooral voor een merk dat zo vaak een post-collegiale clou is.

"Vroeger noemden we St. Germaine een ketchup van een barman omdat je het overal in kunt doen en het smaakte goed. Naturdays is vergelijkbaar."

Om de schok nog groter te maken, lijkt het bier schoorvoetend te zijn geaccepteerd door de biergemeenschap. In tegenstelling tot Natty Light,Gebruikers van Beer Advocategeef Naturdays een respectabele score van 3,39 uit 5 (d.w.z. het is "oké"), en de opmerkingen van de zeer veeleisende en discriminerende bier-geek-gemeenschap van de site geven aan dat Naturdays helemaal in orde is. Om die beoordeling in een context te plaatsen, bevindt Naturdays zich in dezelfde marge als favorieten van macrobrouwers zoals Blue Moon (3,41) en ambachtelijk gebrouwen lievelingen zoals Abita's Purple Haze (3,29). En het is hoger dan de vaandeldrager van shandies, Leinenkugel's Summer Shandy, die op 3,18 staat.

Het is beschreven als juicebox voor weelderige planten. De eerste keer dat je een Naturdays drinkt, gaat het waarschijnlijk ongeveer zo: de Capri Sun-achtige aardbeiensmaak dringt de neus binnen zodra het lipje van het blikje springt, maar de geur verraadt de smaak. Het is fruitig, extreem licht, niet overdreven zoet zoals een Leinenkugel, en gaat soepeler dan een gewone Natty. Zet dat op het feit dat Natty Light gewoon water met biersmaak is, wat het moeilijk maakt om door te slikken als het lichaam zich realiseert dat het wordt misleid door een echt bier. Bij Naturdays biedt de smaakstof echter een masker en het is gemakkelijk te begrijpen hoe het op het punt staat te verpulveren.

Maar het is ook verrassend veelzijdig. Vanuit een meer technisch perspectief, bareigenaar/exploitant Beau Sturm -- die Naturdays op de bierkaart heeft geplaatst in zijn bar in Newburyport, Massachusetts,De Peddelherberg-- legde uit dat Naturdays een verrassend diep nut heeft, met name als mixer voor bierco*cktails.

"Naturdays heeft balans," zei Sturm. "Je hebt de citrusachtige zure component, het is superlicht en het is niet zo zoet als je zou verwachten. Als je nadenkt over de bouwstenen van een co*cktail, wil je dat al deze dingen met elkaar in overeenstemming zijn, en het is er al een beetje. Lang geleden noemden we St. Germaine een ketchup van een barman omdat je het overal in kunt doen en het smaakte goed. Naturdays is vergelijkbaar.”

Sturm vermeldt dat sinds ze Naturdays aan hun menu hebben toegevoegd, het relatief populair is. Dat is logisch: gezien de ligging aan de kust staat The Paddle Inn bekend om zijn eclectische drankenmenu, dat de nadruk legt op bieren en drankjes die vaste gasten op een strand zouden willen drinken. Sturm schat dat van de meest verkochte drankjes van de bar, Naturdays momenteel in het midden van het peloton staat - een respectabele positie die het hoger plaatst dan de gerespecteerde lichte bieren Victoria en Bohemia.

De populariteit is volkomen onverwacht. Op basis van zijn observaties aan de bar, crediteert Sturm de nieuwsgierigheid van veel mensen om hen Naturdays te laten proberen.

"Het is net als toen Zima vorig jaar terugkwam," zei hij. "Het is een rare fascinatie."

Holy sh*t, heeft Natty Light zojuist een perfect zomerbier gemaakt? (3)

Natuurlijk hebben sociale media een rol gespeeld bij het aanwakkeren van die collectieve nieuwsgierigheid. En hoe kon het ook niet: het blikje is de droom van een Instagramer, een hallucinogene, campy spervuur ​​van geel en roze... plus flamingo's. Zelfs de naam zelf is klaar voor sociale media, zoals Blake toegeeft dat fans het voor het eerst op internetplatforms hebben bedacht.

Op Instagram had de hashtag #Naturdays 8.400 posts met gebruikers die poseerden met het opvallende bier in tal van verschillende buitenscenario's: zoals vissen, rondhangen bij het zwembad of strand en buiten zuipen. Aangezien het specifiek betrekking heeft op The Paddle Inn,een bericht van begin junidie een tijdelijke co*cktail-voor-twee-drankje adverteert, wordt nog steeds persoonlijk opgevoed door vragende klanten, ook al wordt het niet langer aangeboden.

"Dat gebeurt niet met onze andere Instagram-berichten", zei Sturm. Hij voegde eraan toe dat een van hun barmannen een margarita-spin zal maken met het drankje en dat ze bezig zijn met het toevoegen van een fulltime bierco*cktail met Naturdays.

Kelly, die tweets vanuit zijn handvat@ThatBoysGood, is gedeeltelijk verantwoordelijk voor het ordenen van de vloedgolf rond Naturdays op Twitter. Passend bij de aard van het platform en (gelukkig of helaas) de samenstelling van zijn gebruikers, het Twitter-gesprek dat Kelly en een andere Twitter-gebruiker,@actiekookboek, hebben gemaakt is levendig.

Hij schat conservatief dat zijn Naturday-gerelateerde tweets 5.000 vertoningen hebben gegenereerd, maar hij vindt dat zelfs dat cijfer de impact van het gesprek dat hij heeft gehad bij het bespreken van het bier laag houdt.

"Ongeveer een week lang kon ik niet tweeten over de dingen waar ik echt over wilde praten, zoals sport, muziek, barbecue," zei hij. 'Ik kon dat niet doen, want het enige waar mensen over wilden praten was,' yo fam, Naturdays. Net Nat-tized, cuz.' Het is wild. Het is zijn eigen ding geworden. Ik ben zo blij dat ik in het begin in de trein ben gestapt, want ik kan gewoon achterover leunen en kijken hoe iedereen er plezier mee heeft.

Ik vraag Kelly waarom hij denkt dat Naturdays zo goed speelt op Twitter. Ik bied mijn theorie aan - dat het platform ogenschijnlijk hete takes beloont die het bier ondersteunen door een polariteit van reacties van andere gebruikers te genereren zodra partizanen aan beide kanten de take delen of ermee omgaan - maar Kelly zegt dat het eenvoudiger is dan dat.

"Ik denk dat Naturday misschien wel de beste weergave is van wat Twitter is", zei hij. “Het heeft ervoor gezorgd dat mensen gaan praten en niet ruziën, wat zeldzaam is op Twitter. Wanneer was de laatste keer dat je over een onderwerp mensen op die verdomde website zag zeggen: 'Het is niet voor mij, maar ik ben echt opgewonden voor jou'? Dat doen ze niet. Het is een terugkeer naar toen internet nog leuk was. Het is dit stomme verdomde onderwerp waar niemand iets om zou moeten geven, maar het is zo leuk.

Volgens Goldfarb is dat eigenlijk alles wat er over Naturdays gezegd moet worden. Het is het beste om dingen niet te overdrijven. Vooral aardbeienbier in een flamingoblikje.

"Als je Naturdays eenmaal begint te intellectualiseren, weet ik niet zeker of het goed in je hoofd zal blijven klinken," zei hij. "Het is nieteen complexe lambiekmet 50 verschillende smaken gaande. Het is aardbeienlimonadebier. Een Mountain Dew smaakt goed en een Naturday smaakt goed. We denken niet te veel na over waarom we ervan genieten.

Registreer hiervoor onze dagelijkse Thrillist-e-mail, ontvangEetmailvoor meer voedseldekking, enschrijf je hier invoor ons YouTube-kanaal om het beste op het gebied van eten/drinken/plezier te krijgen.

Ryan Jozefis een freelance schrijver en inwoner van Ohio die denkt dat je Cincinnati chili hot take onzin is.

Holy sh*t, heeft Natty Light zojuist een perfect zomerbier gemaakt? (2024)

FAQs

Does Natty Light get you drunk? ›

It is possible to get drunk on Natural Light, but thanks to the low ABV, it's harder to do than with most beers; your evening can be long and relatively put together if you stick with Natty.

Is Natty Light a healthy beer? ›

Natural Light Beer boasts a low calorie count, making it a preferred choice for those conscious of their caloric intake. With approximately 95 calories per 12-ounce serving, it allows you to enjoy the refreshment without worrying about excessive calorie consumption.

How much alcohol is in a can of Natty Light? ›

A 12-ounce can of Natural Light beer contains 4.2% alcohol content and just 95 calories.

Why do people drink Natty Light? ›

It is commonly consumed by college students because of its low price. Natural Light Beer has also been referred to as "Natty Light" in some circles. It is also a common beer chosen for drinking games due to the inexpensive price of 30-pack cases.

How many beers will get a lightweight drunk? ›

Lightweights can feel tipsy off 1 beer alone, while tanks can drink 10 beers before feeling even a tingle of tipsiness.

What beer has highest alcohol content? ›

At 67.5% ABV, Snake Venom is officially the world's strongest beer.

Is light beer better for your liver? ›

So, now on to the all-important question, which alcohol is easiest on the liver? The quick answer is, none of them. The reason is that the main liver-damaging ingredient in all types of alcohol is ethanol. It doesn't matter which alcohol you chose, be it weak beer or grain alcohol.

What is the world's healthiest beer? ›

Some nutrition experts consider craft beer a more functional beverage since beer imparts medical benefits to the drinker. The healthiest are stouts and porters, and higher hoppy beers, such as DIPAs and Imperial IPAs, Trappist beers, and spontaneous fermented beers, such as Lambics and Gose.

Is Natty Light a cheap beer? ›

If you went to college — or, in some cases, high school — in the United States, then you're probably familiar with Natural Light. Anheuser-Busch's dirt-cheap light beer has long been a top beverage choice for young partiers, thanks both to its low price and decent taste.

Why is Natty Light so cheap? ›

Natural Light

Often hailed as the worst beer around, as per VinePair, this college party staple brew is so cheap because it is made with extra ingredients. Along with water, barley malt, yeast, hops, and "cereal grains," this cheap brew is also made with high fructose corn syrup, reports The Motley Fool.

How much alcohol is too much for a lightweight? ›

A rule of thumb to follow if you're a lightweight is to stay under five drinks. This way, you can avoid embarrassing your friends, calling it an early night, and that nasty hangover the next morning.

Is Michelob Ultra better than Natty Light? ›

Michelob Ultra -- 2.6 carbs, 95 calories. Natural Light -- 3.2 carbs, 95 calories. Busch Light -- 3.2 carbs, 95 calories. Miller Lite -- 3.2 carbs, 96 calories.

Why do Americans always drink light beer? ›

As an 1878 issue of the trade publication Western Brewer noted, Americans “want a clear beer of light color, mild and not too bitter taste.” Brewers and drinkers who wanted to avert the temperance movement's gaze naturally chose light pilsners over dark lagers.

Does Natural Light give you energy? ›

Sunlight causes our brains to produce serotonin, a hormone that can improve mood by alleviating pain, providing energy and making us feel happy and well-rested. Sunlight also produces endorphins, otherwise known as the “feel-good hormone.”

Is Natural Light easy to drink? ›

Notes: Natural Light is brewed with a blend of premium American and imported hops, and a combination of malt and corn. Its longer brewing process produces a lighter body, fewer calories and an easy-drinking character.

Does light beer get you drunk faster? ›

Diluting the poisons buffers the speed at which the ethyl enters your bloodstream. Anecdotally, drinking an 8% beer at a quick pace is like speed chugging a 4% beer and immediately taking a shot. Two 4%beers will have enough water to slow the metabolization, comparatively, even if you wind up at the same BAC.

Who drinks Natty Light? ›

With sales flat and younger drinkers flocking to options like lower-calorie beers or alternative alcoholic drinks like RTDs and hard seltzers, Natty Light is aiming to appeal more to middle-aged drinkers looking for a good, cheap beer.

How much alcohol will get a lightweight drunk? ›

A rule of thumb to follow if you're a lightweight is to stay under five drinks. This way, you can avoid embarrassing your friends, calling it an early night, and that nasty hangover the next morning.

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Virgilio Hermann JD

Last Updated:

Views: 5987

Rating: 4 / 5 (61 voted)

Reviews: 92% of readers found this page helpful

Author information

Name: Virgilio Hermann JD

Birthday: 1997-12-21

Address: 6946 Schoen Cove, Sipesshire, MO 55944

Phone: +3763365785260

Job: Accounting Engineer

Hobby: Web surfing, Rafting, Dowsing, Stand-up comedy, Ghost hunting, Swimming, Amateur radio

Introduction: My name is Virgilio Hermann JD, I am a fine, gifted, beautiful, encouraging, kind, talented, zealous person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.