10 beschermende stijlen voor natuurlijk haar (2024)

DoorTiffany Walker

Ben je op zoek naar meer beschermende kapsels voor natuurlijk haar? We hebben je gedekt! Beschermende kapsels zijn een van de meest gebruikelijke en effectieve manieren om langer, sterker en gezonder haar te krijgen. Natuurlijk haar is het meest veelzijdige haar en er zijn zoveel beschermende stijlen en looks die naturalista's kunnen dragen om langer haar te krijgen. Een beschermende stijl kan niet alleen helpen om het haar langer te laten worden, maar het beschermt het haar ook tegen beschadiging en helpt het om de hydratatie te behouden. Naast de voordelen voor de haargezondheid die het kan bieden, zijn beschermende stijlen ook leuk om te dragen en kunnen ze je veel tijd besparen bij je haarroutine. Als je op zoek bent naar beschermende kapsels die gezond haar het beste ondersteunen, dan zal deze gids je helpen!

Voordelen van beschermende styling

Een beschermend kapsel is elk kapsel dat je haarpunten wegstopt om je haar te beschermen en schade te minimaliseren. Beschermende stijlen beschermen je natuurlijke haar tegen trekken, trekken en breken als gevolg van manipulatie, hitte en omgevingsfactoren. Extreme temperaturen in de zomer en winter kunnen het haar beschadigen, dus beschermende stijlen zijn perfect in elk seizoen. Beschermende stijlen zijn perfect om je haar te onderhouden terwijl het langer wordt. Naast het behoud van de lengte zijn er enkele extra voordelen, zoals het beschermen van de randen tegen dunner worden, het vasthouden van vocht en het kapsel vereist weinig onderhoud.

Regels voor beschermende styling

Hoe lang draag je een stijl

Meestal worden beschermende stijlen minimaal een paar dagen gedragen, tot ongeveer 8 weken. We raden aan om de meeste stijlen ongeveer 6 weken in te houden. Je wilt een kapsel niet langer dan twee maanden in je haar houden, omdat je haar dan uitgedroogd kan raken en je hoofdhuid meer gespannen raakt. Om deze reden is het belangrijk om te lerenhoe je je hoofdhuid hydrateertgoed om gezond haar te behouden.

Hoe u uw haar kunt voorbereiden

Voordat je een soort van beschermende stijl installeert, moet je ervoor zorgen dat je haar in optimale gezondheid verkeert voordat je het een tijdje wegstopt. Hier zijn enkele stappen die u moet nemen om uw natuurlijke haar voor te bereiden voordat u het gaat stylen:

Trimmen:Zorg er ter voorbereiding op je nieuwe look voor dat je eventuele gespleten haarpunten verwijdert. Zelfs als je geen extreme schade aan je punten hebt opgemerkt, is het een belangrijke gewoonte om je haar elke 3 maanden te laten knippen. Deze trim zal gezond haar bevorderen voordat je stijl is geïnstalleerd. Als je haar niet getrimd is, kan het meer breuk en schade veroorzaken om omhoog te gaan naar de haarschacht. Als je je haar regelmatig laat knippen, ziet het er niet alleen goed uit en voelt het ook goed aan, maar je haar zal ook gemakkelijker te ontwarren zijn.

Wassen:Om het meeste uit een beschermend kapsel te halen, moet je haar grondig worden gewassen, geconditioneerd en gehydrateerd voordat het kapsel wordt aangebracht. Onze Rosemary Mint Strengthening Shampoo is geweldig voor het voeden en reinigen van haar. Dit tintelende hoofdhuidhaarversterkende shampoois doordrenkt met biologische zaadoliën en biotine om je haar weer tot leven te brengen, net op tijd voor je nieuwe beschermende stijl.

Diepe staat:Vergeet op de wasdag niet om een ​​diepe conditioneringsbehandeling toe te voegen om ervoor te zorgen dat uw haar zo sterk en gezond mogelijk is voordat u het de komende dagen of weken in model brengt. We raden aan om onze te gebruikenRozemarijn Munt Versterkend Masker. Met ingrediënten als rozemarijn, honing, kokosolie en biotine, zal dit masker je haar het diepe vocht geven dat het nodig heeft om gezond te zijn!

Uw beschermende stijl behouden

Na de tijd die je waarschijnlijk in een stoel hebt doorgebracht en het geld dat je misschien moet uitgeven aan het installeren van een nieuwe beschermende stijl, wil je het meeste uit je nieuwe kapsel halen! Om je look gehydrateerd, gezond en fris te houden, heb je de juiste producten nodig en om je haar 's nachts te beschermen. Draag een hoofddoek of gebruik een zijden kussensloop. Bind een satijnen of zijden sjaal om je hoofd om vocht vast te houden en het kapsel pluisvrij te houden. Elke ochtend heb je weinig product en manipulatie nodig om je voor te bereiden op je dag. Gebruik onze Rosemary Mint Scalp & Hair Strengthening Oil om je hoofdhuid te hydrateren. Dithaar versterkende oliebevordert gezond haar en voedt de haarzakjes. Om je randen glad te strijken, raden we aan om te gebruikenproducten voor het stylen van krullend haarzoals onze Pomegranate & Honey Blend Super HoldRand Gel.

10 stijlen

Bij het kiezen van de juiste stijl moet je rekening houden met je haartype, haarlengte en haartextuur. Type 4-haar is kwetsbaarder en breekt sneller, dus het kiezen van de juiste beschermende stijl is essentieel om uw haar langer te laten worden en gezond te houden. Degenen met minder krullend haar ervaren misschien niet dezelfde hoeveelheid breuk van bepaalde stijlen zoals vlechten, die aan de hoofdhuid en randen kunnen trekken. Als u uw haartype kent, uw haardoelen identificeert en uitzoekt wat u zou kunnen doen terwijl u de stijl draagt, kunt u de juiste kiezen. Hier zijn de vele stijlen om uit te kiezen op basis van uw haardoelen en behoeften:

1. Korenrijen

Cornrows zijn een populair en veelzijdig beschermend kapsel dat op alle haartypes en -lengtes gedragen kan worden. Cornrows zijn een stijl van haarvlechten waarbij het haar plat op de hoofdhuid wordt gevlochten in verticaal doorgesneden rijen. Als je er wat plezier mee wilt hebben, kun je haarextensies toevoegen en verschillende ontwerppatronen creëren bij het vlechten van haar. Er zijn zoveel manieren om plezier mee te hebbengevlochten kapsels voor natuurlijk haar!

2. Topknoop

De knot met de bovenste knoop is een van de gemakkelijkste beschermende stijlen om te bereiken en kan op zoveel verschillende manieren worden gestyled. Voeg wat plezier toe aan de hoge knotstijl door een zijwaartse knal toe te voegen of één vlecht te maken, voordat je het in een knot doet. Je kunt ook extensions aan je haar toevoegen om een ​​vollere en dramatischere look te creëren. Style je haar en randen met onzeRozemarijn Munt Versterkende Rand Gel.

3. Bantu-knopen

Bantu-knopen worden nog steeds opnieuw uitgevonden door zwarte vrouwen over de hele wereld, op rode lopers en modeshows. Ze worden gestyled door je haar in secties te verdelen en die secties om zichzelf heen te draaien, waardoor er overal op het hoofd kleine knopen ontstaan. Je kunt deze beschermende stijl tot 2 weken dragen. Nadat je ze eruit hebt gehaald, kun je je krullen ook dragen als een stijl, ook wel bekend als een 'Bantu-knot-out'. Om perfect gestylede Bantoe-knopen te krijgen, raden we onze Multivitamin Daily Styling Crème aan van onzerozemarijn muntcollectie en voor onberispelijke randen, probeer onze.

4. Doosvlechten

Een van de meest populaire beschermende gevlochten stijlen waarvan je waarschijnlijk hebt gehoord, zijn doosvlechten. Ze worden bereikt door het haar in vierkante vormen te verdelen en het vervolgens te vlechten. Ze worden meestal geïnstalleerd met behulp van extensies. Deze stijl kan in alle soorten lengtes, maten en kleuren worden gedragen. Met de juiste hoeveelheid zorg kan deze stijl tot 8 weken aanhouden. Gebruik een haarversterkende olie om je haar gehydrateerd en gezond te houden terwijl het in deze natuurlijke haarvlechten zit.

5. Gehaakte vlechten

Gehaakte vlechten zijn ook bekend als vlechthaakvlechten, een speciale manier van vlechten die wordt opgebouwd uit haar dat is gecornrowed, waaraan extensions zijn toegevoegd, met behulp van een haaknaald. Er is niet veel dat je niet kunt doen met deze beschermende stijl - je kunt de lengte, kleur, stijl en textuur veranderen. Deze beschermende vlechten zijn snel te installeren en zijn een van de best te onderhouden beschermende stijlen. De vele verschillende stijlopties die op gehaakte vlechten kunnen worden gedragen, zijn gehaakte twist-out, gehaakte Senegalese wendingen, gehaakte doosvlechten, faux locs, gehaakte watergolfvlechten en rechte gehaakte vlechten.

6. Senegalese twisten

Senegalese twists, ook wel 'rope twists' genoemd, zijn twee strengen haar die om elkaar heen zijn gewikkeld om een ​​twist te creëren. De meeste mensen voegen graag haarextensies toe om de stijl te behouden en hun natuurlijke haar zoveel mogelijk te beschermen. Je kunt de wendingen ook veranderen door ze niet alleen losjes te dragen, maar ook in een knot, paardenstaart en een half-up-half-down-stijl. Dit is een van de meest veelzijdigebeschermende kapsels voor natuurlijk haar!

7. Ananas

De ananas is een van de snelste en gemakkelijkste beschermende stijlen. Het wordt vaak gebruikt als methode om je krullen te beschermen terwijl je slaapt, maar het kan ook als stijl gedragen worden. Verzamel al je krullen bovenop je hoofd en bind je haar losjes vast met een omslagdoek of haarelastiekje. Voor mensen met korter haar kun je deze look bereiken door je haar in twee of meer delen te verdelen voordat je gaat ananassen.

8. Pruik

Pruiken zijn een geweldige beschermende stijl met weinig manipulatie en zoveel veelzijdigheid. Je kunt zoveel verschillende snitten en kleuren uitproberen. Bekijk onze Rosemary Mint-collectie om de gezondheid van je natuurlijke haar eronder te stimuleren. De producten zijn doordrenkt met biotine en natuurlijke ingrediënten om glans en langer, sterker haar te bevorderen. Pruiken van echt haar kunnen een investering zijn, maar kunnen meer dan een jaar meegaan, afhankelijk van hoe vaak je ze draagt.

9. Platte wendingen

Deze stijl is perfect voor het behouden van textuur en vocht. Twists zijn niet alleen een geweldige beschermende stijl die gezond haar bevordert, maar ze zijn ook super schattig om op zichzelf te dragen en als een stijl, nadat je ze eruit hebt gehaald, ook wel een "twist-out" genoemd. Breng voordat je je haar draait de granaatappelhoning aanleave-in conditioner voor krullend haar, gevolgd door een stylingcrème en een gel. Pak een deel van het haar en splits het in twee stukken haar, strek het haar uit en draai het van de wortel naar je punten. Draai de uiteinden in een krul met je vinger om de wendingen te verzegelen.

10. Neplocs

Faux Locs zijn een van de recentelijk populaire beschermende stijlen, gedragen door beroemdheden als Ciara en Rihanna. Deze stijl wordt bereikt door je natuurlijke haar te vlechten of doosvlechten te installeren en vervolgens haarextensies om elke vlecht te wikkelen. Je kunt ook faux locs maken met behulp van de haakmethode, door kant-en-klare locs aan je cornrows te bevestigen. De haakmethode is veel sneller, maar de eerste methode om faux locs te maken, geeft je een realistischer uiterlijk.

Begin met stylen

Dus nu je de beste beschermende stijlen voor natuurlijk haar kent, ben je klaar om ze uit te proberen! Kies de stijl die het beste bij je haartype past, of probeer er een paar uit tot je weet wat het beste werkt. Probeer dan onzenatuurlijke haarproductenom je haar te beschermen en de stijl te behouden. Zodra je deze beschermende stijlen begint in te bouwen, zullen je krullen je er dankbaar voor zijn.

Referenties:

  1. Thirsty Roots.7 Stappen voor het onderhouden van vlechten of twists.https://thirstyroots.com/maintaining-braids.html
  2. Hesey Designs.Kapsels die goed zijn voor je randen.https://heseydesigns.com/hairstyles-that-are-good-for-your-edges/
  3. Cosmopolitan.30 Box Braid-stijlen en ideeën om meteen te proberen.https://www.cosmopolitan.com/style-beauty/beauty/a11429634/box-braids-experiment/
Empowered Women Empowerd Women

30 maart 2023 4 min gelezen

Ontmoet enkele van de fenomenale vrouwen achter Mielle Organics en ontdek wat deze dames het leukst vinden aan het werken in zo'n dynamisch team.

Lees verder

5 voordelen van avocado voor natuurlijk haar

19 maart 2023 4 min gelezen

Hoge niveaus van enkelvoudig onverzadigde vetzuren - de goede vetten - maken avocado's geweldig als een natuurlijke vochtinbrengende crème voor ons haar. Ons haar is van nature vatbaar voor uitdroging omdat, vanwege de krullen en spoelen, de natuurlijke olie die door de hoofdhuid wordt geproduceerd, talg, er langer over doet om langs de lengte van onze lokken te reizen.

Lees verder

14 maart 2023 2 min gelezen

De voordelen van avocado's gaan veel verder dan hun heerlijke smaak. In feite kan dit populaire superfood ook buitengewoon gunstig zijn voor je lokken. Dat is een van de redenen waarom we onze nieuwste collectie hebben gelanceerd,Avocado & Tamanu Antikroes.

Lees verder

10 beschermende stijlen voor natuurlijk haar (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Velia Krajcik

Last Updated:

Views: 5853

Rating: 4.3 / 5 (74 voted)

Reviews: 89% of readers found this page helpful

Author information

Name: Velia Krajcik

Birthday: 1996-07-27

Address: 520 Balistreri Mount, South Armand, OR 60528

Phone: +466880739437

Job: Future Retail Associate

Hobby: Polo, Scouting, Worldbuilding, Cosplaying, Photography, Rowing, Nordic skating

Introduction: My name is Velia Krajcik, I am a handsome, clean, lucky, gleaming, magnificent, proud, glorious person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.